Stöcksjö tallskogsväg 19, Umeå - Boporten
Stöcksjö tallskogsväg 19

Umeå, Stöcksjö

Översikt
Beskrivning
Bilder
Område
Kontakt
Umeå, Stöcksjö

Stöcksjö tallskogsväg 19

Friliggande villa - 3 rok, 130 kvm

Fakta

Fastighetsbeteckning: Stöcksjö 20:23
Typ: Friliggande villa
Rum: 3
Sovrum: 2
Boarea: 130 kvm
Biarea: 40 kvm
Tomtarea: 2110 kvm
Byggår: 2001
Byggnadstyp: 1 plan

Renoveringar

2014/15 Uterummet byggdes och altan
2017 Ny elpanna och ny vattenberedare
2021 Kyl, frys byttes
2023 Diskmaskin byttes

Stugan;
1999 renoverades Stugan invändigt
2005 Östra sidan ny isolering och ny panel
2015 Norra sidan byttes med isolering och ny panel
2021 Ny induktionshäll
4 nya element

Byggnadssätt

Grund: Platta på mark
Stomme: Trä
Bjälklag: trä
Fasad: Trä
Takbeklädnad: Plåt
Utvändiga plåtarbeten: Lackerad plåt
Fönster: 3-glas
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmning: Vattenburen el och kamin

TV- och internetanslutning

Internet: Stöcksjö Ansmark it föreningen. 162kr/mån

Övriga byggnader

På gården finns ett vinterbonat gästhus på 56kvm+uterum11kvm i fint skick 2 rum och kök med badrum. Det finns även garage och förråd samt en lite gäststuga på gården. Garget är 26 kvm

Ekonomi

Driftkostnad

Driftkostnad: ca 50 932 kr/år.

Uppvärmning: 34 932 kr/år.

Samfällighetsavgift: 6 000 SEK/år.

Vatten och avlopp: 10 000 kr/år.

Huvudsäkring 25 A. Uppvärmningskostnaden beräknas på Rörligt avtal hos Umeå Energi. 37,78 öre/kWh. Uppvärmningen är för båda husen och båda har varit uppvärmda och bebodda hela året. Samma gäller vakin är beräknade på att båda hushållen är bebodda.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde: 4 381 000 SEK (fastställt avseende år 2021).

Taxeringsvärde byggnad: 2 253 000 SEK

Taxeringsvärde mark: 2 128 000 SEK

Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Värdeår: 2001

Pantbrev finns. Totalt belopp: 754 500 SEK.

Tomt

Tomtarea 2 110 m² (friköpt).

Servitut

Planbestämmelser: Detaljplan (2011-05-26)

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Umeå Stöcksjö GA:25 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning, Grönområden

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Stöcksjö Villa med strandläge

Låt oss presentera ett riktigt drömboende! På fantastiska Stöcksjö tallskogsväg 19 möts du av en fantastisk tomt, skulle säga ena av områdets både största och finaste läge. Husen ligger högt på tomten och är fint kalibrerade mot utsikten och vattnet. Utsikten från tomten och husen är helt fantastiskt och solen den lämnar er aldrig. Det blir en härlig frihetskänsla med vyn, vatten och träden. Vid bryggan kan ni anlägga båten eller bara ta ett dopp. Huset är oerhört välbyggt och kan användas för såväl permanent som fritidsboende och du kan njuta av sjöutsikt från flertalet rum i huset. Tomten är på hela 2110 kvm och den går hela vägen ner till vattnet. Det är delvis naturtomt och byggrätten på tomten är 400 kvm så det finns möjlighet att bygga ut om så önskas. Huset har rymligt garage och praktisk carport.

Hemmet fullkomligt badar i solljus! Interiört överraskas du av golvvärme i samtliga rum och en väldisponerad planlösning.130 kvadratmeter stort och med två riktigt bra sovrum. Ditt vardagsrum sträcker sig över många kvadratmeter och Köket, från Ballingslöv, ligger i öppen planlösning till nyss nämnda rum och är extrautrustat med utsikter som imponerar även på de mest bortskämda gästerna. På gården finns även ett gästhus på ca 56 kvm som inrymmer 2 rum och kök samt badrum, perfekt generations boende eller kanske uthyrningsmöjlighet?! Fastigheten ligger nedanför ett uppvuxet villa område!

Resan till Umeå centrum är endast 10 min med bil och 6 min till Avion med dess utbud av affärer. Till NUS och Universitet är det ca 15 min med bil.

Varmt välkomna att boka visning!

Beskrivning

Rumsbeskrivning: Välkommen in och stig på. I hallen sätter du fötterna på klinkergolv med vattenburen golvvärme, där klinkergolvet slutar tar ett ek plankgolv vid. Genomgående för bostaden är behaglig vattenburen golvvärme. I hallen finns plats för avhängning av ytterkläder och skor samt bra förvaring i garderober. Direkt till högre i hallen har ni en rymlig klädkammare som rymmer ytterligare förvaring.

Vi följer ljuset och stiger in i sällskapsrummet som ligger med öppen planlösning till köket. Här samsas många kvadratmeter om uppmärksamheten!

Det är här vi får det bekräftat, läget är svårslaget! På en helt perfekt höjd med fantastisk utsikt över sjön. Flertalet fönster, allt för att förstärka det otroliga ljusinsläppet. Sällskapsrummet rymmer både soffhörnan med bord och elektronik samt sittgrupp samt givetvis ditt allra bästa sällskap. Kaminen är perfekt placerad så ni kan njuta av den från både sittgrupp och matrummet. Från sällksapsrummet når vi det mycket trivsamma uterummet som ger en otroligt luftig känsla med högt i tak med fönster runt om och högt i tak och givetvis kan ni även här njuta av den den fina utsikten. Uterummet har en gjuten platta med elgolvärme och isolerat tak samt isolerglas.

I köket möts vi av en stilsäker inredning i ek från Ballingslöv med gott om förvaring i skåp och lådor. Bra med bänkytor gör köket praktiskt att arbeta i. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys, diskmaskin, inbyggnadsugn/mikrovågsugn, spishäll och fläkt.

I direkt anslutning till köket har ni den härliga matplatsen. Känn ingen begränsning vid middagssittningen. Här omges du och dina gäster av, stora fönsterpartier med vackra utblickar mot vattnet. Härifrån tar vi oss ut på den stora altanen, som bildar en länk med den omgivande naturen.

innanför sällskapsrummet finner ni det största sovrummet som rymmer dubbelsäng och tillhörande sängbord. Tänk att vakna upp här varje morgon och få njuta av den fantastiska utsikten, det utlovar en mycket god natts sömn.

I anslutning till sovrummet finns rymlig klädkammare, här behöver ni inte oroa er för förvaringen, ni rymmer det mesta ni behöver här.

Här ligger även husets stora badrum som är helkaklat med klinker i brun nyans på golvet, golvvärme och ljust kaklade väggar. Här finns wc, dusch, badkar och dubbel tvättställ med kommod och spegel samt ett högt skåp. Fönster ger ett härligt ljusinsläpp och gör det enkelt att vädra.

Från sällskapsrummet når ni även husets andra sovrum. Rummets storlek möjliggör namn såsom kontor, barn- eller gästrum. Idag används det som arbetsrum och gästrum i kombination.

Tillbaka i hallen når vi även hemmets praktiska tvättrum som även leder oss vidare till husets andra badrum. Tvättstugan är inredd bra förvaring och tvättho samt tvättmaskin, torktumlare och torkskåp.

Tvättstugan fungerar som en passage till husets andra badrum som är utrustat med dusch, toalett samt kommod med handfat och spegel samt en härlig bastu. Här finns även en passage till det praktiska garaget på 26 kvm som ägaren idag använder som förråd. Bilen parkerar du bekvämt under den rymliga carporten.


Gästhuset är på ca 56 kvm. Känslan av charm genomsyras hela stugan. Genomgående för hemmet är härligt ljusflöde från fina fönster som erbjuder magisk utsikt över tomten och sjön. Trägolv och ljusa ytskikt ger huset den rätta charmen. Det stora sällskapsrummet skapar ett socialt hem där varje kvadratmeter kommer till sin fulla rätt! Här finns plats för alla och stora inredningsmöjligheter. Den vackra öppna spisen blir rummets natruliga mittpunkt som ger rummet härlig karaktär och erbjuder mysiga kvällar året om. Från sällskapsrummet når ni två sovrum i bra storlek. I anlsutning till sällskapsrummet ligger även köket med plats för matbord och allt ni behöver i maskinell utrustning. I övrigt finns även ett badrum med dusch, wc och tvättställ. Gäststugan har också ett fint inglasat uterum. Här blir ni borskämd med magisk utsikt och fina utblickar. Uppvärmningen här är el med en kamin.

På gården finns även ett stort förråd samt en enklare gäststuga!

Tomten ja den är fantastisk och smakfullt planerad med altaner på de rätta ställen för att njuta av solens alla timmar. Fina gräsytor blandas fint med uppvuxna rabatter med lättskötta blommor. Samspelet mellan husen på tomten känns naturlig och ägarna har verkligen lyckats skapa en drömtillvaro.
Nyfiken?
Varmt välkomna att boka visning!

Ansvariga mäklare
Sara Stenlund
Fastighetsmäklare, Partner

Karta

Umeå, Stöcksjö

Stöcksjö tallskogsväg 19

Visa karta

Område - Stöcksjö

Stöcksjö är en tätort i Umeå kommun i Västerbottens län. Ligger strax söder om Umeå längs E4:an. Stöcksjö ligger vid den nordliga ändan av Stöcksjön.

Intresseanmälan