Oriongatan 9B, Umeå - Boporten
Oriongatan 9B

Umeå, Tomtebo/Tavleliden

Översikt
Beskrivning
Bilder
Planritning
Område
Kontakt
Umeå, Tomtebo/Tavleliden

Oriongatan 9B

Radhus - 4 rok, 105 kvm

Fakta

Fastighetsbeteckning: Lejonet 11
Typ: Radhus
Rum: 4
Sovrum: 3
Boarea: 105 kvm
Tomtarea: 188 kvm
Byggår: 2014
Byggnadstyp: 2 plan

Byggnadssätt

Grund: Betongplatta
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Takbeklädnad: Betongpannor
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk frånluft
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmning: Vattenburen värme med frånluftvärmepump (Nibe 750)
Övrigt: Golvvärme entréplan & radiatorer övre plan

TV- och internetanslutning

Internet: Fiber finns i huset via Umenet

Övriga byggnader

Förråd finns.

Ekonomi

Driftkostnad

Driftkostnad: ca 30 530 kr/år.

Uppvärmning: 12 530 kr/år.

Samfällighetsavgift: 18 000 SEK/år.

Huvudsäkring 20 A. Elkostnaden beräknas på Rörligt avtal hos Umeå Energi. 98,65 öre/kWh.
I samfällighetsavgiften (1500 kr/mån) ingår vatten, avlopp, sophantering, snöröjning, parkering i carport med el.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde: 1 652 000 SEK (fastställt avseende år 2015).

Taxeringsvärde byggnad: 1 166 000 SEK

Taxeringsvärde mark: 486 000 SEK

Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Värdeår: 2014

Pantbrev finns. Totalt belopp: 2 520 000 SEK.

Uteplats

På husets asfalterade framsida mot väster finns både stenbelagd uteplats vid entrén samt trädäck med vacker paviljong.

Baksidan har altan i sydostläge med spång till trall med orangeri.

Tomt

Tomtarea 188 m² (friköpt).

Servitut

Planbestämmelser: Detaljplan (2007-01-24)

Rättigheter-förmån: Förmån: Officialservitut Tillträde, 2480K-13/93.10 Förmån: Officialservitut Tillträde, 2480K-13/93.8 Förmån: Officialservitut Tillträde, 2480K-13/93.9

Rättigheter-last: Last: Officialservitut Tillträde, 2480K-13/93.7

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Umeå Lejonet GA:1 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Umeå Lejonet GA:2 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Samfällighet: Umeå Lejonet S:1

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Oriongatan 9b

Välkommen till Tomtebo/Tavleliden och detta trivsamma radhus om 105 kvadratmeter. Här erbjuds fyra rum som fördelas på två plan. Ett trivsamt HTT-kök, genomgående ekparkettgolv och dubbla badrum i mörk, italiensk granitkeramik. Tre rymliga sovrum varav ett med walk-in-closet! Härliga uteplatser som erbjuder sol hela dagen och en vacker, japansk trädgård med orangeri som förlänger sommaren! Låga driftkostnader med frånluftvärmepump och vattenburen golvvärme i hela entréplan. Carportplats i länga!

Bo i ett nytt och barnvänligt område inom några få kilometer på Tomtebo som utvecklas i rask takt. Här växer såväl nya barn som hus upp. Bo med närhet till det mesta med bland annat närhet till omtyckta Nydalasjön. Här finns alltifrån badmöjligheter, motionssligor, skidspår, grillplatser och äventyrsbadet Umelagun. På taveliden bor man med närhet till goa kommunikationer in till centrum.

Varmt välkommen på visning!

Beskrivning

Rumsbeskrivning: Välkomnande entré med mörk, italiensk granitkermaik på golv till möblerbar hall. Gott om avhängningsplats samt garderober med bra förvaring. Genomgående ljusa ytskikt och fräscht parkettgolv med golvvärme löper genom samtliga rum som skapar en enhetlig känsla.

Direkt till höger disponeras köket som är signerat av HTH. Luckor i sober, beige ton med matchande arbetsbänk, grå granitkeramik på vägg och integrerad belysning i underskåpen som ger läckert sken och extra karaktär. Komplett maskinpark bestående av inbyggnadsugn, spishäll och fläkt, diskmaskin samt hel kyl och frys. Plats för matgrupp intill två ljusalstrande fönster mot väster.

Rakt fram från hallen disponeras vardagsrummet med stora fönsterpartier som fyller rummet med ljus. Här finns utrymme att möblera med både soffa och matgrupp. Utgång till den läckra trädgården, belagd med gårdsgrus och fina planteringar så som jordgubbar, rosor syrener och pioner. Härliga uteplatser med både öppen altan i sydostläge och träspång som leder till vackert orangeri, stort nog att inreda med matgrupp, som förlänger sommaren ytterligare.

Badrummet i entréplan är exklusivt inrett med samma italienska granitkeramik som återfinns i både kök och hall för ett fint rumssamband. Här finns wc, handfat med kommod och spegelskåp, en kombinerad tvättmaskin/torktumlare och en separat torktumlare samt dusch med fast glasvägg.

Från inre hall nås trappen till övre plan och väggen är klädd i en läcker William Morris-tapet med mönster från 1850-talet som bryter av snyggt mot de i övrigt ljusa väggarna.

Bostadens övre plan disponerar tre rymliga sovrum samt ett badrum.

Övervåningens badrum påminner om entréplanets. Även här bekläs väggar och golv i granitkeramik. Badrummets utrustning består av Wc, handfat med kommod samt dusch och fast glasvägg.

Husets tre sovrum är mycket rymliga och erbjuder plats för säng och övrigt möblemang. Ett av sovrummen är extra generöst tilltaget i storleken och inrymmer praktisk walk-in closet med mindre fönster som släpper in ljus.


Varmt välkommen på visning!

Pris
3 595 000 kr
Intresseanmälan
VISNINGAR
Söndag 5 maj 12:00-13:00
Öppen visning!
Boka
Ansvariga mäklare
Julia Karlsson
Fastighetsmäklare

Bilder

Visa alla bilder

Planritning

Karta

Umeå, Tomtebo/Tavleliden

Oriongatan 9B

Visa karta

Område - Tomtebo/Tavleliden

Bland vättar och älvor alldeles intill Nydalasjön ligger de fridfulla och barnvänliga Tomtebo och Tavleliden. I de lummiga bostadsområdena springer grannbarnen till varandra för att hoppa på studsmattor och dricka saft i hängmattorna.

UTBUD
Äventyrslekpark, badplatser och spår för stavtag och löpsteg får Tomtebo att sjuda av aktivitet, sommar såväl som vinter. I Sjöfruhallen och på konstgräsplanen i stadsdelens mitt bedriver Gimonäs idrottsförening verksamhet inom fotboll, innebandy och handboll för alla åldrar.

I Tavellidens närområdespark finns det både plats för lek och stoj, men också för lugn och ro. I parken finns en promenadstig som slingrar sig runt inbjudande öppna gräsytor, förbi kullar, lekplats och över Tomtebobäcken.

Efter en dag full av aktiviteter kan man fylla på reserverna i områdets pizzeria och kiosk. Annars hittar du Ålidhems centrum på gångavstånd och det stora köpcentrumet Strömpilen bara några kilometer bort.

SKOLOR
Flera förskolor finns i området och både skolor och förskolor huserar i moderna, ändamålsenliga lokaler. Sjöfruskolan (3-9) använder exempelvis hållbarhet som en central del av utbildningen. Byggnaden inrymmer även fritidsgård och förskola, vilket leder till ett bra samarbete dem emellan. Intill Nydalasjön finns också Tomtebogårds skola upp till årskurs 2.

Intresseanmälan