Donners gränd 2, UMEÅ - Boporten
Donners gränd 2

UMEÅ, Sandåkern

Översikt
Beskrivning
Bilder
Planritning
Område
Kontakt
UMEÅ, Sandåkern

Donners gränd 2

Bostadsrättslägenhet - 4 rok, 98.5 kvm

Fakta

Typ: Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift: 5 930 SEK (I månadsavgiften ingår värme, tv och internet. Kostnaden för kallt och varmt vatten och hushållsel tillkommer enligt förbrukning. Debiteras via föreningen månadsvis.)
Rum: 4
Sovrum: 3
Boarea: 98,5 kvm
Våning: 3 av 4

TV- och internetanslutning

TV

Ingår i avgiften (grundutbud)

Internet

Ingår i avgiften

Uteplats

Stor inglasad balkong i söderläge. Mycket njutbart uterum som ger dig möjligheten att förlänga sommarmånaderna. Med skjutbara fönsterpartier som ger er möjlighet att släppa in den friska luften.

Uppvärmning och el

Fjärrvärme

Ekonomi

Bostadens indirekta nettoskuldsättning

784 937 kr

Kommentar till nettoskuldsättning

Baserad på 2022-års redovisning

Driftkostnad

Övrig driftskostnad: ca 788 SEK/mån.

El: 332 SEK/mån.

Vatten och avlopp: 456 SEK/mån.

Förening

Andel i föreningen: 2,53 %

Övriga utrymmen

Förråd finns som tillhör lägenheten

Bostadsrättsförening

Brf Sandåkern 2

Det finns 47 lägenheter i föreningen.

Inga reparationer/ombyggnationer är inplanerade. Inga nyligen avslutade renoveringar, förutom installation av laddstolpar till alla parkeringsplatser.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Magisk fyra på tredje våningen med stor inglasad balkong i söder!

Välkommen till Donners gränd 2, en fantastisk fyrarummare med genomgående ljusa ytskikt och ekparkettgolv. Interiört bjuds du på en planlösning som låter varenda kvadratmeter komma till sin fulla rätt. Lägenheten erbjuder tre sovrum, ett stort helkaklat badrum med både tvättmaskin och torktumlare samt gästtoalett och klädkammare.

Kök, matplats och vardagsrum i öppen planlösning bidrar tveklöst till den höga trivseln. Här finns plats för det stora sällskapet. Fönster placerade i tre väderstreck fyller rummet med naturligt ljus. Köket är utrustat med en praktisk köksö, perfekt för sociala tillställningar eller familjemiddagar. Utöver detta kan du njuta av den stora inglasade balkongen på hela 14 kvm i söderläge. Här kan många timmar spenderas från tidig vår till sen höst.

I föreningen finns gemensamhetslokal att hyra inför större tillställningar. Här finns också gemensam tvättstuga, övernattningsrum och en mysig innergård. Parkering blir inga problem då man är garanterad bilplats, laddare till elbil finns också installerat.

Beläget i ett eftertraktat område, är du bara en kort promenad från Umeå city, med närhet till Tvärån och de vackra promenadstråken längs älven. Ett perfekt boende för dig som söker efter lugna kvarter men ändå vill bo med närhet till både city och rekreationsområden.

Om visningstiden inte passar så vänligen kontakta mäklaren så löser vi en tid som fungerar.

Välkommen hem!

Beskrivning

När vi stiger in i bostaden möts vi av en ljus och rymlig hall. Här ligger klinker på golvet och väggarna går i en ljus kulör. Till höger finns bra förvaring av ytterkläder i form av klädskåp. Vidare in i hallen ligger ekparkett på golven vilket löper vidare genom hela bostaden. I hallen finns även en helkaklad gästtoalett. Toaletten har tvättställ, WC-stol, spegelskåp samt vägghängd förvaring.

Direkt till vänster i hallen finns bostadens stora badrum med golvvärme för extra komfort. Badrummet har vitt kakel på väggarna och mörkgrått klinker på golvet. Här finns tvättstation med både tvättmaskin och torktumlare. Praktiskt bänk ger er yta för avlastning och det vägghängda skåpet skapar förvaring. I badrummet finns också duschhörna, WC-stol samt tvättställ med bra förvaring. Ovan tvättstället finns även två vägghängda skåp och spegel.

Vidare in i hallen till höger finner vi sovrum nummer 1 som ger plats för säng och tillhörande möblemang. Ljust och trevligt rum med utsikt över innergården. Väggarna är ljusa med en mönstrad fondtapet på ena väggen. I anslutning till sovrummet finns en stor praktiskt klädkammare. Här finns gott om yta för förvaring av både kläder och annat.

Sovrum nummer två nås till vänster om hallen har ljusa ytskikt med fondtapet och ekparkett på golven. Här finns gott om plats för dubbelsäng och annat önskvärt möblemang. Rummet har gott om förvaring i tre stycken garderober.

När vi går vidare in i bostaden kommer vi till sovrum nummer tre. Detta rum lämpar sig perfekt som kontor eller till exempel barnrum. Rummet har ljusa väggar med en mönstrad fondtapet.

Det rymliga och inbjudande vardagsrummet har ljus som flödar fritt genom fönster placerade i tre väderstreck. Här erbjuds du en möjlighet att anpassa rummet efter dina egna behov och önskemål. Oavsett om du vill ha en middag för två eller en stor samling med släkt och vänner, finns det gott om plats för både matbord och en stor soffgrupp. Vardagsrummet öppnar sig mot en stor, inglasad balkong i söderläge, vilket ger er extra boendeutrymme. Här kan du njuta av soliga dagar och ljumma kvällar, med gott om plats för både matbord och avkopplande möblemang. De skjutbara fönstren kan enkelt öppnas upp, vilket skapar en perfekt balans mellan inomhus- och utomhusliv.

Köket har vit inredning och klassiskt vitt kakel som stänkskydd. Här finns gott om förvaringsmöjligheter och generösa bänkytor för att enkelt kunna förbereda och tillaga middagen på. Köksön blir en central punkt för social samvaro, men är också en praktisk arbetsyta. Den maskinella utrustningen inkluderar en diskmaskin, en ugn med spishäll från 2024, en fullstor kyl och frys samt fläkt. Den öppna planlösningen mot matplats och vardagsrum skapar en luftig och välkomnande miljö, perfekt för underhållning eller avkoppling. I köket finns också en fransk balkong, perfekt för vädring.


Pris
3 895 000 kr
Intresseanmälan
VISNINGAR
Torsdag 27 juni 17:30-18:00
Endast bokade visningar.
Ansvariga mäklare
Sofie Näslund
Fastighetsmäklare

Bilder

Visa alla bilder

Planritning

Karta

UMEÅ, Sandåkern

Donners gränd 2

Visa karta

Område - Sandåkern

Ungefär 2 kilometer från stadskärnan finner ni ett av Umeås nya bostadsområden, Sandåkern. Det pensionerade paret tar sin förmiddagskopp ute på verandan medan barnen provar sina barkbåtar i den porlande Tvärån.

UTBUD
Här har du närhet till det mesta återfinns Västerslätts centrum som inrymmer både mataffär, konditori, bank, frisör och spelbutik. Du behöver alltså inte ta dig in till stan för att sköta dina vardagliga ärenden.

I närområdet finns även Nolia med mässhall och möjlighet till idrottsutövning och bara några minuter bort hittas centrala stans stora utbud av shopping och kultur. Friluftsmänniskan har nära till strandpromenad och uppskattade vandringsleder.

SKOLOR
På Grubbeskolan (7-9) finns specialinriktning för musik. Skolan erbjuder, förutom vanlig högstadieutbildning, även engelskaklasser. Grisbackaskolan (F-6) samt för de mindre barnen finns två förskolor: Linnéan och Kungsgården.

Intresseanmälan