Östibyvägen 18A, OBBOLA | Boporten
Östibyvägen 18A

OBBOLA, Obbola

Översikt
Beskrivning
Bilder
Område
Kontakt
OBBOLA, Obbola

Östibyvägen 18A

Friliggande villa - 7 rok, 115 kvm

Fakta

Fastighetsbeteckning: Däcket 9
Typ: Friliggande villa
Rum: 7
Sovrum: 3 (Kan göras om till 4)
Boarea: 115 kvm
Biarea: 110 kvm
Tomtarea: 1286 kvm
Byggår: 1972
Byggnadstyp: 1-plan med etage & källare.

Renoveringar

2022 - Badrum övervåning.

Byggnadssätt

Grund: Betong
Stomme: Betong
Fasad: Mexitegel
Takbeklädnad: Plåt
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmning: Direktverkande el samt 3 luftvärmepumpar.

Ekonomi

Driftkostnad

Driftkostnad: ca 17 303 kr/år.

Uppvärmning: 17 303 kr/år.

Säkring: 20A

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde: 2 990 000 SEK (fastställt avseende år 2021).

Taxeringsvärde byggnad: 1 738 000 SEK

Taxeringsvärde mark: 1 252 000 SEK

Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Värdeår: 1972

Pantbrev finns. Totalt belopp: 1 387 500 SEK.

Tomt

Servitut

Planbestämmelser: Tomtindelning Stadsplan

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Obbola Funkis villa på mysig gata!

I populära och familjeidylliska Obbola har jag nu det stora nöjet att erbjuda er Östibyvägen 18A! Den perfekta villan för familjen som vill bo i ett barnvänligt område.

Fin villa med mycket karaktär - Här erbjuds garage, rymlig tomt med utrymme för såväl lek och aktivitet som trädgårdsnöje & odling. Ett bostadshus med genomtänkta och väl komponerade kvadratmetrar om hela 225 kvm (boarea + biyta). Kvadratmetrarna är fördelade över 3 etage samt källare, 3-4 sovrum, två badrum, en gillestuga med kamin, ljust och trevligt vardagsrum med stora fönsterpartier och direkt utgång till gårdens baksida. Detta är fastigheten för familjen som önskar det trivsamma hemmet med behagligt läge i lugnt område där du får avnjuta ett rymligt hus med stor altan, stora sällskapsytor och mycket charm!

Obbola är ett mindre samhälle som ständigt växer, ett fantastiskt fint område med mycket natur och närhet till havet. Villan är placerad i ett lugnt villaområde i Obbola. Goda bussförbindelser som enkelt tar dig in till Centrala Umeå. Dessutom bor du med närhet till båthamn, skola F-9, förskolor, Folketshus, restaurang tre kronor, Ica m.m

Varmt välkomna att boka visning!

Beskrivning

Rumsbeskrivning: Vi välkomnas in i den trevliga hallen som bjuder oss vidare in i huset och de fina sällskapsutrymmena.

Öppet och socialt vardagsrum som är väl tilltaget. Här erbjuds stora möbleringsmöjligheter - Här rymmer ni både större soffgrupp, tillhörande möblemang samt större matbord där stora middagar kan avnjutas. Stora härliga fönsterpartier göra rummet ljust och luftigt. Här ifrån når ni den stora härliga insynsskyddad altanen med sol hela dagen.

I direkt anslutning till vardagsrummet ligger köket och det disponeras även direkt till höger från hallen. Köket är inrett med luckor i ek som matchas med mörkare kakel och goda arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, diskmaskin spishäll och fläkt samt inbyggd ugn och mikro.

Från hallen till vänster når ni en halvtrappa upp tre av husets sovrum. Två av dessa är stora och här rymmer ni både dubbelsäng, sängbord samt övrigt möblemang. Båda sovrummen har varsin dörr ut till husets balkong. Det tredje sovrummet är lite mindre i storlek, passar perfekt som barnrum eller arbetsrum. Här finns även badrummet som är helkaklat med mörkare golvklinker, golvvärme och ljusare kakel på väggarna.

Det finns ytterligare ett badrum som nås direkt från hallen som är helkaklat blå nyanser. Här finns wc, tvättställ med kommod och spegelskåp.

Den öppna trappen leder oss ner till våningen med förråd/kontor, gillestuga med kamin samt ett mindre sovrum. Här ifrån tar vi oss ner via trappen till källaren - här finns bland annat en mindre hall, tvättstuga, bastu, förvaringsutrymmen samt ett större rum (gillestuga) som tidigare ägare nyttjat som både biljardrum och biorum. Här kan ni låta fantasin flöda för att skapa rummet ni alltid drömt om men inte haft yta för!

Vidare på tomten finns även ett varmgarage på 21 kvm med elektriskport.

Ett mycket coolt hus med spännande planlösning och riktig bra läge!

Pris
3 995 000 kr
Intresseanmälan
Ansvariga mäklare
Caroline Kollberg
Fastighetsmäklare

Karta

OBBOLA, Obbola

Östibyvägen 18A

Visa karta

Område - Obbola

En mil från Umeå och ett stenkast från havet. I det gamla fiske- och jordbrukssamhället på Obbolaön har många barnfamiljer hittat sin bullerby. Här kan barnen leka fritt och föräldrarna pendlar enkelt till och från jobbet i stan.UTBUD

Obbola centrum, som ligger tillgängligt mitt i samhället, kan du både inhandla middagens alla ingredienser och hämta ut ett matchande vin. Härifrån är det heller inte långt till småbåtshamnarna - i gästhamnen i Bredvik kan du göra måltiden komplett med färsk fisk inköpt i fiskeboden. Fler lokala varor kan du hitta på Obbola marknad, en av årets höjdpunkter. Här säljs allt från hembakta cupcakes och årets hallonskörd på burk, till handsmidda ljusstakar och stickade yllesockor.SKOLOR

På Obbola skola (F-9) märks närheten till vattnet genom att sjö, älv och hav ingår som teman för varje läsår.

Innan barnen är redo för skolan får de gå i förskolan Karusellen eller Hallbackens förskola, där prima mat garanteras från ett eget tillagningskök.

Intresseanmälan