Östra Tingsvägen 11A, UMEÅ | Boporten
Östra Tingsvägen 11A

UMEÅ, Backen

Översikt
Beskrivning
Bilder
Planritning
Område
Kontakt
UMEÅ, Backen

Östra Tingsvägen 11A

Parhus - 5 rok, 134 kvm

Fakta

Fastighetsbeteckning: Kyrkstugan 11
Typ: Parhus
Rum: 5
Sovrum: 3 (Kan göras om till 4)
Boarea: 134 kvm
Tomtarea: 461 kvm
Byggår: 2006
Byggnadstyp: 2-plan parhus

Renoveringar

2021 ny motor markis övre plan
2020 Rullgräsmatta norrsidan
2020 Ång-ugn
2020 Målat förråd
2019 Huset målades om Faluröd
2017 Samsung induktion häll
2018 Tvättmaskin
2018 Diskmaskin
2016 Renovering förråd
2014 Bubbelbadkar
2012 Vägg i vardagsrum
2013 Installation av kamin

Byggnadssätt

Grund: Platta på mark
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Takbeklädnad: Bandtäckt plåttak
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Frånluft med återvinning
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmning: Nibe, Vattenburen golvvärme nedre plan, radiatorer övre plan.

TV- och internetanslutning

Tv: Bredbands-TV Telenor 128 kr/månad

Internet: Umeå Energi Ume Net, Bredband 2 450 kr/månad

Övriga byggnader

Garage, förråd

Ekonomi

Driftkostnad

Driftkostnad: ca 36 330 kr/år.

Uppvärmning: 28 000 kr/år.

Renhållning: 1 400 kr/år.

Vatten och avlopp: 6 930 kr/år.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde: 3 519 000 SEK (fastställt avseende år 2021).

Taxeringsvärde byggnad: 2 348 000 SEK

Taxeringsvärde mark: 1 171 000 SEK

Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Värdeår: 2006

Pantbrev finns. Totalt belopp: 3 100 000 SEK.

Uteplats

Två Balkonger samt uteplatser med sol från morgon till kväll.

Tomt

Servitut

Planbestämmelser: Detaljplan

Rättigheter-förmån: Förmån: Officialservitut Vatten-Och Avloppsledning, 2480K-05/298.1

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Gediget funkisparhus!

I ett mysigt och lugnt kvarter med Bullerbykänsla ligger detta parhus i funkisstil – modernt utformat och med omsorgsfulla materialval. Parhuset som är ritat av arkitekten Svante Öhman, smälter väl in i den lantliga omgivningen. Hela huset präglas av ljus, rymd och en härlig atmosfär, vilket ger en bra helhetskänsla. Här finns trevliga uteplatser som erbjuder sol från morgon till kväll. Huset ligger i närheten av den vackra strandpromenaden och Umeälven samt med gångavstånd till förskola/skola, Iksu Spa, hälsocentral, kvartersrestaurang och matbutik. Mycket bra busskommunikationer erbjuds till centrum och Nus/Umeå universitet.

På tomten finns ett separat varmgarage med två rymliga förråd i samma gedigna utförande.

Beskrivning

Beskrivning: Parhuset har genomgående ekparkett, förutom hall och badrum som har klinkergolv. Nedre plan har vattenburen golvvärme och på övre plan finns vattenburna radiatorer.

Många väggar är vit- eller grönmålade, som i sovrummen matchas av fondvägg och sjögrästapeter. Alla dörrar, trappan upp till övervåningen och kökssnickerier är tillverkade i ek, vilket på ett smakfullt sätt påminner om den väl genomtänkta inredningen.

Välkommen in till en ljus, rymlig hall med grå klinker på golvet och målade väggar i en mild grön nyans. Från hallen nås ett stilrent badrum med kakel- och klinkerplattor i vitt och grått. En duschhörna med vikväggar, wc samt tvättställ med vitt underskåp och två väggskåp utgör badrummets inredning.

Hallen leder vidare till ett integrerat kök och allrum med täljstenskamin, med utgång till uteplats i öster och med stora fönsterpartier som gör att rummet fullkomligt flödar av ljus. Den öppna planlösningen erbjuder stora ytor där det är lätt att umgås, medan vardagssysslorna avlöser varandra, eller vid festligheter med vänner och familj. Här kan många rymmas kring middagsbordet. Täljstenskamin blir den naturliga mittpunkten i rummet, här får ni både mysfaktor samt härlig värme.

Köksinredningen i ek och har en bänkskiva i svart granit och ljusgrått kakel i stavmönster. Den maskinpark som erbjuds går i rostfritt. Här finns diskmaskin, induktionshäll, inbyggd mikro, ugn med ångfunktion och kylskåp.

I anslutning till allrummet finns sovrum med skjutdörr. Rummet kan användas som sovrum, kontor eller TV-rum.

En trappa i ek leder upp till övre plan, där ni möts av en möblerbar och ljus hall med högt i tak, stora fönsterpartier ut mot kvarteret och höga garderober i ek. Här finner ni tre sovrum, tvättstuga samt ett badrum med bubbelbadkar.

Sovrum 1 är målat i en helmatt mild grön nyans och har en fondvägg med William Morristapet samt utgång till balkong i österläge. Sovrum 2 har en lugn, exklusiv sjögrästapet samt utgång till stor balkong. Sovrum 3 med vita väggar har stora fönster åt två håll och fyra vita garderober.

Det smakfulla och lyxiga badrummet går i samma stil som det nedre planets badrum när det gäller färg och material. Här finns ett härligt bubbelbadkar. Övrig inredning är wc och tvättställ med vitt underskåp.

Tvättstugan har grått klinkergolv, vitmålade väggar, tvättmaskin, torktumlare samt arbetsbänk med tvättho och underskåp.

Huset erbjuder flera uteplatser. Morgonen börjar man gärna på den östra uteplatsen, kanske med frukost när vädret tillåter. På den härliga uteplatsen i sydväst tillbringar man gärna och ofta tid tillsammans under sommarmånaderna till dess att kvällssolen gått ner. Grönytor inbjuder till lek och spring. Här finns det goda möjligheter att ordna ett trädgårdsland eller växthus. Det mysiga området och lantliga läget, med närhet till centrum och många möjligheter gör detta boende mycket attraktivt även för den kräsne.

Pris
5 495 000 kr
Utgångspris
Intresseanmälan
Ansvariga mäklare
Helen Norrman
Fastighetsmäklare, Partner

Bilder

Visa alla bilder

Planritning

Karta

UMEÅ, Backen

Östra Tingsvägen 11A

Visa karta

Område - Backen

Backenområdet är Umeås äldsta stadsdel med flerbostadshus och småhus, ca 4 km från centrum. Här har du direkt närhet till älven och dess fina strövområden likväl skolor, vårdcentral och Iksu spa. Goda bussförbindelser till centrum och Universitetet.

Intresseanmälan