Morgonvägen 19, Umeå - Boporten
Morgonvägen 19

Umeå, Ersmark

Översikt
Beskrivning
Bilder
Område
Kontakt
Umeå, Ersmark

Morgonvägen 19

Friliggande villa - 5 rok, 140 kvm

Fakta

Fastighetsbeteckning: Ersmark 3:196
Typ: Friliggande villa
Rum: 5
Sovrum: 4
Boarea: 140 kvm
Biarea: 63 kvm
Tomtarea: 798 kvm
Byggår: 2001
Byggnadstyp: 1 plansvilla

Renoveringar

Renoveringar:
2019 Huset ommålat
2020 Nya golv i kök, vardagsrum och allrum
2020 Renoverat kök, nya luckor på alla skåp, nya vitvaror
2022 Torktumlare

Byggnadssätt

Grund: Platta på mark med vattenburen golvvärme
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Takbeklädnad: Plåt
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: FTX
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmning: Frånluftsvärmepump

TV- och internetanslutning

Internet: Umeå Energi

Övriga byggnader

På tomten står garage, carport, lekstuga och ett kallförråd om cirka 15 kvadratmeter. Vinterbonat uterum med kamin, byggt 2009 av tidigare ägare.

Ekonomi

Driftkostnad

Driftkostnad: ca 40 481 kr/år.

Uppvärmning: 26 681 kr/år.

Renhållning: 3 000 kr/år.

Vatten och avlopp: 10 800 kr/år.

Huvudsäkring 20 A. Uppvärmningskostnaden beräknas på Rörligt pris hos Umeå Energi. 78,40 öre/kWh.
Beräknad vattenförbrukning 174 kbm/år.

Nuvarande ägare har elbil och räknas in förbrukningen. Detsamma gäller med uppvärmningen av uterummet och garaget. Nuvarande ägare har haft de uppvärmt under vintermånaderna.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde: 3 910 000 SEK (fastställt avseende år 2022).

Taxeringsvärde byggnad: 2 869 000 SEK

Taxeringsvärde mark: 1 041 000 SEK

Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Värdeår:

Pantbrev finns. Totalt belopp: 3 770 000 SEK.

Uteplats

Trivsamma och soliga uteplatser. En på framsidan och två på baksidan.

Tomt

Uppvuxen trädgård med perenna växter samt pallkragar.

Servitut

Planbestämmelser: Detaljplan (1999-01-18)

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Morgonvägen 19

Välkommen till Morgonvägen 19, ett modernt och stilrent hus som kommer att förtrolla dig från första stund. Med sin attraktiva tomt och planlösning är detta hem en verklig pärla i hjärtat av Ersmark. Byggt med omsorg och känsla för kvalitet år 2001, erbjuder detta hem en harmonisk mix av stil och komfort. Hela huset har genomgående golv i ek med skön vattenburen golvvärme. Pricken över i:et är kaminen i uterummet och kakelugnen. Framför dig har du en ytterst välplanerad familje-villa på 140 kvadratmeter, allt på ett plan.

Det här är verkligen en välskött och praktisk bostad där du och din familj har goda förutsättningar att skapa en riktigt fin boendekvalitet. Morgonvägen är en lugn återvändsgata och det insynsskyddade läget på husets baksida gör att familjen kan skapa en egen liten oas. I trädgården samsas flera planteringar som gett fin skörd, buskar och tre mysiga uteplatser samt ett varmbonat uterum. Uteplatserna är placerade i två olika väderstreck vilket gör att du kan njuta av solens strålar från morgon till sen kväll. Bilen parkerar ni antingen under carporten eller i det varmbonade garaget.

När du kliver in möts du av en öppen och luftig planlösning där kök och sällskapsrum smälter samman på ett magiskt sätt. Det moderna köket bjuder in med sin eleganta design och blir en naturlig samlingspunkt för familj och vänner. Vidare fördelar bostaden fyra rymliga sovrum samt två rymliga badrum.

Ersmark är ett område som passar perfekt för den aktiva familjen, med närhet till allt du behöver, från skola och förskola och natursköna utflyktsmål. Med sitt idealiska läge har du allt du behöver inom räckhåll samtidigt som du kan njuta av lugnet och harmonin i ditt vardagsparadis. Centrala Umeå och Ersbodas handelsområde nås enkelt med både buss, bil och cykel. Ta chansen att bo i ett område som alltid varit populärt och uppskattat av många.

Varmt välkommen!

Beskrivning

Rumsbeskrivning : Huset erbjuder en snygg utsida med stående träpanel, flera fönster och en trivsam och välplanerad entré med marksten och snygga planteringar. Rymlig uppfart med plats för flera bilar samt ett garage med garageport och carport. På husets fram och baksida finns en stor altan som inbjuder till skönt häng med sol hela dagen. Stora gräsytor ramas in av snygga planteringar på väl utvalda ställen. Innan vi går in i huset kikar vi in i garaget. Se fram emot ett varmbonat garage med plats för en bil och förvaring, samt ett intilliggande förråd.

Välkommen in! För att ni verkligen ska känna er som hemma visar jag er in via groventrén, som är den första ingången från uppfarten. Annars välkomnas alltid gäster via huvudentrén som ligger alldeles intill. Här sätter vi fötterna på ett klinkergolv med golvvärme för extra komfort. Ett extra plus är att golvvärmen är vattenburen och dessutom sträcker sig över hela huset. Behagligt och lyxigt! Förvänta er en rymlig hall med flera förvaringsmöjligheter för ytterkläder och skor. Från hallen nås garaget och tvättstugan. Garaget har vi redan kikat på, så nu lockar tvättstugan. En praktisk tvättstuga inredd med klinkers och ljusa väggar. Här finns gott om förvaring i form av inredning i björk, tvättho, tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Vad är mer praktiskt? Jo, en klädkammare utmed hallen som ger goda förutsättningar för att kunna hålla ordning och reda bland familjens kläder och övriga tillhörigheter. Bra, va?

Huvudentrén har också plats för ytterkläder och skor både via hatthylla och den intilliggande klädkammaren. Här kliver ni in på ett klinkergolv som vidare övergår till ett parkettgolv som sträcker sig ut till husets sociala ytor. Det första som fångar vår blick är den vackra kakelugnen som verkligen ger ett varmt välkomnande.

I den välplanerade villan finns en separat barn- och vuxenavdelning. Till höger om huvudentrén nås de tre sovrummen och ett badrum som sammankopplas med ett allrum. En perfekt plats för barnen/ungdomarna att umgås eller ett utrymme för ett extra rum om så önskas. Alla tre sovrum är rymliga och har plats för en större säng med tillhörande sängbord samt förvaring i garderober och skrivbord om så önskas. Från allrummet släpper fönstret in ett härligt ljusflöde. En perfekt plats för kvällsläsning!

Badrummet i denna del är rymligt, med väggar och golv beklädda med matta. Utrustningen består av dusch, wc, handfat och spegelskåp. Ett fönster bidrar med både vädring och ljusinsläpp.

Vidare nås köket, som är hjärtat av hemmet. Det känns nästan som att hemmet har skapats utifrån denna plats, som om alla delar byggts runt just denna samlingspunkt. Ett tilltaget kök med gott om arbetsytor och förvaringslösningar. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, diskmaskin, spis och inbyggd mikrovågsugn. Intill finns utrymme för en stor matplats som rymmer flera sittande gäster.

Vardagsrummet ligger med direkt access från kök och matplats och förlängs med ett trivsamt uterum. Det ljusa och luftiga vardagsrummet har stora fönsterpartier som ger rummet ett härligt ljusinsläpp. Ett rymligt, möblerbart sällskapsrum med plats för en större soffgrupp och tillhörande bord. Det varmbonade uterummet är pricken över i:et och förlänger verkligen årstiderna. Mysigt på vintern med kaminen i centrum och magiskt på sommaren, då fönsterpartier och det höga taket skapar känslan av att vara ute fast man är inne. Uterummet är väldigt rymligt och har plats för både soffgrupp och ett större matbord. Vad mer kan man önska sig?

Under sommarmånaderna tar du dig från uterummet vidare ut till husets altan och utemiljö. Njut av solen på altanen medan tomten bjuder på flera planteringsmöjligheter. Tack vare det fina läget nås skogen direkt från tomten, perfekt för den som vill plocka blåbär. Ett extra plus för skoterleden som nås direkt från tomten.

Bostadens master bedroom är färgsatt i ljusa kulörer som bryts av med en härlig fondvägg. Här ryms en dubbelsäng och tillhörande möblemang med enkelhet. Förvaring av kläder finner man i sovrummets stora garderob. Även här nås den härliga altanen. Ett master bedroom behöver även ett närliggande badrum, vilket tur att det finns här. Helkaklat med inredning i björk och extra lyxigt med bastu. Utrustningen består av badkar, wc, handfat med kommod och spegelskåp.


Varmt välkommen!

Pris
5 495 000 kr
Intresseanmälan
Ansvariga mäklare
Julia Karlsson
Fastighetsmäklare

Bilder

Visa alla bilder

Karta

Umeå, Ersmark

Morgonvägen 19

Visa karta

Område - Ersmark

En gammal jordbruksbygd som i samband med Bomässan -87 fick ett nytt bostadsområde. Det är beläget ca 7 km norr om Umeå. Bebyggelsen består av små flerbostadshus. Här finns skola och daghem.

Intresseanmälan