Folksagans väg 18, Umeå | Boporten
Folksagans väg 18

Umeå, Tomtebo

Översikt
Beskrivning
Bilder
Planritning
Område
Kontakt

Folksagans väg 18

Umeå, Tomtebo
Friliggande villa - 4 rok, 122 kvm

Fakta

Fastighetsbeteckning: Grottan 4
Typ: Friliggande villa
Rum: 4
Sovrum: 3 (Kan göras om till 4)
Boarea: 122 kvm
Biarea: 33 kvm
Tomtarea: 840 kvm
Byggår: 2002

Renoveringar

Tilläggsisolerat vind.

Byggnadssätt

Grund: Torpargrund med ventilationsanläggning.
Fasad: Trä
Takbeklädnad: Plåt (original)
Fönster: 3-glasfönster
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmning: Fjärrvärme och kamin.

TV- och internetanslutning

Internet: Fiber finns indraget i huset.

Övriga byggnader

Garage och ett förråd på baksidan.

Ekonomi

Driftkostnad

Driftkostnad: ca 30 491 kr/år.

El: 11 000 SEK/år.

Uppvärmning: 9 800 kr/år.

Renhållning: 1 340 kr/år.

Samfällighetsavgift: 3 000 SEK/år.

Vatten och avlopp: 5 351 kr/år.

I samfällighetsavgiften ingår snöröjning, sopning, sandning, belysning och skötsel av allmänna ytor.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde: 2 874 000 SEK (fastställt avseende år 2018).

Taxeringsvärde byggnad: 2 114 000 SEK

Taxeringsvärde mark: 760 000 SEK

Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Värdeår: 2002

Pantbrev finns. Totalt belopp: 3 090 000 SEK.

Uteplats

Härlig altan i bästa västerläge med sol hela dagen och kvällen.

Tomt

Servitut

Planbestämmelser: Detaljplan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Umeå Grottan GA:1 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Elledningar och/eller belysning, Grönområden, Samfällighet: Umeå Grottan S:1

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Tomtebo - Välskött enplansvilla i trevligt kvarter med insynsskyddad baksida mot skogsdunge.

Charmig välskött enplansvilla på en härlig tomt i trivsamma Tomtebo! Denna villa har utrymme för den större familjen med möjlighet att dela av vardagsrummet till ytterligare sovrum. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum ger härliga sociala ytor för umgänge. Eldningsbar kamin finns centralt placerad mellan vardagsrum och kök. Huset har en hemtrevlig och mysig atmosfär som karaktäriseras av öppna och sociala ytor med stort ljusinsläpp och som har ett underbart läge med naturen inpå knuten. Här bor du med närhet till förskola, skola, idrottshall, fotbolls-och innebandyplan samt närhet till äventyrslekplatsen och andra aktiviteter vid Nydalasjön.
Välkommen på visning!

Beskrivning

Rumsbeskrivning: Välskött enplansvilla för den större familjen på en härlig tomt!

Här möts vi av hall med gott om avhängningsmöjligheter i praktisk skjutdörrsgarderob. Klinkers i grått med golvvärme och ljusa tapeter på vägg. Vidare löper ett parkettgolv i ek genom den öppna planlösning mellan kök och vardagsrum vilket ger härliga ytor för umgänge.

Större kök i vinkel vilket ger gott om både arbetsytor och skåp till förvaring. Luckor beige ton matchas upp med ett kakel i vitt och bänkskiva i mörkare laminat. Naturlig matplats finns vid fönster med utsikt över kvarterets grönområde. Maskinparken består av hel kyl, hel frys, diskmaskin (2019), häll (2020), inbyggd ugn, inbyggd micro och fläktkåpa.

Vardagsrummet öppnar upp sig med härliga ytor och här finns även den eldningsbara kaminen placerad. Större fönsterpartier med utsikt över tomtens baksida släpper in ett härligt ljusflöde till hela rummet. Här ryms både den större soffan, matgrupp och övrigt möblemang. Möjlighet finns även att dela av rummet till ytterligare ett sovrum om behov finns. Från vardagsrummet nås även den fina altanen med trätrall.

Tre sovrum, alla i bra storlek och plats för dubbelsäng och sängbord utan att kännas trångt. Alla sovrum har parkettgolv i ek och garderober till förvaring. Från ett av sovrummen finns utgång till tomten och även en walk in closet till förvaring.

Badrummet har klinkers med golvvärme och kakel på vägg. Här finns wc, tvättställ med kommod, spegel och ett lyxigt bubbelbadkar.
Mindre wc med matta på golv, ljusa väggar, wc och tvättställ.

Från köket nås tvättstugan med matta på både golv och vägg. Här finns tvättho och gott om arbetsytor. Maskinparken består av tvättmaskin och torktumlare.
Från tvättstugan kommer vi till tillbyggnaden som har golvvärme (el) och ljusa väggar. Här finns förråd som även går att nyttja till ett extra sovrum, bastu och dusch. i bastu och duschdelen är det klinkers på golv med golvvärme, kakel på vägg och duschvägg i betongglas.
Från tillbyggnaden finns även utgång till varmgaraget som har plats för en bil och arbetsbänk.Fin uppvuxen tomt med perennaväxter och odlingsmöjligheter. Fritt insynsskyddat läge med baksida mot skogsdunge.

Välkommen på visning!

Pris
4 595 000 SEK
utgångspris
Intresseanmälan
VISNINGAR
Måndag 12 april 16:00-18:30
Endast bokad visning. Boka via vår hemsida under "boka"
Boka
Tisdag 13 april 12:30-13:30
Endast bokad visning. Boka via vår hemsida under "boka"
Boka
Ansvariga mäklare
Anna Persson
Fastighetsmäklare

Bilder

Visa alla bilder

Planritning

Karta

Umeå, Tomtebo

Folksagans väg 18

Visa karta

Område - Tomtebo

Här blandas stiliga flervåningshus med lantliga villor vilket skapar en varierad, stadslik atmosfär. Som en liten bullerby i staden vilar här en känsla av gemenskap och lugn, samtidigt som Tomtebo utvecklas i rask takt. Här växer såväl nya barn som hus upp.

UTBUD
Äventyrslekpark, badplatser och spår för stavtag och löpsteg får Tomtebo att sjuda av aktivitet sommar såväl som vinter. Efter en dag full av aktiviteter kan man fylla på reserverna i områdets pizzeria och kiosk. Annars hittar du Ålidhems centrum på gångavstånd och det stora köpcentrumet Strömpilen bara några kilometer bort.

SKOLOR
Det stora antalet småknattar gör utbildning och barnomsorg till den viktigaste verksamheten inom Tomtebo. Flera förskolor finns i området och både skolor och förskolor huserar i moderna, ändamålsenliga lokaler. Sjöfruskolan (3-9) använder exempelvis hållbarhet som en central del av utbildningen. Byggnaden inrymmer även fritidsgård vilket leder till ett bra samarbete dem emellan. Intill Nydalasjön finns också Tomtebogårds skola som erbjuder utbildning från förskola till klass 2.

INTRESSEANMÄLAN