Stöcksjö kustväg 48, Umeå | Boporten
Stöcksjö kustväg 48

Umeå, Stöcksjö

Översikt
Beskrivning
Bilder
Område
Kontakt
Umeå, Stöcksjö

Stöcksjö kustväg 48

Friliggande villa - 7 rok, 165 kvm

Fakta

Fastighetsbeteckning: Stöcksjö 37:1
Typ: Friliggande villa
Rum: 7
Sovrum: 4 (Kan göras om till 5)
Boarea: 165 kvm
Biarea: 500 kvm
Tomtarea: 8754 kvm
Byggår: 1915
Byggnadstyp: 1 ½ plan med delvis källare

Renoveringar

2007 Nytt plåttak samt takkupa
2011 Badrum övre plan
2013 Tilläggsisolering samt ny brädfodring
2013 Fönsterbyte
2017 Nytt kök
2017 Badrum nere
2017 Renovering av skorsten samt provtryckning
2009 & 2022 Renovering av stall
2010 Foderrum
2010 Övervåning stall inredd med fikarum, omklädningsrum, wc
2022 Nytt stall & torkrum, sadelkammare

Byggnadssätt

Grund: Källare,
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Takbeklädnad: Plåt
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, delar inkommande vattenledning med granne , Kommunalt avlopp.
Uppvärmning: Jordvärme vattenburen, kamin

TV- och internetanslutning

Internet: Umenet fiber100/100

Ekonomi

Driftkostnad

Driftkostnad: ca 31 301 kr/år.

Uppvärmning: 18 801 kr/år.

Renhållning: 3 000 kr/år.

Vatten och avlopp: 9 500 kr/år.

Huvudsäkring 25 A. Elförbrukningen beräknas på rörligt avtal 62.78 öre/kWh öre/kWh hos Umeå Energi.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde: 3 125 000 SEK (fastställt avseende år 2021).

Taxeringsvärde byggnad: 1 405 000 SEK

Taxeringsvärde mark: 1 720 000 SEK

Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Värdeår: 1940

Pantbrev finns. Totalt belopp: 3 767 000 SEK.

Uteplats

Isolerat stort uterum, stor altan

Tomt

Trädgård och gräsmatta

Servitut

Planbestämmelser: Natura 2000-Område Djur- Och Växtskyddsområde

Rättigheter-last: Last: Avtalsservitut: Vattenledning Mm, 24-IM1-69/1591.1 Last: Officialservitut Väg, 24-F1977-107.2

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Umeå Stöcksjö GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Umeå Stöcksjö GA:4

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Efterlängtad hästgård, nyrenoverat stall!

Möjligheter som denna kommer sällan, här får ni möjligheten att förvärva en centralt belägen hästgård med tillhörande 8754 kvm mark där det ryms 8 hagar. Renoverad villa i Västerbottenstil som är 165 kvm fördelad på 1½-plan och källare. Huset har ett generöst renoverat kök med fina materialval, installerad värmande kamin, utrymme för större matplats vid fönster. Entréplan fördelar kök, vardagsrum, kontor, badrum samt hall och tvättstuga. Via trapp når ni övre plan där det inryms fyra sovrum, allrum och badrum. Entréplan har vattenburen golvvärme och villan värms via jordvärme vilket ger låga uppvärmningskostnader. Huset omgärdas av trädgårds tomt samt ett härligt isolerat uterum.

Vidare på gården finns ett nyrenoverat stall som är godkänt, har bra takhöjd och samtliga faciliteter. 8 stora boxar, höloft, sadelkammare, omklädning och WC. Hagarna ligger i angränsning till gården och ca 200 m till ridhus, Södra Umeås Ryttarförening. Fina ridvägar utomhus finns i närliggande skog och mark. För barnen finns en ny uppförd aktivitetsområde med både gungor och andra aktiviteter. Varma dagar är det nära till vatten för att kunna ta sig ett bad.

Här finns möjligheter att hyra ut boxar vilket ger bra intäkter och lägre boendekostnad. Du kan hyra ut skattefritt upp till 40 000 kronor då får du väldigt låga boendekostnader.

Beskrivning

Rumsbeskrivning: Varmt välkommen till Stöcksjö och denna trevlig och centralt belägna hästgård. Här finner vi den välskötta hästgården bestående av 8754 kvm mark med hagar och stall med åtta hästboxar, sadelkammare, övervåning på stallet med fikarum, omklädning samt wc, garage. Med ett centralt placerat läge på fastigheten finner vi även det vackra och välskötta bostadshuset fördelat på 165 kvm smakfullt disponerade kvadratmeter med fyra trivsamma sovrum, mysigt vardagsrum, stilfullt kök med eldstad och fullutrustat badrum. (Huset har större kvm yta än det som finns angivet i fastighetsregistret) Från köket tar vi oss ut till ett underbart inglasat uterum med fantastiska ljusinsläpp. Uterummet ansluter till altandäck med utrymme för möblering. Med klokt fördelade ytor, med ett skick utöver det vanliga och med nära anslutning till E4 har du här en optimal möjlighet för dig som vill förverkliga drömmen om en helt egen gård!

Välkommen in i en hall med vädertåligt laminatgolv med plats för avhängning via hatthylla och praktisk skjutdörrsgarderob. Den inre hallen fördelar samtliga rum på entréplan med köket till höger, vardagsrum till vänster och badrum samt tvättstuga.

Till höger om hallen finner ni det stora lantliga köket. Här finns fina arbetsytor och rikligt med skåpinredning. Matplats med utrymme för både familj och vänner. Köket är renoverat med vita stilrena luckor och med en svart snygg stenskiva. Här finns diskmaskin, hel kyl/frys, spishäll, inbyggnadsugn och micro. Den värmande kaminen blir både en mysfaktor och en fin värmekälla i köket. Från köket når ni även det fina uterummet som flödar av ljus via de stora fönsterpartierna. Detta rum blir ovärderligt vid vår och höst när eftermiddagar och kvällar blir kyligare. Rummet har plats för större matgrupp. Från uterummet når ni större altan med plats för möblemang, huset har även trevlig belysning som ger fint sken under mörka höstkvällar.

Vardagsrum är mycket rymligt och lätt möblerat med fönster i tre väderstreck. Här finns bra plats för soffgrupp där du kan samla nära och kära på kvällarna för att umgås och dela trevliga stunder tillsammans. Innanför vardagsrummet med dubbeldörrar har ni fint rum för kontor eller matrum.

Badrummet på nedre plan är renoverat med kakel och klinker i stilren färgsättning Här finns wc, handfat med kommod samt dusch och vikväggar.

Tvättstugan är separat och rymmer tvättmaskin och torktumlare samt plats för torkning av kläder.

Från hallen når ni även källaren som har bra plats för förvaring, här kan man stuva undan det som behöver sparas.

Via renoverad trapp tar ni er upp på övre plan som fördelar fyra sovrum, badrum och allrum.

På den ena gaveln på ovanvåningen får du plats med större säng samt förvaring av kläder. På den andra gaveln på ovanvåningen får du plats med tre sovrum med olika storlek. Perfekta för barnen eller kontor.

Här är ett badrum med klinkers på golvet och kakel på väggen. Här finns en toalett, handfat med kommod, bubbel badkar och dusch.

Allrummet har plats med soffa och är perfekt för barnen eller ungdomarna som önskar lite eget utrymme.

På gården finns det nyrenoverade stallet med för 8 stora boxar med tillstånd för stora hästar. Fina trevliga boxar med möjlighet till uthyrning, här finns även sadelkammare, uppställningsplatser och alla faciliteter som behövs. Vatten och avlopp finns indraget, På övre plan ryms omklädning samt fikarum, wc, stor oinredd vind där det finns alla möjligheter. På gården finns 8 hagar och behöver du inte alla boxar själv finns möjlighet till uthyrning. Närheten till SURF att rida inomhus samt fina naturliga ridvägar i skogsområden. För dig som önskar sommarbete finns möjlighet att arrendera betesmark. Nuvarande ägare har idag hyresgäster i stallet och det är god sammanhållning där alla hjälps åt.

På gården finns även maskinhall där du rymmer maskinerna som är nödvändiga på en hästgård. Gårdsplanen är stor och rymmer flertalet hästtransporter eller annat nödvändigt. I närheten, ca 200 m, har du Stöcksjön som du kan promenera till för ett härligt dopp.

Stöcksjö har förskola samt skola upp till årskurs 6, goda bussförbindelser in till centrum, närhet till Umeåkers travbana.

SURF har en fin ridanläggning med tillgång till både utomhus ridbana samt inomhus vintertid. Södra Umeå Ryttarförening (SURF) ligger strax söder om Umeå i byn Stöcksjö. Anläggningen har ett ridhus, två ridbanor samt ett stall där över 40 hästar bor. På anläggningen driver vi ridskola med ca 400 uppsittningar i veckan samt tävlings och träningsverksamhet. Har du egen häst kan du lösa anläggningskort för att kunna rida i vårt ridhus och på våra ridbanor.

Kika gärna in på deras hemsida https://www.sodraumearf.se/start/?ID=167649

Här bor ni nära både bad och aktivitetspark för barnen, gångavstånd till båda aktiviteterna.

Stöcksjö Kustväg 48 ligger med närhet till köpcentrum IKEA, Willys samt även flygplats.

Välkommen på visning!

Pris
7 950 000 kr
Utgångspris
Intresseanmälan
Ansvariga mäklare
Helen Norrman
Fastighetsmäklare, Partner

Bilder

Visa alla bilder

Karta

Umeå, Stöcksjö

Stöcksjö kustväg 48

Visa karta

Område - Stöcksjö

Stöcksjö är en tätort i Umeå kommun i Västerbottens län. Ligger strax söder om Umeå längs E4:an. Stöcksjö ligger vid den nordliga ändan av Stöcksjön.

Intresseanmälan