Skonertvägen 3, Sävar - Boporten
Skonertvägen 3

Sävar

Översikt
Beskrivning
Bilder
Område
Kontakt
Sävar

Skonertvägen 3

Friliggande villa - 6 rok, 160 kvm

Fakta

Fastighetsbeteckning: Sävar 1:52
Typ: Friliggande villa
Rum: 6
Sovrum: 5
Boarea: 160 kvm
Biarea: 125 kvm
Tomtarea: 2163 kvm
Byggår: 2010
Byggnadstyp: 2 plan med snedtak

Renoveringar

2011 Hall byggs ut
2014 Uterum byggs
2017 Relaxavdlening med dusch, bastu och spabad i garage byggs på 20 kvm
Centraldammsugare finns.
2021 Inreddes bygdes trappa utvändigt på garage och förråd på hela garaget inreddes
2022 Fasaden målades om
2023 Ny Bergvärmepump

Byggnadssätt

Grund: Platta på mark
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående/liggande träpanel
Takbeklädnad: Taktegel
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Ftx
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmning: Bergvärme

TV- och internetanslutning

Internet: Ip tv Internet: Fast lina. Leverantör: Telia

Övriga byggnader

Lekstuga i miniatyr av huset

Ekonomi

Driftkostnad

Driftkostnad: ca 30 777 kr/år.

Uppvärmning: 21 127 kr/år.

Renhållning: 3 000 kr/år.

Vatten och avlopp: 6 650 kr/år.

Huvudsäkring 20 A. Uppvärmningskostnaden beräknas på Rörligt avtal hos Umeå Energi. 78,40 öre/kWh.
Beräknad vattenförbrukning 130 kbm/år

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde: 3 740 000 SEK (fastställt avseende år 2021).

Taxeringsvärde byggnad: 2 860 000 SEK

Taxeringsvärde mark: 880 000 SEK

Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Värdeår: 2010

Pantbrev finns. Totalt belopp: 4 004 500 SEK.

Uteplats

Uteplats 1: Altan 40kvm, inglasad uterum om ca 26kvm, läge sydväst
Uteplats 2 uteplats utanför garaget på ca 20kvm.

Tomt

Tomtarea 2 163 m² (friköpt). Fin uppväxt tomt med planteirngsyta mellan garage och hus. 100kvm marksten med 2 st sten broar till respektive entré. Stor asfalterad uppfart.

Servitut

Planbestämmelser: Detaljplan (2007-01-24)

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Umeå Sävar GA:20 ändamål: Vägar, Grönområden, Gemensamhetsanläggning: Umeå Sävar GA:21, Samfällighet: Umeå Sävar S:31

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Sävar Vacker villa

Välkommen till Sävar och denna vackra, vitmålade herrgårdsliknande villa - perfekt för barnfamiljen! Mycket välplanerad med stora härliga ytor och samtidig möjlighet till många sovrum. Här har ni allt ni kan önska er såsom inglasat uterum, stort garage med dubbelcarport, relaxavdelning med spabad, dusch och bastu. Stora altaner där ni kan njuta av solen hela dagen/kvällen. Välplanerad gård med marksten och gräsytor. Bergvärme ger mycket låga driftkostnader.

Beskrivning

Rumsbeskrivning: Stig in till välkomnande och praktisk hall med gott om plats för avhängning och garderober. Under era fötter ligger ett snyggt skifferlikande klinkergolv mörkgrå kulör. De vitmålade väggarna med mönstrad fondvägg och inslag av rå spont samt vitlaserade trätak är genomgående i hela huset och skapar ett fint rumssamband. Hela huset har vattenburengolvvärme, vilket ger skön komfort.

Den inre hallen i vinkel är inrett med ekparkett, vilket löper vidare genom alla rum på nedre plan.

Direkt till vänster från hallen har ni det inbjudande köket med fantastisk, öppen planlösning till vardagsrummet. Köket är välplanerat och luftigt med stora härliga fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Köket har vita luckor upp till och svarta skåp ner till, vilket ger köket skön känsla. Köket matchas med vitt kakel under skåpen och mörkgrå laminat bänkskivor. Maskinparken är i rostfritt av och består av hel kyl/frys, diskmaskin, inbyggd ugn och Micro samt kaffemaskin och fläkt.
Här finns även praktisk köksö med gott om arbetsytor för den som gillar att arbeta i köket.

I anslutning till köket finns det härliga och ljusa sällskapsrummet i bra storlek. Här rymmer ni soffhörnan, elektronik och matbord samt ert allra bästa sällskap. Här finns utgång till det rymliga uterummet med bästa syd/väst läge.

På nedre plan har ni ett rofyllt sovrum som vetter mot baksidan av huset. Här rymmer ni dubbelsäng med tillhörande sängbord. här behöver ni inte oroa er för förvaringen då det finns en hel vägg med garderober.


Till höger från inre hallen disponeras badrummet och groventrén/tvättstugan.

Badrummet är smakfullt inrett med svart granitkeramik på golvet och vitkaklade väggar. Här har ni dusch med rökfärgade glasväggar, vägghängd wc och tvättställ med vitt skåp, hög skåp och spegel samt handukstork.

Tvättstugan som även fungerar som groventré är inredd med skifferliknande mörkgrå klinkers, vitmålade väv på väggar. Här finns gott om arbetsytor och förvaring i form skåp och svarta bänkskivor samt tvättho. Här finns tvättmaskin och torktumlare. Här står även bergvärmepumpen som har kulvert ut till garaget.

Den vitlaserade gedigna trappen leder vidare upp till övre plan där vi välkomnas av ett rymligt allrum som är inredd med vitlaserade laminatgolv och väggarna har vitmålad träpanel. Här finns utgång till stor balkong. Här har ni fyra charmiga och rymliga sovrum med snedtak, alla är inredda med målade väggar i moderna färgval. Hela övre plan har också golvvärme. Här finns även rymlig klädkammare.

Stort badrum med klinkers i brun nyans och vitkaklade väggar. Här finns vägghängd wc, tvättställ med snyggt skåp i vitt och spegel. Praktisk med både badkar och separat dusch.

Uppväxt trädgård med stora härliga gräsytor samt marksten på uppfart och gångar. (ca 100kvm marksten) Det finns två stora altaner om ca 40kvm/vardera. Garaget är på ca 80 kvm och här finns stora ytor samt ett separat förråd. I anslutning till garaget har ni relaxavdelning på ca 20kvm som är inrett med klinkers, golvvärme och vitkaklade väggar. Här finns bastu, dusch och tvättställ med spegel, handdukstork och exklusivt spabad som hålls varm året om.

Varmt välkomna att boka visning!

Pris
5 495 000 kr
Intresseanmälan
Ansvariga mäklare
Sara Stenlund
Fastighetsmäklare, Partner

Bilder

Visa alla bilder

Karta

Sävar

Skonertvägen 3

Visa karta

Område - Sävar

I norra delen av Umeå kommun, men fortfarande på cykelavstånd från stan, ligger det rofyllda Sävar. Mellan lummiga trädgårdar och susande skogar rinner ån som skänker hela bygden en fridfull atmosfär. Här omsluts du av grönska och kan njuta av närheten till både å, sjö och hav. Vintertid glider du istället fram med långfärdsskridskor på de blanka isarna som ofta lägger sig tidigt i Skeppsviks skärgård.
UTBUD
Mitt i samhället, alldeles intill ån, ligger det välbesökta centrumet som är mer än bara en plats för vardagens ärenden. Här finns både uteservering, bibliotek och simhall.
Här finns både ett riks förenings- och kulturliv. Kyrkan likväl som idrottsklubben erbjuder många möjligheter att engagera sig. Sävar IK tränar inte bara lagsporter som innebandy, handboll och fotboll utan även hopprep, racket mm.
Musik- och teaterföreningen sätter regelbundet upp föreställningar på den vackert belägna utescenen. Flera av Umeås musikaliska stoltheter har sina rötter i Sävar, däribland Isolation Years, Jennie Abrahamson och Two White Horses.
SKOLOR
På båda sidor om Sävarån finns flera förskolor samt ett familjedaghem, alla med närhet till grönområden och roliga lekplatser. På Sävarskolan (F-9) blandas Sävars högstadieungdomar med sina jämnåriga från de kringliggande byarna Täfteå, Bodbyn, Bullmark och Holmön.

Intresseanmälan