Hamrénsvägen 9, Vännäsby - Boporten
Hamrénsvägen 9

Vännäsby

Översikt
Beskrivning
Bilder
Karta
Kontakt
Vännäsby

Hamrénsvägen 9

Friliggande villa - 6 rok, 258 kvm

Fakta

Fastighetsbeteckning: Disponenten 9
Typ: Friliggande villa
Rum: 6
Sovrum: 5
Boarea: 258 kvm
Tomtarea: 1036 kvm
Byggår: 1972
Byggnadstyp: 2-plan

Renoveringar

2004 lades 5,2 ton plattläggning längs långsidan av garage samt bredvid kommande altan.

2005 Altanbygge med inglasning, isolerat innertak med spottar samt äkta bandtäckt plåttak.

2007 uppfördes en lätteldad Tulikivi täljstensugn, själva ugnen har ca 2130 kg täljsten i originalutförande och skorstenen samt vägg och golv ytterligare minst ett ton täljsten. I ugnen har det vanliga tomrummet fyllts med ytterligare hundratal kilon täljsten för förbättrad värmehållning.

2007 uppfördes de flesta av husets spegeldörrar samt Elfasystem, även i garage.

2008 konverterades huset till vattenburet system med fjärrvärme, radiatorer på övervåning samt i garage.

2008 en isolerande avjämning gjordes innan ingjutning av vattenburen golvvärme under klinkers, nedre plan, omfattande ombyggnation av kök, hall, tvättstuga och WC. Det exklusiva ekköket med oljade ekluckor är från Tibro. Stenskivorna i köket är specialbeställda från Burträsk och bänkskivorna har ett extra tilltaget djup för utrymme och att minimera stänk mot vägg.
Ena ugnen har pyrolysfunktion för enkel rengöring 500°C, den andra är en ångugn. Den inbyggda diskmaskinen är förhöjd för att spara ryggen vid i- och urlastning.

2013 Badrum, renovering, förbättring och ombyggnation. Kakel, klinkers, duschvägg, handdukstork samt elslinga. Glasdörr till intilliggande bastu. 2023 bytt till ledspottar samt ny termostat till elslinga.

2015? Nytt bastuaggregat, förbättringsarbeten el och panel i bastu.

2019 Ny installation av robotgräsklippare samt förstärkt begränsningskabel.

2022 Nya Samsung kombi kyl- och frysar i kök.

2022 Nya treglasfönster från Traryd i hela huset och garaget. (Badrummets två fönster byttes 2013)

2022 Installation av laddboxar för elbil både utomhus och i dubbelgaraget.

2023 Målning av husfasad och garage samt diverse förbättringsarbeten.


Byggnadssätt

Grund: Platta på mark
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Takbeklädnad: Plåt
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: FTX
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmning: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

Internet: Fiber

Övriga byggnader

Dubbelgarage med smörjgrop samt matkällare i anslutning till kall- och vedförråd. Fristående förråd vid uppfarten.

Ekonomi

Driftkostnad

Driftkostnad: ca 37 907 kr/år.

El: 9 000 SEK/år.

Uppvärmning: 11 000 kr/år.

Renhållning: 1 950 kr/år.

Sotning: 1 000 kr/år.

Vatten och avlopp: 6 957 kr/år.

Övrigt: 8 000 kr/år.

Vattenfall rörligt elpris Ditt elpris 40,44 öre/kWh.
Beräknad vattenförbrukning 133 kbm/år

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde: 2 645 000 SEK (fastställt avseende år 2021).

Taxeringsvärde byggnad: 2 400 000 SEK

Taxeringsvärde mark: 245 000 SEK

Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Värdeår: 1972

Pantbrev finns. Totalt belopp: 3 388 000 SEK.

Uteplats

Inglasat uterum, altan

Tomt

Servitut

Planbestämmelser: Stadsplan (1974-11-08)

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Vännäsby villa välunderhållen med centralt läge!

Varmt välkomna till Hamrénsvägen 9 till detta trevliga och välunderhållna hus, här kan ni rymma den stora familjen och skapa er alldeles egna oas.

Drömmer ni om en fin villa en bit från stan? Då har du kommit helt rätt. I mysiga Vännäsby finner du denna tvåplansvilla på en lummig trädgårdstomt med flera trivsamma materialval, renoveringar och detaljer.

När du kliver in genom entrén möts du av väldisponerade ytor och ett rikligt ljusinsläpp som framhäver villans varma och inbjudande atmosfär. Entréplan erbjuder bl.a. ett rymligt kök med exklusiva materialval, tvättstuga med plats för förvaring och ordentligt torkutrymme, helkaklad gästtoalett i natursten samt ett trivsamt vardagsrum med generösa sociala ytor, lätteldad täljstensugn och utgång till det väl tilltagna inglasade uterummet. Alla utrymmen med klinker har härlig komfortabel golvvärme. Det övre planet disponerar ett helkaklat badrum/relax med dusch, jacuzzi samt bastu. Det finns upp till fem trivsamma sovrum varav ett master bedroom med walk-in-closet.

I Vännäsby bor du med närhet till naturen, förskola och skola. På mycket kort avstånd finns dessutom hållplatser för både tåg och buss för enkel transport.

Välkommen hem!

Beskrivning

Rumsbeskrivning: Ett hem med fantastiska sällskapsytor och möjlighet till hela 5 sovrum! Nu finns denna rymliga och familjevänliga villa i centrala Vännäsby till salu. Tomten är insynsskyddad med lummig grönska, stor och lekvänlig med rum för en massa spring och lek, här finns även utmärkta platser för studsmattan, ett parti kubb eller en krocketmatch i familj eller glada vänners lag. Altanen har ett härligt privat läge, här kopplar man gärna av och njuter av sommarens goda grillmiddagar eller solens strålar. Samtidigt blickar man ut över den generösa trädgården med alla sina fruktträd. På tomtens uppfart finns plats för flera fordon och i garaget får två bilar plats.

Bostaden har genomgående välhållen standard och passar perfekt för dig som bara vill flytta in och bo. Köket är en dröm för den stora familjen eller de som ofta har vänner på middag. Köket är renoverat och har fått ny planlösning, köksluckorna oljade ekluckor är från Tibro är gedigna och hållbara, lägg till mörka stilrena stenskivor, en köksö som passar perfekt för frukosten eller som buffébord vid stora middagar. Flera fönster ger trevligt ljusinsläpp. Här finns diskmaskin i arbetshöjd, två kombi kyl- och frysar,spishäll, inbyggnadsugnar och micro.

I det generösa vardagsrummet med access till uterum kan familj och vänner trivas i varandras sällskap, här finns plats för att ha många nära och kära över på kalas eller tillställningar. I vardagsrummet finns rum för den stora familjesoffan och matplatsen med många personer till bords. En gedigen täljstensugn sprider värme och blir en fin detalj i vardagsrummet.

Entéplanet rymmer även Gäst-wc och tvättstuga allt i mycket gott skick.

Tvättstugan är en dröm för barnfamiljen, rymlig och fräsch. Här finns tvättmaskin och bra torkutrymme samt gott om krokar för upphängning, förvaring via skåp, bänkytor för att kunna ta hand om tvätten.

Vi tar oss via trapp upp till övre plan som fördelar upp till fem sovrum, hall med plats för kontor, badrum med hörnbadkar, dusch samt bastu och wc.

Sovrummen är rymliga och ger utrymme till stor valfrihet.

Här har ni utmärkta möjligheter att skapa fyra sovrum och ett stort allrum där tonåringarna och deras vänner kommer att stormtrivas när det är dags för film eller tv-spelande.

På våningsplanet kan även njutas av värmande stunder i bastun för trevlig relax. I duschrummet svalkar man sig mellan varven i bastun. Här finns även möjlighet för ett avkopplande bad efter en lång arbetsdag.

Dubbelgaraget har plats för bilar samt gott om förvaring. På gården står en lekstuga där barnen gärna fördriver sin tid. Har du glömt handla något så smiter du bara genom grinden och där har du Coop.

Här kommer ni att bo så centralt som det är möjligt men ändå ombäddad av grönska i ett väl omhändertaget hus med låga driftkostnader.

Välkommen på visning!

Pris
3 995 000 kr
Intresseanmälan
Ansvariga mäklare
Helen Norrman
Fastighetsmäklare, Partner

Karta

Vännäsby

Hamrénsvägen 9

Visa karta

Intresseanmälan