Lövstigen 36, Umeå - Boporten
Lövstigen 36

Umeå, Haga

Översikt
Beskrivning
Bilder
Område
Kontakt
Umeå, Haga

Lövstigen 36

Friliggande villa - 3 rok, 93 kvm

Fakta

Fastighetsbeteckning: Nyverket 9
Typ: Friliggande villa
Rum: 3
Sovrum: 2 (Kan göras om till 3)
Boarea: 93 kvm
Biarea: 106 kvm
Tomtarea: 809 kvm
Byggår: 1954
Byggnadstyp: 1 - plans med källare

Renoveringar

1994-95 Helrenovering av båda våningsplanen med nya ytskikt överallt
- Kök
- Badrum entréplan
1995 Utbyggnad av hall
1995 Uterummet byggdes
1995 Nytt taktegel och nytt rote
1995 Anläggning av trädgård
2008 Isolering vind med ekofiber 40cm
2012 Byte till Tre-glasfönster på entréplan
2013 Relining avloppsrör
2023 Installerades robotgräsklippare in som följer med fastigheten

Badrummet på entréplan är renoverat ett par år efter 1995. Exakt årtal är okänt.

Markistygerna är bytta. Årtal är okänt.

Byggnadssätt

Grund: Källare
Stomme: Trä
Bjälklag: Betong
Fasad: Trä
Takbeklädnad: Tegel
Fönster: 3-glasfönster och 2-glasfönster
Ventilation: Självdrag förstärkt med badrumsfläkt och spiromatic
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmning: Fjärrvärme och direktverkande elradiatorer i källaren
Övrigt: Centraldammsugare finns.

TV- och internetanslutning

Internet: Umeå Energi

Ekonomi

Driftkostnad

Driftkostnad: ca 34 705 kr/år.

El: 11 121 SEK/år.

Uppvärmning: 13 300 kr/år.

Renhållning: 1 800 kr/år.

Vatten och avlopp: 8 484 kr/år.

Fjärrvärmeförbrukning 16 219 kWh/år. 82,1 öre/kWh
Huvudsäkring 16 A. Elkostnaden beräknas på Rörligt avtal hos Umeå Energi. 37,78 öre/kWh
Beräknad vattenförbrukning 94 kbm/år
Viktavgift tillkommer på hushållsavfallet ca 700 kr.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde: 3 275 000 SEK (fastställt avseende år 2021).

Taxeringsvärde byggnad: 1 671 000 SEK

Taxeringsvärde mark: 1 604 000 SEK

Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Värdeår: 1954

Pantbrev finns. Totalt belopp: 500 000 SEK.

Tomt

Servitut

Planbestämmelser: Stadsplan (1955-03-30) Tomtindelning (1952-01-07)

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Lövstigen 36

Välkommen till detta mycket trevliga hus med fantastisk trädgårdstomt på populära Haga! Denna fastighet är perfekt för dig som söker ett välplanerat hem som upplevs större än sina kvadratmeter. Huset erbjuder två rymliga sovrum, generösa umgängesytor och ett kök i bra storlek med plats för ett rymligt matbord. Hela huset är mycket välskött och genomgående i fint skick.

Utemiljöerna är något alldeles extra, med ett inglasat uterum som nås från vardagsrummet och som blir en naturlig förlängning av husets interiör stora delar av året. Den soliga uteplatsen är en underbar plats att tillbringa sommardagar på, och trädgården erbjuder fina möjligheter för den trädgårdsintresserade att plantera och skapa sin egen gröna oas. Här kan du verkligen njuta av både inomhus- och utomhusliv i en rogivande och trivsam miljö. Tomten är stor och möjliggör utbyggnad av huset om så önskas. Ett extra plus för fastighetens varmgarage.

Lövstigen 36 erbjuder en oslagbar närhet till det mesta. Inom en kilometers radie nås flera natursköna promenadstråk, skola och förskola för barnfamiljer samt livsmedelsaffär och goda kommunikationer via buss, cykel och bil. Dessutom når du Umeås stadskärna på bara tio minuter med cykel, vilket gör att du enkelt kan njuta av stadens utbud av kultur, shopping och restauranger.

Varmt välkommen!

Beskrivning

Rumsbeskrivning: Vi stiger in i en ljus och rymlig hall med gott om plats för avhängning av kläder och skor samt ytterligare förvaring i flertalet garderober. Ni sätter fötterna på ett ljust klinkergolv som matchas med väggar i en ljusgrå nyans. Utbyggnaden gjordes 1995 och är idag utrustat med vattenburen golvvärme för extra komfort.

Första svängen till höger når vi den inre hallen som leder oss vidare genom husets trivsamma planlösning. Här ligger ett laminatgolv i klinkerimitation som sträcker sig in i den förlängda hallen och köket.

Köket och matplatsen är ljusa och luftiga med fönster i två väderstreck. Köket är praktiskt inrett med gott om förvaring i skåp och lådor samt goda arbetsytor. Ljusa luckor med ljust kakel och ljusa bänkytor. Köket delas av mot matplatsen med en praktisk köksö som ger bra arbetsytor och extra förvaring. Den maskinella utrustningen består av hel kyl/frys, diskmaskin, spishäll med ugn, fläkt och centraldammsugare.

I direkt anslutning till köket har ni den rymliga matplatsen som rymmer ett stort matbord där ni får plats med både släkt och vänner. Matbordet placeras bäst vid fönstret som ger fina utblickar mot gatan.

Vardagsrummet ligger i delvis öppen planlösning med matrummet. Här breder många kvadratmeter ut sig och gör rummet enkelt att möblera. Här rymmer ni både soffhörnan med elektronik och övrigt möblemang. Stora fina fönster gör rummet extra ljust och luftigt. Här finns utgång till det härliga uterummet i perfekt storlek. Öppningsbara fönsterpartier runt om och magiska utblickar mot den härligt uppvuxna trädgården. Här rymmer ni både matbord och sittgrupp.

Hemmet rymmer två rymliga sovrum, båda i bra storlek med fönster mot trädgården. I båda rummen rymmer ni dubbelsäng med tillhörande sängbord och rummen utlovar en god natts sömn.

Badrummet är inrett med matta på golv och vägg. Här finns dusch, wc och tvättställ med kommod och spegel.

Från inre hallen har ni trappan som leder oss ner till källarplanet. Källaren har bra takhöjd och känns fräsch. Här har ni tvättstuga, gott om förråd, matkällare, helkaklat wc och ett allrum samt ingång till varmgaraget.

Robotgräsklippare och larm ingår i köpet.


Varmt välkommen att boka visning!

Pris
4 995 000 kr
Intresseanmälan
VISNINGAR
Måndag 29 juli 17:00-18:00
Endast bokade visningar.
Boka
Tisdag 30 juli 17:00-18:00
Endast bokade visningar.
Ansvariga mäklare
Julia Karlsson
Fastighetsmäklare

Karta

Umeå, Haga

Lövstigen 36

Visa karta

Område - Haga

Haga, en av Umeås äldsta stadsdelar, ligger direkt norr om centrum. Den södra delen domineras av charmig villabebyggelse från 1940-talet, medan den norra delen erbjuder ett varierat utbud av två- och trevånings hyres- och bostadsrättshus från sent 1940-tal och framåt. Ofta inkluderas Haga och stadsdelen Sandbacka som en enhet.

Stadsdelen gränsar i väst till E4 och det före detta regementsområdet för I20, i söder till järnvägen, i norr till Sandaparken/Erikslundsvägen, och i öst till Gammlia och Stadsliden. Intill kanten av Stadsliden ligger T3 Arena (tidigare Gammliavallen), som är hemmaplan för fotbollslagen Umeå IK och Umeå FC.

I området finns tre gym i närheten, Fitness24seven vid I20, samt både Tenton på Hagmarksvägen (alldeles runt hörnet) och vid Coop nära.

Haga erbjuder också olika faciliteter, såsom skolor, en sporthall, och en fotbolls- och friidrottsanläggning som berikar livet för de boende i stadsdelen.

Intresseanmälan