Östermalmsgatan 20A, UMEÅ - Boporten
Östermalmsgatan 20A

UMEÅ, Öst på stan

Översikt
Beskrivning
Bilder
Område
Kontakt
UMEÅ, Öst på stan

Östermalmsgatan 20A

Bostadsrättslägenhet - 1 rok, 44 kvm

Fakta

Typ: Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift: 3 807 SEK (I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband. El tillkommer.)
Rum: 1
Boarea: 44 kvm
Våning: 6 av 6

Renoveringar

2023 byttes samtliga trapphusdörrar till säkerhetsdörrar
Uppdatering av cirkulationspumpar, magnetitfilter och tryckhållningssystem
2020-2022 skedde byte av ytterdörrar till säkerhetsdörrar
2019 Besiktning har utförts på alla våtrum. Alla medlemmar har fått besiktningsprotokoll om eventuella åtgärder. Ett nytt elektroniskt bokningssystem för kvarterslokalen, gästrummen, bastun, gymmet och i en tvättstuga Östermalmsgatan 28 har installerats.
2018 Spolning/rensning av samtliga avlopp, översyn av samtliga takpannor och trasiga pannor har ersatts med nya, renovering/rengöring av brunnar på parkeringsdäck har påbörjats samt omfattande renoveringsarbete av vissa fasader p.g.a froståverkan har åtgärdats.
2016-2017 Ventilationen har bytts till centrala ventilationsaggregat i de 133 lägenheter som inte haft det sedan tidigare
2014 Ny belysning i garaget. Styrenheter i undercentraler utbytta och värmeväxlare rengjorda.
2012 Årsavgiften sänktes med 12 %
Nya porttelefoner kommer inom kort att installeras.
Montering av solcellspaneler har tidigare genomförts på två av föreningens tak och fortsätter med ytterligare ett tak under 2024.

TV- och internetanslutning

TV

Kabel TV Sappa, basutbud ingår i den angivna avgiften.

Internet

Sappa är leverantör för internet, ingår i den angivna månadsavgiften 1000 Mbit/s.
Varje bostadsrättsinnehavare har en IT-router och digitalbox, som tillhör lägenheten.

Uppvärmning och el

Fjärrvärme

Bilplats

Föreningen har totalt 151 bilplatser samt 10 MC-platser i garaget. Ovan jord finns 42 uthyrningsplatser varav 8 i carport. Därutöver finns 16 p-platser för gäster varav 1 handikapplats

Garageplats 600 kr/månad
Carport 465 kr/månad
Motorvärmarplats 335 kr/månad
MC-plats inkl elcykel 153 kr/månad
Ett antal laddboxar för elbil finns installerat utomhus och föreningen förbereder även för utbyggnad av fler
Utöver hyran för P-platsen tillkommer 200 kr per månad hyra av laddbox.

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 24 i Brf Träsnidaren-Östermalm

Förening

Andel i föreningen: 0,30 %

Övriga utrymmen

I hjärtat av området ligger kvartersgården, på Östermalmsgatan 28 F. Där finner Där finns fastighetsskötarnas expedition, kvarterslokalen, tre gästrum, bastu med relax och gym.

Att använda bastun och gymmet är kostnadsfritt och de bokas på anslagstavlan som finns utanför bastun. Gästrummen och kvarterslokalen bokas hos fastighetsskötaren under expeditionstid.

I föreningen finns nio välutrustade tvättstugor, som du bokar med ditt tvättstugelås

Bostadsrättsförening

Brf Träsnidaren-Östermalm

Föreningen Träsnidaren är ett arkitektritat, spännande och unikt bostadsområde centralt beläget med gångavstånd till det mesta som erbjuds i Umeå stad. Områdets arkitektur med olika storlek på byggnader tillsammans med grönskande "parker" ger bostadsrättsföreningen Träsnidaren dess extra karaktär. Träsnidaren fokuserar på att alla ska trivas och servicenivån är hög. Stabil och välordnad förening med god ekonomi och en unik boendemiljö.

Bostadsrättsföreningen Träsnidaren Östermalm är ett mycket omtyckt område att bo i, med välskötta parker, inbjudande gemensamma utrymmen som kvarterslokal, övernattningsrum, bastu, snickarverkstad, motionsrum etc. Dessutom ligger området bara någon minut från Umeå stads pulserande centrum med restauranger och affärer och ett stenkast från universitetet och sjukhuset. Bättre än så kan det knappast bli!

Det finns 231 lägenheter i föreningen.

Inga avgiftsförändringar beslutade i dagsläget.

2019: Installation av solpaneler på två av föreningens byggnader.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Upptäck denna ljusa och trevliga etta, perfekt för den som söker ett hem med smart planlösning och modern komfort. Lägenheten är 44 kvm stor och erbjuder en mysig sovalkov som garanterar en avskild plats för vila. Det rymliga köket är praktiskt utformat med bra förvaring och bänkytor. Bostaden har också ett stort badrum och en klädkammare.

Belägen högt upp i huset, erbjuder bostaden en fin utsikt och en känsla av privatliv. Den inglasade balkongen är en oas året runt och ger extra utrymme för avkoppling eller underhållning. Dessutom är lägenheten idealiskt placerad nära NUS och universitetet, vilket gör den till ett utmärkt val för studenter eller sjukhuspersonal som söker bekvämlighet och stil.

Välkommen att kontakta mäklaren för mer information.

Beskrivning

När vi kommer in i bostaden möts vi av en ljus och välkomnande hall. Här finns plats för avhänging av ytterkläder till vänster. I hallen finns även en praktisk klädkammare.

Till höger om hallen finns bostadens badrum. Badrummet har ljus våtrumsmatta på golv och vägg. Här finns en rymlig duschhörna, WC-stol, handfat och spegelskåp för förvaring. Ett litet fönster finns, perfekt för vädring.

När vi går vidare in i lägenheten kommer vi till vardagsrummet. Här finns också en praktisk sovalkov. Rummet är ljust och trevligt och har plats för soffa och annat önskvärt möblemang, till exempel skrivbord. Från vardagsrummet tar man sig också ut på den inglasade balkongen.

Köket som nås från både vardagsrum och hallen är väl tilltaget med plats för ett matbord. Köksluckorna går i vitt och vitt kakel som stänkskydd. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, ugn med spishäll och fullstor kyl och frys. Här finns gott om förvaring och bänkytor att förbereda middagen på. Härligt ljusinsläpp finns från ett stort fönsterparti som ger utsikt över takåsarna.Ansvariga mäklare
Sofie Näslund
Fastighetsmäklare

Karta

UMEÅ, Öst på stan

Östermalmsgatan 20A

Visa karta

Område - Öst på stan

Öst på stan kallas östra delen av Umeås innerstad. Stadsdelen avgränsas av Ume älv, Östra Kyrkogatan och Östermalmsleden. Stadsdelen har fortfarande karaktären av ordnad villastad med trähus i en stadsmässig rutnätsplan, men villor och mindre hyreshus ersätts successivt med stenhus i kvartersformering.

Intresseanmälan