Sälj med oss | Boporten
SÄLJ MED OSS

För en trygg & lyckad försäljning. En bostadsaffär är både en känslomässig resa och ett stort ekonomiskt beslut – vi finns med hela vägen till mål med fast & mjuk hand.

FÅ EN KOSTNADSFRI VÄRDERING
EN TRYGG OCH LYCKAD FÖRSÄLJNING

En bostadsaffär är både en känslomässig resa och ett stort ekonomiskt beslut – vi finns med hela vägen till mål med fast och mjuk hand!

LÄS MER
VAD BETYDER EN ERFAREN
MÄKLARE FÖR AFFÄREN?

Med en erfaren och kunnig mäklare blir startsträckan kortare och hela kundresan behagligare, såväl i den ömsesidiga kommunikationen som att tillsammans komma i mål med affären. Välj med omsorg!

LÄS MER
HUR VÄRDERAR MAN EN BOSTAD?

Location, location, location brukar det sägas. Med en erfaren och kunnig fastighetsmäklare vid din sida är vägen till en lyckad affär stabil. Hör av dig så berättar vi mer!

LÄS MER

VARFÖR SÄLJA MED BOPORTEN?


När ni står inför ert livs kanske största och absolut viktigaste affär, både känslomässigt och ekonomiskt, vill Boporten finnas där som en trygg och hjälpande hand! Vi är en fristående och lokal mäklarbyrå med gedigen erfarenhet och ett nästintill oslagbart kontaktnät. Vår främsta målsättning är att tillgodose er med högsta möjliga kundnöjdhet genom stort engagemang i kombination med ett flexibelt arbetssätt.

Hos oss på Boporten arbetar vi utifrån något som vi kallar ”Bometoden” för att ge er alla förutsättningar för en både trygg och lyckad försäljning. Som den moderna mäklare vi är finns vi självklart överallt där köparna finns. Genom strategisk exponering i sociala kanaler som t ex Facebook och Instagram ser vi till att så många som möjligt får chansen att upptäcka just er bostad.

Oavsett om ni är redo att sälja er bostad nu eller i framtiden kommer vi gärna hem till er för att göra en kostnadsfri värdering. Ni förbinder er inte till något. Alla som säljer med oss får även möjligheten att låna våra flyttbilar – helt kostnadsfritt såklart.

VAD VÅRA KUNDER SÄGER OM OSSSara Stenlund
"Vi har under försäljningen anlitat två andra mäklare före Sara Stenlund, Sara är på en helt annan nivå än föregående mäklare, både vad gäller engagemang, löpande uppföljning samt förmåga till avslut."
Anna Persson
"Först och främst vill jag säga att jag känner mig avslappnad när jag träffade Anna. Anna är väldigt bra och kunnig mäklare. ...Gick så snabbt! Sparade massor av tid. Jag är supernöjd med Annas insats."
Jörgen Johansson
"Är som vanligt 100% nöjd, Jag har både köpt och sålt fastigheter med Jörgens hjälp och ska jag flytta/sälja igen kommer Jörgen vara min mäklare."
Jan Forsberg
"Jan är en lyssnare, problemlösare och väldigt professionell i sitt yrke. Rekommenderas starkt."
Maria Bäckström
"Maria är som person varm, glad och positiv. Hon har genom sin erfarenhet o professionalitet hjälpt mig genom försäljningen och var den mäklare som bäst kunde värdera lägenheten... Stort tack"
Helen Norrman
"Helen hade full koll på hela processen; det tog två veckor för henne att sälja min fastighet... Jag uppskattade särskild hennes fullständiga lugn, vilket var en viktig motvikt mot min egen oro!"
Julia Karlsson
"Tack Julia... Du gjorde försäljningen av min lägenhet till en trygg och smidig upplevelse! Jag vill rekommendera dig till er som värdesätter en engagerad mäklare som är tydlig, tillgänglig och återkopplande..."

Bometoden

För en trygg & lyckad försäljning. En bostadsaffär är både en känslomässig resa och ett stort
ekonomiskt beslut – vi finns med hela vägen till mål med fast & mjuk hand.


1. Säljtankar?

När ni funderar på att sälja er bostad bokar vi in ett möte hemma hos er eller på vårt kontor. Vi går tillsammans igenom er bostads läge, skick och eventuell utvecklingspotential – allt för att skapa de bästa förutsättningarna. Vi värderar bostaden och tillsammans skräddarsyr vi ett upplägg för hur försäljningsprocessen ska gå till. Syftet är att ni ska känna er väl förberedda och trygga inför er bostadsförsäljning.

2. Fotografering och styling

Tilltalande bilder är en viktig del i marknadsföringen för att öka möjligheterna till fler spekulanter och ett högre slutpris. Vi har därför en egen proffsfotograf samt ett välfungerande samarbete med en av stans mest uppskattade inredningsstylister som kan hjälpa till att framhäva ert hem ytterligare om ni önskar. Er fastighetsmäklare finns självklart till hands för tips och goda råd som en del i vår tjänst.

3. Presentation av ditt hem

Vi lägger stor vikt vid presentationen av ert hem och låter er ta del av beskrivningen innan annonsen publiceras. Det är viktigt att bostaden dels får en tilltalande och sanningsenlig beskrivning, likväl ska beskrivningen innehålla all information som spekulanterna efterfrågar.

4. MARKNADSFÖRING

Er bostad matchas med aktuella köpare i vårt interna kundregister samt marknadsförs på vår egen hemsida, Hemnet, Blocket Bostad, Booli och Bovision. Våra sociala kanaler uppdateras dagligen med relevant innehåll för att nå rätt målgrupp till varje bostad. Utöver det annonserar vi varje vecka i tidningen Bil & Bostad. Att sälja med Bostaden innebär maximal exponering till potentiella köpare för respektive objekt.

5. Visningsdags

Visningen är tillfället att visa upp er bostads bästa sidor för intresserade spekulanter. Vi anpassar oss efter era önskemål och är lyhörda för hur ni vill att ert hem ska visa upp, antingen genom öppna eller slutna visningar. Före visningen går vi tillsammans igenom med er vilka förberedelser som är nödvändiga.

6. Uppföljning

En tid efter visningen kontaktar vi spekulanterna och kollar om några frågor dykt upp samt stämmer av fortsatt intresse. I samråd med er meddelar vi spekulanterna hur vi går vidare med försäljningen.

7. Budgivning

Ambitionen är att både säljare och köpare får en trygg upplevelse. Spekulanterna lämnar bud till ansvarig fastighetsmäklare som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och alla budgivare. Efter avslutad budgivning bifogas fullständig budgivningslista till köpare och säljare. Säljaren har fri prövningsrätt och behöver inte sälja till det högsta budet. Avtalet är bindande först när båda parter signerat köpekontraktet.

8. Kontrakt och besiktning

När köpare och säljare är överens om villkoren för den stundande bostadsaffären möts vi för att skriva ett kontrakt. Vi sitter ner och går noggrant igenom varje del av kontraktet som sedan undertecknas av både köpare och säljare. Inom en vecka efter att kontraktet skrivits under erläggs en handpenning på tio procent av köpeskillingen. Resterande del av köpeskillingen betalas på tillträdesdagen.

9. Tillträde

Vi bokar tid för överlämning av bostaden med dig, köparen och köparens bank. Vi upprättar de slutgiltiga handlingarna och ser till att allt från betalning till överlämning av nycklar går som planerat. Därefter är affären i mål!

Efter avslutad affär hjälper vi er med kapitalvinstberäkningen.

GÖR DIG STARTKLAR NU – SÄLJ SENARE

Fota upp din bostad med oss – sälj sen när du är redo. Om du gör dig startklar nu är du redo att slå till när din drömbostad dyker upp. Vi har ett fint erbjudande för dig som vill göra dig startklar, i det ingår bland annat en individuellt upprättad marknadsplan och tidsplan inför en framtida försäljning – hör av dig så berättar vi mer!

LÄS MER

Låter det bra?

Låt oss höras och se hur vi kan hjälpa just dig!
Fyll i vårt kontaktformulär så återkommer vi så snart som möjligt till dig.