Sälj med oss - Boporten
Sälj med Boporten

För en trygg & lyckad försäljning. En bostadsaffär är både en känslomässig resa och ett stort ekonomiskt beslut – vi finns med hela vägen till mål med fast & mjuk hand.

FÅ EN KOSTNADSFRI VÄRDERING
En trygg och lyckad försäljning

En bostadsaffär är både en känslomässig resa och ett stort ekonomiskt beslut – vi finns med hela vägen till mål med fast och mjuk hand!

LÄS MER
Vad betyder en erfaren mäklare för affären?

Med en erfaren och kunnig mäklare blir startsträckan kortare och hela kundresan behagligare, såväl i den ömsesidiga kommunikationen som att tillsammans komma i mål med affären. Välj med omsorg!

LÄS MER
Hur värderar man en bostad?

Location, location, location brukar det sägas. Med en erfaren och kunnig fastighetsmäklare vid din sida är vägen till en lyckad affär stabil. Hör av dig så berättar vi mer!

LÄS MER

Sälj med Boporten

Våra kunder får bäst betalt.

Mycket mer än det behöver kanske inte sägas. Men det gör vi ändå, för det är viktigt att påpeka: allt handlar inte uteslutande om att sälja varje bostad till så högt pris som möjligt.

Våra mäklare kan Umeå med omnejd som sina egna hemkvarter. Faktum är att flera av dem säljer bostäder i just sina hemkvarter. Det gör att de känner till exakt hur solen går, bästa genvägen till förskolan och vart man äter den godaste middagen. Tack vare den typen av kunskap lyckas de gång på gång förmedla de där lilla extra värdena som gör spekulanter till köpare och dessutom är beredda att betala lite extra för att ro affären i land.

I vårt fall innebär det där lilla extra en hel del. Bostäder som förmedlas via Boporten säljs till ett högre kvadratmeterpris än genomsnittet i Umeå.

Sälj din bostad med oss.

Hos oss på Boporten ger vi dig de bästa förutsättningarna för en framgångsrik bostadsförsäljning. Alla våra mäklare tillhör toppen i Umeå och vi har mäklare som tillhör den absoluta toppen i Sverige. Det finns många skäl till att välja sin mäklare med omsorg. Men, när allt kommer omkring är det slutpriset som är det viktiga för de flesta. Det är troligen det som gör att de flesta umebor väljer Boporten. Vi ger nämligen säljarna bättre betalt än hos någon annan mäklare.

Vi är det enda kontor i Umeå med en VD som sålt bäst i Umeå under de senaste 17 åren. Det finns heller ingen annan mäklare som varit i närheten av hennes siffror i Umeå och Västerbotten. Genom Saras kunskap och breda kontaktnät har vi kunnat utveckla en arbetsmetod som gör att vi blir oslagbara.

Boporten är dessutom ensamma i Umeå med att ha en egen proffsfotograf, inredare samt egen homestylingstylist. Vi har ett externt förråd med allt vi behöver för att kunna möblera upp och styla flertalet bostäder samtidigt.

Lokal mäklarstatistik.

Via Svensk mäklarstatistik mäter vi varje månad hur vi lever upp till att förmedla villor och bostadsrätter med ett högre snittpris per kvadratmeter än genomsnittet i Umeå. Under 2021 har vi inte bara förmedlat flest bostäder i vår region, vi har också förmedlat dem till ett högre kvadratmeterpris än genomsnittet i Umeå.

Ska du sälja din bostad? Välj en mäklarbyrå som sätter värde på noggrannhet, kunskap och engagemang genom hela affären.

Varmt välkommen att kontakta någon av våra mäklare.

Proffsfotograf

Vi visar er bostads bästa sida.

Vår fotograf, Per Kjell är inte bara världens trevligaste, han lyfter fram de bästa egenskaperna i din bostad med sitt skarpa bildsinne.

Hos oss på Boporten är alla detaljer viktiga. Alla bostäder har individuella egenskaper. När vi fotograferar er bostad vill vi att bilderna ska vara lockande men ändå informativa. En bild säger mer än tusen ord säger ordspråket, därför är det extra viktigt att bilderna är av hög kvalité. Vi vill förmedla ljuset, känslan och funktionen samtidigt. Dock är det såklart viktigt att ditt hem är sitt bästa i verkligheten. Bilderna får inte bli så bra att de är bättre än verkligheten. När en spekulant kommer till ditt hem vill vi att den ska få ”wow”-känslan och inte gå ut med att det kändes sämre eller mindre än på bilderna. Däremot måste bilderna ge känslan att man verkligen vill komma på visning!

Alla bostäder har individuella egenskaper. När våra fotografer är hos er vill de att bilderna ska vara lockande men ändå informativa. Med sitt varma bildspråk lyfter de fram en behaglig känsla i bilderna, som får betraktaren att känna sig väl till mods. En ”Boporten bild” är modern men ändå varm och med spännande detaljer. Följ oss och inspireras av oss på Instagram!

Homestyling

Homestyling ger positiva resultat.

Den bästa homestylisten är den som har koll på heminredning, bild och form – och dessutom har förståelse för vad som ökar bostadens värde. Våra stylister och inredare har hög kompetens, gedigen erfarenhet och ett stort proffessionelt engagemang. Vi är vana att arbeta i den privata miljö som ditt hem utgör.

Våra stylister har detta. Hanna Konradsson är utbildad i form och design och har lång erfarenhet både som inredare och stylist. Hennes breda kunskap kan ni läsa mer om på Boporten Interiörs hemsida. Petra Nygren har lång erfarenhet som inredare och homestylingkonsult och har tidigare arbetat som florist och är fantastiskt duktig på färg och form samt att kunna förvandla ert hem till en dröm med små medel. Hon har med andra ord stenkoll på både de stora trenderna och de små detaljerna som gör skillnad. Petra är också duktig på att måla sin konst till stylingar för att få den personliga touchen och hon kan verkligen styla med allas olika stilar och smak.

De två stylisterna kombinerar sina färdigheter hos oss, där de med sitt bildsinne och sina kunskaper om inredning lyfter fram de bästa egenskaperna i din bostad. De stylar allt från den lilla ettan i stan till den stora herrgården på landet. Tillsammans utgör de ett kreativt dreamteam, som ser till att din bostad sticker ut i mängden och attraherar spekulanter till visningar och budgivning.

Vi har fördelen att ha ett stort lager med egna möbler och inredning som visar din bostad från sin bästa sida. Vi har olika tjänster inom homestyling, vilket innebär att du kan styla hela eller delar av bostaden. Eller ni kanske bara behöver en konsultation? Vi erbjuder alla våra kunder som anlitar oss för försäljning av er bostad får en fri konsultation.

Vår uppgift är att hitta det unika med just din bostad.

Besök Boporten Interiör

Mäklaromdömen

Vad våra kunder säger om oss

Helen Norrman
"Helen hade full koll på hela processen; det tog två veckor för henne att sälja min fastighet... Jag uppskattade särskild hennes fullständiga lugn, vilket var en viktig motvikt mot min egen oro!"
Julia Karlsson
"Tack Julia... Du gjorde försäljningen av min lägenhet till en trygg och smidig upplevelse! Jag vill rekommendera dig till er som värdesätter en engagerad mäklare som är tydlig, tillgänglig och återkopplande..."

Flytthjälp

Vi hjälper dig en bit på vägen.

Det kan vara mycket att tänka på när man ska byta bostad. För att tid och energi ska räcka till allt man vill kan det ibland underlätta med lite hjälp. Att byta bostad ska inte vara onödigt omständlig och vissa saker ska man inte behöva tänka på eller göra om man inte kan eller vill. Det är viktigt att värdesätta sin tid och energi. Livet ser olika ut för alla och vilken typ av hjälp som kan göra flytten lättare varierar.

När du säljer din bostad med oss får du kostnadsfritt bland annat låna flyttbil eller släp med kåpa (dessa är populära, ett tips är att boka lång tid i förväg). Ni får av oss en praktisk checklista vad som ska göras inför flytten. Ni får dessutom en lista med företagen vi rekommenderar för städning och om ni vill ha hjälp med bohagsflytt. Allt för att att ni ska kunna fokusera på det som ni behöver fokusera på.

Bometoden

För en trygg & lyckad försäljning. En bostadsaffär är både en känslomässig resa och ett stort
ekonomiskt beslut – vi finns med hela vägen till mål med fast & mjuk hand.


1. Säljtankar?

När ni funderar på att sälja er bostad bokar vi in ett möte hemma hos er eller på vårt kontor. Vi går tillsammans igenom er bostads läge, skick och eventuell utvecklingspotential – allt för att skapa de bästa förutsättningarna. Vi värderar bostaden och tillsammans skräddarsyr vi ett upplägg för hur försäljningsprocessen ska gå till. Syftet är att ni ska känna er väl förberedda och trygga inför er bostadsförsäljning.

2. Fotografering och styling

Tilltalande bilder är en viktig del i marknadsföringen för att öka möjligheterna till fler spekulanter och ett högre slutpris. Vi har därför en egen proffsfotograf samt ett välfungerande samarbete med en av stans mest uppskattade inredningsstylister som kan hjälpa till att framhäva ert hem ytterligare om ni önskar. Er fastighetsmäklare finns självklart till hands för tips och goda råd som en del i vår tjänst.

3. Presentation av ditt hem

Vi lägger stor vikt vid presentationen av ert hem och låter er ta del av beskrivningen innan annonsen publiceras. Det är viktigt att bostaden dels får en tilltalande och sanningsenlig beskrivning, likväl ska beskrivningen innehålla all information som spekulanterna efterfrågar.

4. MARKNADSFÖRING

Er bostad matchas med aktuella köpare i vårt interna kundregister samt marknadsförs på vår egen hemsida, Hemnet, Blocket Bostad, Booli och Bovision. Våra sociala kanaler uppdateras dagligen med relevant innehåll för att nå rätt målgrupp till varje bostad. Utöver det annonserar vi varje vecka i tidningen Bil & Bostad. Att sälja med Bostaden innebär maximal exponering till potentiella köpare för respektive objekt.

5. Visningsdags

Visningen är tillfället att visa upp er bostads bästa sidor för intresserade spekulanter. Vi anpassar oss efter era önskemål och är lyhörda för hur ni vill att ert hem ska visa upp, antingen genom öppna eller slutna visningar. Före visningen går vi tillsammans igenom med er vilka förberedelser som är nödvändiga.

6. Uppföljning

En tid efter visningen kontaktar vi spekulanterna och kollar om några frågor dykt upp samt stämmer av fortsatt intresse. I samråd med er meddelar vi spekulanterna hur vi går vidare med försäljningen.

7. Budgivning

Ambitionen är att både säljare och köpare får en trygg upplevelse. Spekulanterna lämnar bud till ansvarig fastighetsmäklare som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och alla budgivare. Efter avslutad budgivning bifogas fullständig budgivningslista till köpare och säljare. Säljaren har fri prövningsrätt och behöver inte sälja till det högsta budet. Avtalet är bindande först när båda parter signerat köpekontraktet.

8. Kontrakt och besiktning

När köpare och säljare är överens om villkoren för den stundande bostadsaffären möts vi för att skriva ett kontrakt. Vi sitter ner och går noggrant igenom varje del av kontraktet som sedan undertecknas av både köpare och säljare. Inom en vecka efter att kontraktet skrivits under erläggs en handpenning på tio procent av köpeskillingen. Resterande del av köpeskillingen betalas på tillträdesdagen.

9. Tillträde

Vi bokar tid för överlämning av bostaden med dig, köparen och köparens bank. Vi upprättar de slutgiltiga handlingarna och ser till att allt från betalning till överlämning av nycklar går som planerat. Därefter är affären i mål!

Efter avslutad affär hjälper vi er med kapitalvinstberäkningen.

GÖR DIG STARTKLAR NU – SÄLJ SENARE

Fota upp din bostad med oss – sälj sen när du är redo. Om du gör dig startklar nu är du redo att slå till när din drömbostad dyker upp. Vi har ett fint erbjudande för dig som vill göra dig startklar, i det ingår bland annat en individuellt upprättad marknadsplan och tidsplan inför en framtida försäljning – hör av dig så berättar vi mer!

LÄS MER

Låter det bra?

Låt oss höras och se hur vi kan hjälpa just dig!
Fyll i vårt kontaktformulär så återkommer vi så snart som möjligt till dig.