Nyviksvägen 25, Obbola - Boporten
Nyviksvägen 25

Obbola

Översikt
Beskrivning
Bilder
Planritning
Område
Kontakt
Obbola

Nyviksvägen 25

Friliggande villa - 5 rok, 145 kvm

Fakta

Fastighetsbeteckning: Obbola 22:42
Typ: Friliggande villa
Rum: 5
Sovrum: 3
Boarea: 145 kvm
Biarea: 30 kvm
Tomtarea: 1725 kvm
Byggår: 1929 (1896 enligt VBM)
Byggnadstyp: 1 ½ -plansvilla

Renoveringar

2001 Badrum uppe renoverades
2001 Alla golv slipades och laserades eller målades
2005 Plåtar skorsten
2013 Köket renoverades, ny maskinpark. Nya golv, ny dragning av vatten och ny isolering.
2013 Wc nere renoverades
2017 Husets fasad målades om
2019 Utbyggnad av altan
2021 Ny inredning badrum uppe
2022 Skorstenar renoverade och om-murade samt målade
2022-2023 Målning delar av fasad samt garage
2024 Renovering gästtoalett, hall

Byggnadssätt

Grund: Platta på mark/källare, gårdshus krypgrund
Stomme: Timmer/trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående träpanel
Takbeklädnad: Takpannor
Fönster: 2-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmning: El-värme och kamin

TV- och internetanslutning

Internet: Bredband via Umeå Energi

Övriga byggnader

Garage med förråd Grillplats

Ekonomi

Driftkostnad

Driftkostnad: ca 25 910 kr/år.

Uppvärmning: 11 500 kr/år.

Renhållning: 2 274 kr/år.

Vatten och avlopp: 9 936 kr/år.

Övrigt: 2 200 kr/år.

Säljarens förbrukning El 15417 kWh (kostnad enl. rörligt avtal Umeå Energi 23-10-16), V/A 120 kbm. Övrigt motsvarar kostnad för ved (4 kbm a´550 kr)

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde: 3 574 000 SEK (fastställt avseende år 2021).

Taxeringsvärde byggnad: 1 333 000 SEK

Taxeringsvärde mark: 2 241 000 SEK

Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Värdeår: 1940

Pantbrev finns. Totalt belopp: 3 600 000 SEK.

Uteplats

Stor altan, läge väster.

Tomt

Gårdshus

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Obbola » Praktfull fastighet - en västerbottensgård med fantastiskt läge

En Västerbottensgård med 1800-talstouch, belägen vid havet, kombinerar verkligen det bästa av både historisk charm och modern bekvämlighet. Husets ursprungliga har en fantastisk charm samtidigt som som högt i tak och fönster för att maximera ljusinsläpp och utsikt. De två öppna spisarna, breda golvtilljorna tillför verkligen en känsla av autenticitet och värme.

Drömmer ni om att förädla ert egna blivande boende alldeles vid Umeälv. Skapa ditt drömboende i detta gårdshus med charm och atmosfär från slutet av 1800-talet. I gårdshuset finns en fungerande bagarstuga. I dagsläget finns en loppisverksamhet i huset. Gårdshuset har påbörjad renovering på övre plan, där väggar och tak är isolerade. Huset är renoveringsobjekt med stora möjligheter för den händige.

Läget med närheten till bad, båtliv och andra fritidsaktiviteter erbjuder en livsstil som är svår att motstå. Att allt detta dessutom finns enbart en kvart från city är ytterligare en fördel som säkerligen gör detta boende mycket attraktivt.

Om du funderar på att köpa eller bara drömmer dig bort, verkar detta definitivt vara en plats värd att överväga. Att bo så nära naturen men ändå inte vara isolerad från stadsbekvämligheter är en unik kombination.

Välkommen på visning!

Beskrivning

Rumsbeskrivning: Ett idylliskt ställe att bo på!

Denna Västerbottensgård med sin rika charm och praktfulla renovering erbjuder en perfekt kombination av historisk atmosfär och modern bekvämlighet. Att du kommer in genom imponerande dubbeldörrar till en nyligen renoverad hall med blankt klinkergolv sätter direkt tonen för ett inbjudande och stilfullt hem.

Köket som är hjärtat i huset med gott om plats för både matlagning och socialt umgänge, förstärkt av det naturliga ljusinsläppet från fönster i tre väderstreck. Eldstaden i det rymliga vardagsrummet bidrar ytterligare till en varm och välkomnande atmosfär, perfekt för familjemys eller större sammankomster.

På övre plan finner man smart planerade sovrum och allrum, vilket ger alla i familjen sitt eget lilla krypin. Föräldrarnas större sovrum samt badrum med dusch och bastu gör vardagen både bekväm och funktionell.

TVättstuga på övre plan är extra praktiskt.

Närheten till vattnet lägger till en extra dimension av livskvalitet, där möjligheterna att bada, fiska eller bara paddla kajak på sommarkvällarna förstärker känslan av att bo i harmoni med naturen.

Det extra gårdshuset erbjuder stora möjligheter, antingen för den som driver eget företag och behöver arbetsutrymme, eller för att skapa ett generationsboende. Potentiellt kan det även omvandlas till något helt unikt för den händige.

Gårdshuset (ca 145 kvm ej uppmätt boarea) bedrivs i dagsläget en loppis men här finns såväl el som vatten indraget. På högra sidan finns ett kök med öppen spis samt innanför köket ett mindre rum. I gårdshuset mittersta del finns en fullt fungerande bagarstuga med bakugn.
Det övre planet har en påbörjad renovering i den stora öppna ytan och innanför det finns ett ytterligare rum. Gårdshuset är perfekt för den som vill utveckla sitt eget drömboende.

Tak samt skorsten är renoverade och på övre plan är det förberett för en kamin i skorstenen.

Pris
5 995 000 kr
Utgångspris
Intresseanmälan
VISNINGAR
Tisdag 4 juni 18:00-18:30
Endast bokade visningar.
Boka
Ansvariga mäklare
Helen Norrman
Fastighetsmäklare, Partner

Bilder

Visa alla bilder

Planritning

Karta

Obbola

Nyviksvägen 25

Visa karta

Område - Obbola

En mil från Umeå och ett stenkast från havet. I det gamla fiske- och jordbrukssamhället på Obbolaön har många barnfamiljer hittat sin bullerby. Här kan barnen leka fritt och föräldrarna pendlar enkelt till och från jobbet i stan.UTBUD

Obbola centrum, som ligger tillgängligt mitt i samhället, kan du både inhandla middagens alla ingredienser och hämta ut ett matchande vin. Härifrån är det heller inte långt till småbåtshamnarna - i gästhamnen i Bredvik kan du göra måltiden komplett med färsk fisk inköpt i fiskeboden. Fler lokala varor kan du hitta på Obbola marknad, en av årets höjdpunkter. Här säljs allt från hembakta cupcakes och årets hallonskörd på burk, till handsmidda ljusstakar och stickade yllesockor.SKOLOR

På Obbola skola (F-9) märks närheten till vattnet genom att sjö, älv och hav ingår som teman för varje läsår.

Innan barnen är redo för skolan får de gå i förskolan Karusellen eller Hallbackens förskola, där prima mat garanteras från ett eget tillagningskök.

Intresseanmälan