Åkergatan 5, Nordmaling - Boporten
Åkergatan 5

Nordmaling

Översikt
Beskrivning
Bilder
Område
Kontakt
Nordmaling

Åkergatan 5

Friliggande villa - 4 rok, 107 kvm

Fakta

Fastighetsbeteckning: Sorken 6
Typ: Friliggande villa
Rum: 4
Sovrum: 4
Boarea: 107 kvm
Biarea: 42 kvm
Tomtarea: 863 kvm
Byggår: 1969
Byggnadstyp: 1 1/3

Renoveringar

Inredning vind 1983
Bergvärme 2011
Spis 2023
Kylskåp/sval 2023
Tvättmaskin 2021
Treglasfönster framsidan
Badrum Toalettstol 2018
Gästtoalett Toalettstol 2023

Byggnadssätt

Grund: Betong
Stomme: Betong extra isolerade väggar
Bjälklag: Betong
Fasad: Tegel
Takbeklädnad: Tegelpannor
Fönster: Tvåglasfönster, 3-glas fönster
Ventilation: självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmning: Bergvärme

TV- och internetanslutning

Internet: Bredband 200 kr/mån, Nashnet 100 kr/mån

Ekonomi

Driftkostnad

Driftkostnad: ca 21 180 kr/år.

Uppvärmning: 12 625 kr/år.

Renhållning: 2 055 kr/år.

Vatten och avlopp: 6 500 kr/år.

Räknat på rörligt avtal 73,41 öre/kWh
20 Amp säkring
Viktavgift tillkommer på hushållsavfallet.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde: 985 000 SEK (fastställt avseende år 2024).

Taxeringsvärde byggnad: 745 000 SEK

Taxeringsvärde mark: 240 000 SEK

Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Värdeår: 1969

Pantbrev finns. Totalt belopp: 220 000 SEK.

Uteplats

Inglasad altan

Tomt

Servitut

Planbestämmelser: Stadsplan (1984-12-18) Stadsplan (1968-06-26)

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Trevlig villa med fint läge i Nordmaling!

Välkommen till denna villa belägen på Nordmailng, ett hem som erbjuder det bästa av två världar – en lugn och naturskön miljö.. Denna 1 1/3-plansvilla är perfekt för dig som söker ett familjevänligt boende med gott om utrymme, både inomhus och utomhus.

Husets hjärta är dess trevliga tomt, som erbjuder en avkopplande oas för lek, trädgårdsarbete, eller bara ren avkoppling i den friska luften. Tomten omger villan med grönska och erbjuder en privat atmosfär där livets stressiga stunder kan få vila.

Ett av husets mest attraktiva inslag är dess bergvärmesystem, en investering i både miljön och ekonomin. Bergvärmen säkerställer låga driftkostnader och ger en behaglig och jämn uppvärmning under årets kallare månader, samtidigt som det är en energieffektiv lösning.

Villan fördelar sig på 1-1/ 3 plan och erbjuder rymliga och välplanerade rum som kan anpassas efter just dina behov och önskemål. Oavsett om du letar efter ett mysigt sovrum, ett hemmakontor, eller ett lekrum för barnen, finns här flexibiliteten att skapa ditt drömhem.

Denna villa representerar en unik möjlighet att äga ett hem som kombinerar klassisk charm med moderna inslag och hållbarhet. Det är ett boende som inte bara erbjuder en plats för återhämtning och gemenskap, men också en investering i framtiden med tanke på de låga driftkostnaderna tack vare bergvärmen och husets extra isolering i väggar.

Att ha nära till skola, centrum, och viktiga serviceinrättningar som vårdcentral och matbutiker är en betydande fördel när du väljer var du ska bo. För familjer med barn är tillgängligheten till utbildningsinstitutioner en prioritet, medan tillgången till hälsovård och dagligvaruhandel förenklar vardagslivet och höjer livskvaliteten. När du bor i närheten av dessa faciliteter kan det spara både tid och transportkostnader, och bidra till en känsla av gemenskap och tillhörighet i området. Närhet till skolan innebär kortare restider för barnen, vilket kan ge dem mer tid för läxor, fritidsaktiviteter och vila. Det underlättar även för föräldrar att delta i skolans aktiviteter och möten. Ett område som är väl försett med utbildningsmöjligheter kan även ha positiv effekt på barnens sociala nätverk, där de lättare kan träffa och umgås med klasskamrater utanför skoltid.

Missa inte chansen att göra denna villa till ditt nya hem. Kontakta oss för mer information och boka en visning för att på egen hand uppleva allt det här underbara hemmet har att erbjuda.

Beskrivning

Interiör: Välkommen in till ett hem där varje rum berättar sin egen historia, där ljuset spelar huvudrollen och där varje detalj är noga uttänkt för att skapa en känsla av hemtrevnad och värme.

Stig in i hallen där praktisk avhängning välkomnar dig och dina gäster. Lämna vardagens brådska bakom dig och ta steget in i hemmets hjärta. Här möts du av köket, där skåpluckor i en varm gul nyans bjuder in till samvaro och skapande. Utrustat med hel kyl samt en generös matplats, erbjuder köket allt du behöver för att umgås och njuta av måltider tillsammans. En integrerad datorhörna gör det möjligt för arbete och nöje att samexistera sida vid sida med familjelivet.

Från köket flödar du naturligt in i vardagsrummet, där stora fönster släpper in ljuset och lyfter rummet. Här kan du slå dig ner och verkligen ta in utsikten, eller varför inte öppna upp och låta rummet förlängas ut mot trädgården eller balkongen? Det är en plats för avkoppling, för djupa samtal och för skratt som ekar långt in på natten.

På entréplan finner du även två välplanerade sovrum som erbjuder en fristad när natten faller. Ett badrum och en praktisk tvättstuga i ekonomidelen, där även hemmets bergvärmepump är strategiskt placerad, bidrar till husets funktion och komfort. Säljaren har två frysboxar som kan övertas av köparen.

En trappa leder upp till övre plan som utgör ett flexibelt utrymme. Här har du två rum som perfekt kan anpassas efter familjens behov, oavsett om det är ett allrum för gemensamma aktiviteter

Carporten har behov av renovering.

Det här är ett hem att växa i, att skapa minnen i och att älska. Vare sig det är vardagsmyset, festliga middagar eller stunder av enskilt reflekterande, finns här utrymme för allt. Välkommen hem.

Säljaren har fått nytt förslag för taxeringsvärde 2024 om 994 000 kr.

Pris
695 000 kr
Utgångspris
Intresseanmälan
Ansvariga mäklare
Helen Norrman
Fastighetsmäklare, Partner

Bilder

Visa alla bilder

Karta

Nordmaling

Åkergatan 5

Visa karta

Område - Nordmaling

I Nordmaling, ca. 5 mil söder om Umeå, har ni möjlighet till en rik och aktiv fritid! Här har du alla möjligheter att få fina naturupplevelser. Närheten till både skog, älv och hav ger möjligheten till att hela familjens intressen kan tillgodoses. Att vandra i naturen är en fritidsaktivitet som blir alltmer populär. I kommunen finns några fina vandringsleder. För den fiskeintresserade finns Öreälven och Lögdeälven i Nordmalings kommun som är två populära och bra fiskeälvar.

Intresseanmälan