Sälj med oss | Boporten

VARFÖR SÄLJA MED BOPORTEN?

När ni står inför ert livs kanske största och absolut viktigaste affär, både känslomässigt såväl som ekonomiskt, vill vi finnas där som en hjälpande hand! Vi är en fristående och lokal mäklarbyrå med bred erfarenhet och ett nästintill oslagbart kontaktnät. Vår främsta målsättning är att tillgodose er med högsta möjliga kundnöjdhet genom stort engagemang i kombination med flexibla arbetssätt.

Vi arbetar utifrån något som vi kallar ”BOmetoden” för att ge er alla förutsättningar för en både trygg och lyckad försäljning av er bostad. Som en modern mäklare måste vi finnas där köparna finns. Genom strategisk exponering i sociala kanaler som Facebook och Instagram ser vi till att så många som möjligt får chansen att upptäcka just er bostad.

Oavsett om ni är redo att sälja nu eller funderar på att göra det i framtiden kommer vi gärna hem till er för att göra en värdering av er bostad. Värderingen är kostnadsfri och förbinder er inte till något. Ni som väljer att sälja er bostad mer oss erbjuder vi flyttkartonger och ni får även möjlighet att låna en av våra flyttbilar kostnadsfritt.

1. Säljtankar?

När ni funderar på att sälja er bostad bokar vi in ett möte hemma hos er eller på vårt kontor. Vi går tillsammans igenom er bostads läge, skick och eventuell utvecklingspotential – allt för att skapa de bästa förutsättningarna. Vi värderar bostaden och förklarar också i detalj hur försäljningsprocessen går till. Syftet med mötet är att ni ska känna er väl förberedda inför er bostadsförsäljning. Vi går även igenom det bästa upplägget för er bostadsförsäljning med syftet att ni ska få högsta möjliga slutpris på er bostad.

2. Fotografering och styling

Tilltalande bilder är en viktig del i marknadsföringen för att öka möjligheterna till fler spekulanter och ett högre slutpris. Vi har därför en egen proffsfotograf samt ett välfungerande samarbete med en av stans mest uppskattade inredningsstylister som kan hjälpa till att framhäva ert hem ytterligare om ni önskar. Er fastighetsmäklare finns självklart till hands för tips och goda råd som en del i vår tjänst.

3. Presentation av ditt hem

Vi lägger stor vikt vid presentationen av ert hem och låter er ta del av beskrivningen innan annonsen publiceras. Det är viktigt att bostaden dels får en tilltalande och sanningsenlig beskrivning, likväl ska beskrivningen innehålla all information som spekulanterna efterfrågar.

4. MARKNADSFÖRING

Vi på Boporten har en av branschens mest kompletta tjänster och vi vet hur vi ska annonsera för att nå ut till så många potentiella spekulanter som möjligt. Via oss får ni den maximala marknadsföringen på vår egen hemsida Boporten.se, Hemnet.se, Blocket Bostad, Booli och Bovision. Vi lägger stor vikt på digital marknadsföring på kanaler som Facebook, Instagram och YouTube samtidigt som vi även annonserar i tidningen Bil & Bostad – detta för att nå en så bred kundgrupp som möjligt. Vi ser till att så många spekulanter som möjligt får chansen att upptäcka just er bostad!

5. Visningsdags

Visningen är tillfället att visa upp er bostads bästa sidor för intresserade spekulanter. Vi anpassar oss efter era önskemål och är lyhörda för hur ni vill att ert hem ska visa upp, antingen genom öppna eller slutna visningar. Före visningen går vi tillsammans igenom med er vilka förberedelser som är nödvändiga.

6. Uppföljning

En tid efter visningen kontaktar vi spekulanterna och kollar om några frågor dykt upp samt stämmer av fortsatt intresse. I samråd med er meddelar vi spekulanterna hur vi går vidare med försäljningen.

7. Budgivning

Budgivningen betraktas av det stora flertalet som den mest nervösa delen av försäljningsprocessen. Vår ambition är att både säljare och köpare ska känna sig trygga under hela budgivningen. Vid budgivning lämnar spekulanterna sina bud till ansvarig fastighetsmäklare, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och alla budgivare. Efter avslutad budgivning lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt för bud till köpare och säljare.

Säljaren har fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av båda parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas.

8. Kontrakt och besiktning

När köpare och säljare är överens om villkoren för den stundande bostadsaffären möts vi för att skriva ett kontrakt. Vi sitter ner och går noggrant igenom varje del av kontraktet som sedan undertecknas av både köpare och säljare. Inom en vecka efter att kontraktet skrivits under erläggs en handpenning på tio procent av köpeskillingen. Resterande del av köpeskillingen betalas på tillträdesdagen.

9. Tillträde

Vi bokar tid för överlämning av bostaden med dig, köparen och köparens bank. Vi upprättar de slutgiltiga handlingarna och ser till att allt från betalning till överlämning av nycklar går som planerat. Därefter är affären i mål!

Efter avslutad affär hjälper vi er med kapitalvinstberäkningen.

Låter det bra?

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss till dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa dig.