Sälgvägen 2, Umeå - Boporten
Sälgvägen 2

Umeå, Umedalen

Översikt
Beskrivning
Bilder
Område
Kontakt
Umeå, Umedalen

Sälgvägen 2

Friliggande villa - 6 rok, 150 kvm

Fakta

Fastighetsbeteckning: Kardborren 5
Typ: Friliggande villa
Rum: 6
Sovrum: 4
Boarea: 150 kvm
Biarea: 40 kvm
Tomtarea: 905 kvm
Byggår: 2006
Byggnadstyp: 1 ½ plan

Renoveringar

Övre plan inredd 2008
Köket från Ballingslöv och är från 2021
Vitvaror kök 2021
Uterummet 2010
Nya ytskikt entréplan. kök, sovrum, allrum samt hall 2022

Byggnadssätt

Grund: Torpargrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Takbeklädnad: Takpannor
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Frånluft
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmning: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

Tv: Umenet

Internet: Umenet 300 Mbit 349 kr/månad

Övriga byggnader

Garage, carport, förråd

Ekonomi

Driftkostnad

Driftkostnad: ca 48 290 kr/år.

El: 13 200 SEK/år.

Uppvärmning: 21 000 kr/år.

Renhållning: 3 290 kr/år.

Vatten och avlopp: 10 800 kr/år.

Huvudsäkring 16A. Elförbrukningen beräknas på rörligt avtal hos Umeå Energi 110,9 öre/kWh. I
Fjärrvärmeförbrukningen senaste 12 månaderna är 20 00kWh.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde: 3 452 000 SEK (fastställt avseende år 2021).

Taxeringsvärde byggnad: 2 501 000 SEK

Taxeringsvärde mark: 951 000 SEK

Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Värdeår: 2007

Pantbrev finns. Totalt belopp: 2 800 000 SEK.

Uteplats

Altan, inglasad altan

Tomt

Krusbär, vinbär

Servitut

Planbestämmelser: Detaljplan (2003-05-14)

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Modern 1,5 plans villa på Umedalen. Fint läge med hörntomt.

Varmt välkomna till Umedalen, Sälgvägen 2. Här finner ni ett modernt hus från Smålandsvillan om 1.5 plan med sex rum och kök varav fyra sovrum samt två sociala rum fördelade på två plan. Här trivs barn och vuxna med egna ytor, perfekt för tonåringen. Den moderna öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum gör sig perfekt för middagar i goda vänners lag. Den fantastiska altanen sträcker sig runt halva huset och har sol från morgon till kväll. Detta är ett hus man kan flytta in i direkt och stortrivas i. Utöver huset finns även ett garage med plats för bil, elbils laddare och mer förvaringsmöjligheter.

Hörntomt med uppvuxen trädgård och mycket trevligt läge, här finns utrymme för barnens spring och lek, eller för dig som har ett intresse för att odla.

På Umedalen kan ni känna er trygga i lugna kvarter. Det finns många promenadstigar i området. För familjen finns både förskolor och grundskola åk F-9. Området har den service ni behöver i form av matbutiker, bra bussförbindelser, skolor och en aktiv idrottsförening. Lugna och mysiga kvarter med närhet till centrum där ni finner ett brett serviceutbud.
Vänligen kontakta ansvarig mäklare vid intresse för visning!

Beskrivning

Interiör: Här erbjuds ni en bra familjebostad i mycket gott skick– vilket innebär att du kan flytta in direkt och börja njuta av det bekväma boendet.

Ni möts av en ljus och rymlig hall med plats för av hängning av kläder och skor. Golvet har ett praktiskt snyggt grått klinkers med golvvärme och väggarna är ljusa. Här finns även trappan upp till övre plan.

Gå vidare till vänster och ni möts av det mycket trevliga och inbjudande vardagsrummet som har härliga fönsterpartier där ljuset får spela fritt. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum på entréplanet ger en känsla av rymd och skapar en naturlig plats för samvaro och umgänge. Köket är modernt och stilfullt och har plats för ett större matbord där familj och vänner kan umgås. Köket är av märket Ballingslöv och är från 2021 med nya vitvaror och har de bekvämligheter du behöver. Hel kyl och frys, häll, inbyggnadsugn och mikro. En trevlig köksö som både fungerar som bänk yta eller att sitta vid och äta sin frukost.

På detta plan finner du även två sovrum, varav ett används som klädkammare. En hall, ett duschrum och en praktisk groventré med klädvård. Men det är inte allt – det inglasade uterummet på 20 kvm förlänger säsongen och ger dig möjlighet att njuta oavsett väderlek.

Det övre planet utgör den mer privata delen av hemmet, med två sovrum, ett badrum och ett allrum. Övervåningen är det perfekta utrymmet för de äldre barnen, eget utrymme med plats för både lek och spel samt umgänge med kompisar.

Badrummet på övre plan är rymligt med wc, tvättfats kommod samt bubbelbadkar med dusch. Kakel och klinker på vägg och golv.

Utvändigt finns ett kallförråd med goda förvaringsmöjligheter, garage och carport, bra med parkering samt elbilsladdare.

För den aktiva familjen har tomten utrymme för lek och rekreation. Det mycket trevliga uterummet ger er möjlighet att krypa undan de kyliga norrlandskvällarna.

Sammanfattningsvis erbjuder denna villa en mycket trevlig planlösning med sina rymliga utrymmen, praktiska lösningar och genomtänkta detaljer är det en bostad som passar både den som söker avslappning och den som älskar att vara värd för vänner och familj. Missa inte chansen att bli ägare till detta underbara hem – boka en visning idag och låt drömmen bli verklighet!

Pris
5 495 000 kr
Utgångspris
Intresseanmälan
Ansvariga mäklare
Helen Norrman
Fastighetsmäklare, Partner

Karta

Umeå, Umedalen

Sälgvägen 2

Visa karta

Område - Umedalen

Cirka 5 km väster om Umeå centrum ligger denna vackra kulturbygd med bär- och svampmarker in på knutarna.

UTBUD
I närområdet finns matbutik, bistro Le Garage, ICA Kvantum, IKSU Spa, skulpturpark och Hagabagarn. Här hittar du allt från hälsocentral med apotek, flertal förskolor/skolor, bibliotek, tandläkare, idrottsplats till kulturområdet kring Backens kyrka.

SKOLOR
I området finns ett stort antal förskolor och skolor att välja mellan. Backenskolan (F-6) lyfter fram natur, kultur och historia och har särskilda musikklasser för årskurs 4-6. Västangårds skola (F-9) jobbar med barn från ett till sexton år, och kan därför följa varje barn under lång tid.
Utöver de kommunala verksamheterna finns här flera fristående skolor med varierande pedagogiska inriktningar: Umeå Waldorfskola (F-9 och gymnasium), Umeå Montessoriskola (F-6) samt den kristna Hannaskolan (F-9).

Intresseanmälan