Backenvägen 172B, Umeå | Boporten
Backenvägen 172B

Umeå, Backen

Översikt
Beskrivning
Bilder
Område
Kontakt
Umeå, Backen

Backenvägen 172B

Friliggande villa - 4 rok, 217 kvm

Fakta

Fastighetsbeteckning: Backen 8:13
Typ: Friliggande villa
Rum: 4
Sovrum: 3
Boarea: 217 kvm
Biarea: 4 kvm
Tomtarea: 2609 kvm
Byggår: 1936
Byggnadstyp: 1 - plan

Renoveringar

2004 Tillbyggt

Byggnadssätt

Grund: Platta på mark
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Takbeklädnad: Taktegel
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Frånluft
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmning: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

Internet: Bredband

Övriga byggnader

Carport, förråd, bastu

Ekonomi

Driftkostnad

Driftkostnad: ca 69 703 kr/år.

El: 21 320 SEK/år.

Uppvärmning: 39 783 kr/år.

Renhållning: 2 800 kr/år.

Vatten och avlopp: 5 800 kr/år.

Huvudsäkring 25. Elförbrukningen beräknas på rörligt pris hos Umeå Energi. 62.78 öre/kWh.
Fjärrvärmeförbrukningen 46 736kWh senaste 12 månaderna.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde: 3 794 000 SEK (fastställt avseende år 2021).

Taxeringsvärde byggnad: 2 574 000 SEK

Taxeringsvärde mark: 1 220 000 SEK

Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Värdeår: 1977

Uteplats

Stor solig uteplats

Tomt

Servitut

Planbestämmelser: Detaljplan (1989-09-11) Stadsplan (1983-10-12) Fornlämning (1 st)

Rättigheter-förmån: Förmån: Officialservitut Vatten Och Avlopp, 2480K-04/164.2 Förmån: Officialservitut Väg, 2480K-04/164.1

Rättigheter-last: Last: Avtalsservitut Underjordiska Kablar, 24-IM1-96/6468.1

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen till Backen och denna unika trevliga villa

Med stor omtanke om design, komfort och känsla, i Backens lugna kvarter, presenteras detta arkitektritade livsstilsboende i högsta klass. Väl genomtänkt, byggt för framtiden med alla de kvalitéer som skapar ett hem för att bara kunna njuta i. Arkitekturen är ett praktexempel på det lyckade mötet mellan funktionalitet och hållbarhet när det är som bäst. Här samsas raka linjer och varma naturmaterial i en skön mix med detaljer som lämnar avtryck. Hemmet lämnar utrymme åt det sociala livet med kök där ni har gott om yta att kunna ha trevliga middagsbjudningar. Den lite mer privata avdelningen av huset har master bedroom, därtill stort badrum. Allt är praktiskt och väl genomtänkt in i minsta detalj. Bostaden har unik design och läcker inrednings stil. I fullkomlig harmoni med insidan tillkommer fastighetens utemiljö. Framsidan är som en egen värld med en väl skyddad innergård. Väl utnyttjad tomt som är anlagd för att vara lättskött för mer tid över åt annat. Det går alltid att hitta en plats i solen på någon av bostadens flera uteplatser där solen välkomnas från morgon till kväll. Känslan av lyxig hemester kan inte vara mera påtaglig.

Här finns möjlighet att bo med på-landet-känsla men med närhet till allt som kan tänkas behövas inom korta avstånd. Att flytta hit är att göra det enkelt för sig. I detta rofyllda boende bor man bekymmersfritt med möjligheten att bara kunna njuta av sitt hem.

Välkommen till en alldeles enastående bodröm.

Beskrivning

Rumsbeskrivning: Välkommen till ditt drömhem ett modernt kvalitetshus med en hantverkskänsla som ger dig det extra i tillvaron. Med avskilt läge nära centrum, omgiven av härlig natur, väntar ett hem som kombinerar det bästa av det moderna med den tidlösa charm som bara hantverkskunnande kan erbjuda.

Det här är inte bara ett hus, det är en upplevelse. Varje detalj har omsorgsfullt tänkts igenom och skapats för att erbjuda dig en komfortabel och bekväm livsstil. Jag skulle vilja kalla det "Vardagslyx".

Stig in genom dörren och bli överväldigad av det generösa ljuset som flödar genom de stora fönstren och badar varje hörn i ett varmt, välkomnande sken. Det moderna köket i elegant design, gör matlagning och social samvaro till en ren njutning. De noggrant utvalda materialen sätter en prägel på hela köket och ger en känsla av genuinitet och gedigenhet.

Huset har historia i form av att tidigare varit mangelbod men har omsorgsfullt utvecklats till ett modernt och kvalitativt boende för familjen. Med gedigna material har man inte tummat på reglerna. Känslan som god kvalitet ger får man bara när man upplever det själv. Det går inte att beskriva med en sådan här text.

Men det är inte bara inomhus som detta hem förmedlar enastående livsstil. Stig ut på den generösa terrassen och bli omfamnad av naturens skönhet och detta fina avskilda läge. Det här är platsen där du kan koppla av, ladda batterierna och samtidigt ha en aktiv livsstil i både staden och på landet.

Entrén gör ni via glasgång som förbinder samtliga rum och skänker fint ljus till hela huset. Smakfullt och kreativt. Ni börjar i hallen som ligger alldeles till höger om entrén, här behöver ni inte trängas för att få plats med kläder och skor. Rummet har gott om plats.

Innanför finner ni ytterligare rum som med fördel kan användas som sovrum eller kontor, gästrum. Ni kan skapa ett fantastiskt rum till tonåringen med eget avskilt läge och eget badrum. Badrummet inrymmer även tvättstuga där ni har tvättmaskin och tumlare i pelare. Bänk med ho och skåp för förvaring.
Ni har även tvättställ, badkar med dusch samt wc. Kaklade väggar i vitt till grått klinkergolv.

Lite längre in finner ni det väl tilltagna köket där ni inte behöver trängas. Köket är renoverat och har en köksö som alla drömmer om. Här finns utrymme att tillaga mat med familjen och vänner. Mörka och ljusa färgval ger fin kontrast i köket, bänkskiva i Terazzo ger den extra lyxiga känslan. Samla familjen och vännerna runt matbordet som har plats för många. Tänd kaminen och njut av en lång härlig middagssittning. Köket har många fina detaljer med ångugn, kombiugn med varmluft-micro, kaffe maskin stor spishäll. Via dold dörr tar ni er in i skafferiet som rymmer mycket. Kyl och frys har integrerats i den väl vlada väggen av trä. Färgvalen är mjuka och genomtänkta och matchar totalt. Ljusinsläpp via flertalet fönster ger fint ljus till köket.

Från köket tar vi steget ut till den glasinklädda gången och tar oss vidare till de utbyggda unika rummen.

Rummen som idag är inredda som 3 sovrum har alla en fantastisk takhöjd. Tidigare var ett rummen inrett som vardagsrum, ett var avdelat till två sovrum. Möjligheterna till användning av dessa rum är många.

Master bedroom ligger längst in och har en egen klädkammare, intill finns badrummet med wc, dusch och handfat med tillhörande skåp. kakel och klinker på väggar och golv.

Via glasgången tar ni er ut till terrassen som ligger i fantastiskt solläge. Trädgården är väl genomtänkt med fina lummiga träd och buskar. Stensättning ger extra fina detaljer.

Här har du även lyxen med en egen vedeldad bastu på gården, härligt både kyliga höstkvällar samt vinterdagar. Ni får även en praktisk carport samt förråd.

Backenvägen 172B - här kan du njuta av det bästa av två världar, avskild plats utan insyn samtidigt som du har närheten till Umeå stad och fina promenadstråk. Att bo här ger dig en gemytlig och trygg tillvaro.

Välkommen att kontakta mig, Helen - mäklaren för mer information eller om du vill boka en egen visning.

Pris
8 495 000 kr
Utgångspris
Intresseanmälan
Ansvariga mäklare
Helen Norrman
Fastighetsmäklare, Partner

Karta

Umeå, Backen

Backenvägen 172B

Visa karta

Område - Backen

Backenområdet är Umeås äldsta stadsdel med flerbostadshus och småhus, ca 4 km från centrum. Här har du direkt närhet till älven och dess fina strövområden likväl skolor, vårdcentral och Iksu spa. Goda bussförbindelser till centrum och Universitetet.

Intresseanmälan