Sommarvägen 1, Umeå | Boporten
Sommarvägen 1

Umeå, Ersforsen

Översikt
Beskrivning
Bilder
Karta
Kontakt
Umeå, Ersforsen

Sommarvägen 1

Friliggande villa - 7 rok, 160 kvm

Fakta

Fastighetsbeteckning: Ersmark 6:65
Typ: Friliggande villa
Rum: 7
Sovrum: 5
Boarea: 160 kvm
Biarea: 17 kvm
Tomtarea: 929 kvm
Byggår: 1972
Byggnadstyp: 1 ½ plan

Renoveringar

Byte till 3-glasfönster i vardagsrum, och två sovrum på bottenvåningen samt ett sovrum på övervåningen.
2017 Ny luft-luftvärmepump december
2018 Ny varmvattenberedare.
2018 Två helkaklade badrum med golvvärme samt nya fönster i badrummen.
2018 Nya golvbrunnar i två badrum samt tvättstuga.
2018 Ny våtrumsmatta i tvättstuga.
2018 Byte till självtömmande utkastare för utebevattning.
2019-2023 Nya elradiatorer i fyra rum.
2021 Nytt plasttak på inglasad del av altanen.
2021 Ny fjärrstyrd garageport.
2023 Ny torktumlare

Byggnadssätt

Grund: Platta på mark
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående träpanel
Takbeklädnad: Betongpannor
Fönster: 3-glasfönster + 2-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmning: Direktverkande el + Värmepump-luft/luft (el)

Övriga byggnader

På tomten står ett garage och cykelbod.

Ekonomi

Driftkostnad

Driftkostnad: ca 36 664 kr/år.

Uppvärmning: 24 613 kr/år.

Renhållning: 1 890 kr/år.

Vatten och avlopp: 10 161 kr/år.

Huvudsäkring 20 A. Elförbrukningen beräknas på Rörligt avtal hos Umeå Energi, 62,78 öre/kWh.
Beräknad vattenförbrukning 164 kbm.
Viktavgift tillkommer på hushållsavfallet.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde: 2 856 000 SEK (fastställt avseende år 2021).

Taxeringsvärde byggnad: 2 022 000 SEK

Taxeringsvärde mark: 834 000 SEK

Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Värdeår: 1972

Pantbrev finns. Totalt belopp: 3 172 500 SEK.

Tomt

Servitut

Planbestämmelser: Stadsplan (1969-09-29)

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Sommarvägen 1

På en lugn och barnvänlig återvändsgata i Ersforsen finner du detta underbara 1 ½ plans hus. Här kan du och din familj njuta av ett harmoniskt liv med närhet till allt det bästa som området har att erbjuda. Det finns trevliga badplatser och grönskande friluftsområden i närheten. Skola, förskola och Ersmarks idrottsplats ligger på gångavstånd från huset. Allt detta gör huset till det perfekta läget för dig som söker en balans mellan natursköna upplevelser och modern bekvämlighet.

Den trevliga hörntomten badar i sol i hela dagen och bjuder in till lekar och mysiga middagar under bar himmel. För barnfamiljen är detta verkligen en drömplats, med tillräckligt med plats för lek och skoj. Samtidigt är området känt för sitt lugn och sin trygghet. Det är nära till motionsspår, skoterled och Fällforsån. Ersbodas handelsområde nås via bil, buss eller cykel inom bekvämt avstånd. Tack vare kommunikationerna in till centrala Umeå är det aldrig svårt att ta sig till stadens puls och njuta av allt som staden har att erbjuda.

Den generösa nedervåningen erbjuder öppna och ljusa sociala ytor där familjen kan umgås och trivas. De renoverade och helkaklade badrummen är mycket smakfullt renoverade och ger en lyxig känsla. Här väntar tre mysiga sovrum som ger varje familjemedlem sitt eget personliga utrymme. Groventrén och tvättstugan bidrar till både komfort och praktikalitet.

Varmt välkommen på visning!

Beskrivning

Rumsbeskrivning: Första huset på gatan, hörntomten och närmast skogsdunge och lekpark ligger huset med nummer 1. Välkommen hem till Sommarvägen 1.

På uppfarten ryms flera bilar och här står ett varmgarage med plats för en bil och som även inrymmer en snickarbänk. Uppfarten leder er upp mot huset och alla härliga ytor ute som erbjuds. Det finns även en cykelbod på garageuppfarten med plats för flera cyklar. På husets framsida finns en fantastisk altan som är delvis inglasad och erbjuder sol större delen av dagen samt en lekstuga.

Tomten på husets baksida har flera odlingar och buskar samt stora gräsytor som ramas in av en stor häck. På baksidan finns det en altan med en lummig inramning av grön växtlighet.

Välkommen in. För att ni verkligen ska känna er som hemma visar jag er in via groventrén. Det är den första ingången från uppfarten. Annars välkomnas alltid gäster in via huvudentrén som är alldeles intill.

Fötterna har vi placerat på en lättstädad våtrumsmatta i grå kulör. Tvättstugans ytskikt renoverades 2018 och då passade man även på att byta golvbrunnen och varmvattenberedaren. Här finns plats för avhängning och förvaring av ytterkläder och skor. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, en diskbänk med förvaring samt ett torkskåp.

Innanför tvättstugan finns bostadens första sovrum som idag nyttjas som ett arbetsrum. Här ligger ett parkettgolv i ek och väggarna är ljusa.

Huvudentrén har även där plats för ytterkläder och skor. Här kliver ni in på en ljus klinker som vidare övergår till ett klickgolv som sträcker sig ut till husets sociala ytor. Bakom första dörren till vänster finns ett badrum med dusch. Nuvarande ägare renoverade badrummet 2018 med kakel på väggarna och klinker på golv. Här finns även golvvärme för extra komfort. Badrummet är utrustat med dusch, kommod med handfat, handdukstork och toalett. Lyxigt va?

Vidare nås köket som är hjärtat av hemmet. Det känns nästan som att hemmet skapats utifrån denna plats, att alla delar byggts runt just denna samlingspunkt. Ett tilltaget kök med gott om arbetsytor och förvaringslösningar. Köksön med bardel blir en perfekt plats för häng och mingel. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, diskmaskin, spis och inbyggd mikrovågsugn. Intill finns utrymme för en stor matplats som rymmer flera sittande gäster.

Vardagsrummet ligger med direkt access från kök och matplats. Det ljusa och luftiga vardagsrummet har stora fönsterpartier samt en altandörr som ger rummet ett härligt ljusinsläpp. Altandörren leder ut till baksidans altan och husets trädgård. Vardagsrummet rymmer en soffhörna med tillhörande möblemang och givetvis ert allra bästa sällskap.

Det andra sovrummet ligger i anslutning till vardagsrummet. Längst in till höger finns ett av bostadens största sovrum. Rummets storlek ger plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord samt flertalet garderober.

Intill sovrummet nås bostadens andra badrum och även det är renoverat 2018. Badrummet är utrustat med kakel på väggarna och klinker på golv. Även här finns golvvärme för extra komfort. Detta badrum är utrustat med kommod med handfat, toalett och badkar.

Innan vi kilar upp på övervåningen tar ni en titt på det tredje sovrummet som disponeras från hallen. Ett rymligt sovrum med plats för säng med tillhörande möblemang, garderob samt ytterligare möblemang.

Övervåningen fördelar ett stort härligt allrum som är perfekt för ungdomarnas häng eller fredagsmyset. Här rymmer ni en stor soffa och övrigt möblemang. Här finns även två tilltagna sovrum med charmigt snedtak. Här ryms dubbelsäng, förvaring, skrivbord samt övrigt möblemang om så önskas.

Sist men inte minst, förvaringen. Det som så många är i behov av. På övervåningen finns inte bara en rymlig klädkammare som disponeras intill allrummet utan även en kattvinda som löper efter båda långsidorna.


Varmt välkommen på visning!

Pris
4 295 000 kr
Intresseanmälan
VISNINGAR
Söndag 24 september 12:00-12:30
ÖPPEN VISNING! VARMT VÄLKOMMEN!
Boka
Tisdag 26 september 17:30-18:00
Endast bokade visningar.
Boka
Ansvariga mäklare
Julia Karlsson
Fastighetsmäklare

Bilder

Visa alla bilder

Karta

Umeå, Ersforsen

Sommarvägen 1

Visa karta

Intresseanmälan