Björkvägen 65, Umeå | Boporten
Björkvägen 65

Umeå, Sofiehem

Översikt
Beskrivning
Bilder
Område
Kontakt
Umeå, Sofiehem

Björkvägen 65

Friliggande villa - 5 rok, 170 kvm

Fakta

Fastighetsbeteckning: Kvarnmyran 1
Typ: Friliggande villa
Rum: 5
Sovrum: 4
Boarea: 170 kvm
Biarea: 85 kvm
Tomtarea: 846 kvm
Byggår: 1965
Byggnadstyp: 2 plan med källare

Renoveringar

2016 gjordes det mesta på huset interiört
- Nytt uppvärmningssystem med vattenburen golvvärme på nedre plan och vatten radiatorer i källaren och våning två.
- Bergvärme installerades med två borrhål 240 meter djupt
- Nya plankgolv på hela boytan
- Nya ytskikt på väggar
- Nytt kök från Ballingslöv samt ny maskinpark
- Klinker i hallen
- Renoverat wc i hallen
- Helkaklat badrum övre plan
- Ny el och ny vvs
- Nya balkongdörrar togs upp
- Källaren renoverades med nytt golv och målade väggar
- Allrum skapades med mjukmatta
- Tvättstugan renoverades och nya maskiner
- Helkaklad relax med dusch och bastu
- Källaren dränerade på på 90 talet.
Utvändigt byggdes garaget och då inreddes två lägenheter som kan hyra ut om så önskas
Altanen skapades och trädgården byggdes upp

Byggnadssätt

Grund: Källare
Stomme: Trä
Bjälklag: Gjutna valv
Fasad: Tegel/trä
Takbeklädnad: Betongpannor
Utvändiga plåtarbeten: Lackerad plåt
Fönster: 3 glas fönster
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmning: Bergvärme, kakelugn och vedspis

TV- och internetanslutning

Internet: umenet

Övriga byggnader

På gården finns stort garage

Ekonomi

Driftkostnad

Driftkostnad: ca 40 494 kr/år.

Uppvärmning: 26 146 kr/år.

Renhållning: 3 270 kr/år.

Vatten och avlopp: 11 078 kr/år.

Huvudsäkring 25A. Elförbrukningen beräknas på rörligt avtal hos Umeå Energi. 46,03 öre/kWh. I uppvärmningen ingår hushållsel.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde: 3 536 000 SEK (fastställt avseende år 2021).

Taxeringsvärde byggnad: 1 965 000 SEK

Taxeringsvärde mark: 1 571 000 SEK

Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Värdeår: 1965

Pantbrev finns. Totalt belopp: 4 342 500 SEK.

Uteplats

Stor altan

Tomt

Servitut

Planbestämmelser: Tomtindelning (1960-03-19) Stadsplan (1956-08-20)

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Björkvägen 65 villa

Tänk att få kunna bo som du alltid har önskat. Här bor ni med stil och klass i ett helt fantastisk, mycket praktiskt och väl renoverat hus som erbjuder stora härliga ytor och samtidigt många sovrum. Invändigt är det inga väggar som i onödan skymmer eller stör. Den perfekta planlösningen maximerar både ljusinsläpp och utsikt mot den fantastiska uteplatsen. Kanske viktigast av allt öppnar den också upp för umgänge där man helst samlas. Hemmets hjärta stavas kök, inrett i modernt grått med stenskivor och exklusiv utrustning samt en fantastisk vedspis som ger härlig karaktär till det moderna. Sällskapsrummet stoltserad med en vacker kakelung. Nuvarande ägare har kostat på hemmet och total renoverat hela huset och även valt att göra uteplatsen samt trädgården till en dröm miljö. Här får ni olika rum att njuta i. Utemiljön är säljarens självklara favoritplats där ni kan leva ett perfekt uteliv hela sommaren med bästa solläget, här får ni sol från morgon till kväll och kan njuta av solnedgången. helt utan insyn!

Utöver alla attribut hemmet erbjuder så har vi huset mycket låga driftkostnader med bergvärme och på gården finns ett nyligen byggt garage. Här har ni idag ett garage om ca 40 kvm samt två övernattningslägenheter som ger bra inkomster. Stor uppfart med gott om parkerings möjligheter.

Beskrivning

Rumsbeskrivning: På en lugn och fridfull gatan på Sofiem ligger denna fantastiska villa på en fin och uppvuxen hörntomt. Första intrycket är allt, här infinner sig en mycket välskött känsla direkt.

Innan vi tar klivet in vill jag ge dig lite ”bra att ha”-information. Under 2016 skedde en total renovering av bostaden. All el och VVS blev utbytt och ett helt nytt värme system med golvvärme på nedre plan och vatten radiatorer uppe som är kopplat till Bergvärme. I stort sett allt interiört är restaurerat och nybyggt av hantverkare som kan sin sak. Utvändigt är garaget med två uthyrningslägenheter byggt också kopplat till bergvärmen samt den härliga altanen med tillhörande trädgård.

Välkommen in och stig på. Dina fötter möter ett vackert stengolv i mörk skiftanden nyans. Där stengolvet slutar tar en påkostad vit laserad helplanksparkett vid. Genomgående för bostaden på nedre plan är underliggande golvvärme. I entrén finns gott om avhängning för ytterkläder och skor samt ytterligare förvaring i klädkammare.

I entrén når ni en gäst wc inredd med lika snyggt stengolv som i hallen och väggarna är klädda med mosaik. Taket är klätt i koppar, vilket ger ett coolt intryck och talar för att säljarnas goda smak. Här finns wc och tvättställ samt spegel.

Den inre hallen är ljus och möblerbar och leder oss vidare genom nedre plans härliga layout.

Första svängen till vänster i hallen leder till det ljusa sällskapsrummet. I sällskapsrummet lever du helt ostört. Ett väl tilltaget och ljust rum med fönster i två vädersträck. Den vackra eldstaden är något alldeles speciellt. Stenen sägs komma från Öland. Eldstaden fungerar och ger både värme och mys. Ljuset tränger in i vartenda litet hörn. I detta sköna rum får ni plats med soffgrupp, elektronik och övrigt möblemang och givetvis ert allra bästa sällskap. Här har ni utgång till den fantastiska terrassen och trädgården. Låt oss prata om terrassen. Många kvadratmeter med utekök som har snygg granitskiva. Vågar påstå att detta blir det "rum" du ägnar mest tid i under sommarmånaderna. Du möter solen tidigt för att sedan se den runda husets ena hörna en bit efter lunch. Därefter landar den rakt på terrassen och slutligen rundar den huset och går ned bakom grannhuset. Solen förblir din trogna besökare stora delar av dagen.

En bra planlösning är en självklar lösning. Du vill nog sitta här varje dag, för känslan här är magisk från morgon till kväll. Himla tur att det är hemmets kök jag talar om. Här har ägarna lyckats kombinera det moderna och trendiga med det "gamla" som ger rummet en härlig karkatär där den fina gedigna vedspisen blir rummets naturliga blickfång. Fönster i tre väderstreck tillsammans med högt i tak gör att ljusinsläppet golvar dig.
Här finns det gott om svängrum och ni rymmer ett stort matbord med plats för både vänner och släkt. Köket går i modernt grått med stenbänkskivor och kakel i vitt. Här finns gott om förvaring i lådor och skåp samt bra bänkytor för den som gillar att arbeta i köket. Utrustningen består av hel kyl/frys som både har is och bubblor, integrerad diskmaskin och spishäll med ugn och fläkt. Från köket når ni en mindre terras och trägården.

Vi tar den öppan trappen i ek upp till övre plan och vi når direkt en möblerbar hall som fördelar alla rum i en trivsam planlösning. Ni sätter fötterna på helplanksparkett i ek som är lika i alla rum, vilket skapar ett fint rumssamband.

Hemmets badrum har expanderats och maximerats. Här finns allt du kan förvänta dig av ett nytt, over-the-top-badrum. Stora kakelplattor på väggar och golv för att ge en tuffare känsla. Detta kombinerat med tak i äkta koppar. Behaglig golvvärme, handdukstorkar, WC och en rymlig inbyggd dusch. Inredningen är i svart med tvättställ och spegel.

Här finns fyra rofyllda sovrum i bra storlek. Två av sovrummen rymmer dubbelsäng och sängbord och de andra två är anings mindre och rymmer säng samt sängbord. Alla sovrummen är lugnt placerade och utlovar en god natts sömn.

Ni behvöer inte oroa er för förvaringen, det finns en rymlig klädkammare perfekt för förvaring samt att det även finns gardereober i alla sovrum.

Källaren är fräsch och rymlig med gott om utrymme för förvaring och relax. Ni sätter fötterna på ett snyggt golv i svart som passar utmärkt i källare då det andas. Här finns ett mysigt allrum som används flitigt som biorum. Här finns en mysig matta på golvet och väggarna är målade i vitt.

Stor och praktisk tvättstuga med gott om förvaring och bänkyta för att göra vardagsbestyren enkla! Vita skåp med bänkytor i laminat med tvättho. Här finns tvättmaskin och torktumlare. I anslutning till tvättstugan finns wc. På golvet ligger klinker och väggarna är vitmålade.

Mysig relaxavdelning som inrymmer dusch och bastu med härlig hängyta utanför.

I övrigt finns gott om andra utrymmen perfekt som förvaring eller varför inte en vinkällare?

På gården finns ett stort dubbelgarage med gott om plats för bilar på uppfarten. Det finns laddstolpe för elbil. I garaget finns separat ingång till två lägenhter som hyrs ut idag, vilket ger en bra inkomst om så önskas.

Pris
7 775 000 kr
utgångspris
Intresseanmälan
VISNINGAR
Onsdag 27 september 17:00-18:00
Varmt välkommen till öppen visning!
Ansvariga mäklare
Sara Stenlund
Fastighetsmäklare, Partner

Karta

Umeå, Sofiehem

Björkvägen 65

Visa karta

Område - Sofiehem

Sofiehem är ett äldre bostadsområde, ca. 4 km från centrumkärnan, som består till största delen av småhus med äganderätt samt ett mindre antal hyreslägenheter i privat ägo.

UTBUD
På Carlsområdet finns utöver pizzeria och bensinstationer fina motionsspår i kuperad terräng som vintertid är utmärkt för längdskidåkning. Strax intill ligger naturreservatet Grössjön, med fåglar, djurliv och grillplatser. På gångavstånd längs älven återfinns Strömpilen, ett stort köpcentrum med bland annat Umeås största livsmedelsbutik.

SKOLOR
På fina Ålidhemsskolan (F-9) som sedan 2010 huserar i ambitiöst ombyggda och utbyggda lokaler, finns också fritidsgård, bibliotek och kulturcenter. Barnen på Carlsområdet går i Carlshöjdsskolan (F-9), naturskönt belägen intill skogsbrynet. I ett trähus från 1927 hittar du Sofiehemsskolan (F-5). För de yngsta barnen rymmer området ett antal kommunala förskolor och familjedaghem, liksom några privata alternativ.

Intresseanmälan