Ystarvägen 97, Umeå | Boporten
Ystarvägen 97

Umeå, Ersboda

Översikt
Beskrivning
Bilder
Planritning
Område
Kontakt

Ystarvägen 97

Umeå, Ersboda
Radhus - 5 rok, 120 kvm

Fakta

Fastighetsbeteckning: Prästosten 15
Typ: Radhus
Rum: 5
Sovrum: 4
Boarea: 120 kvm
Biarea: 77 kvm
Tomtarea: 198 kvm
Byggår: 1981
Byggnadstyp: 1 ½ plan med källare

Renoveringar

Tvättstuga renoverad 2005
Kök renoverat 2013

Byggnadssätt

Grund: källare
Stomme: Betong
Bjälklag: Betong
Fasad: Trä
Takbeklädnad: Betongpannor
Ventilation: FTX
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmning: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

Tv: Kabel-tv, leverantör ComHem. Ingår i samfällighetsavgiften.

Internet: Bredband, leverantör RiksNet. Ingår i samfällighetsavgiften.

Övriga byggnader

I samfälligheten finns cykelförråd, övernattningsrum, tvättstuga, samlingslokal samt bastu.

Ekonomi

Driftkostnad

Driftkostnad: ca 39 153 kr/år.

El: 5 553 SEK/år.

Samfällighetsavgift: 33 600 SEK/år.

Samfällighetsavgiften inkluderar värme, vatten, garage, carport, sopor, kabel-tv och internet. Vatten samt el i garage/carport ingår enligt schablon, avräkning görs.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde: 1 922 000 SEK (fastställt avseende år 2018).

Taxeringsvärde byggnad: 1 324 000 SEK

Taxeringsvärde mark: 598 000 SEK

Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Värdeår: 1981

Pantbrev finns. Totalt belopp: 1 270 000 SEK.

Uteplats

Uteplats vid entré, läge öster
Altan på baksida, läge väster

Tomt

Fint stenlagd framsida med plattor och stenmur.

Servitut

Planbestämmelser: Stadsplan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Umeå Prästosten GA:1 ändamål: Värmeanläggning, Övrigt, Gemensamhetsanläggning: Umeå Prästosten GA:2 ändamål: Garage och/eller parkering, Övrigt, Gemensamhetsanläggning: Umeå Prästosten GA:3 ändamål: Radio-tv och/eller tele

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Ersboda - Fräscht radhus med källarplan!

Välkommen till Ystarvägen och detta stora fina radhus med altan i väster. Här bor du i ett fint renoverat hus på sammanlagt 197 kvadratmeter, tre helkaklade badrum och genomgående ljusa ytskikt.

Beskrivning

Rumsbeskrivning: Entré till hall med praktisk grått klinkergolv som sträcker sig vidare in mot köket. Från hallen når man samtliga utrymmen i entréplanet samt trapp till övre plan samt källare.

På hallens högra sida finner du badrum samt ett förråd. Badrummet är helkaklat och klinkrat (med golvvärme) där väggarna går i vitt och golvet i terracotta. Här finns dusch, toalett samt ett handfat med kommod.

Köket har vita spegelluckor samt ett mörkt kakel ovan bänkytorna som är i svart granit. Här finns utrustning bestående integrerad diskmaskin (-13), inbyggd ugn (-21), inbyggd micro (-08), spishäll (-21) samt kyl (-13) och frys (-13).

Mellan kök och vardagsrum är det en delvis öppen planlösning. Vardagsrummet är rymligt och rymmer såväl mat- som soffgrupp. Rummet går även dela av för den som behöver ett ytterligare sovrum. Från vardagsrummet når man ut till den stora altanen som i väster vetter mot ett mindre grönområde.

ÖVRE PLAN

I övre plan möts du av en mindre hall från vilken man når samtliga rum och badrum. Härifrån nås även ett vindsutrymme med belysning och golv.

Samtliga tre rum är av bra storlek och har ett enhetligt laminatgolv. I det vänstra sovrummet finns en rymlig garderobsvägg och sovrummet rakt fram till höger har en mindre balkong i väster.

Här finns även ett helkaklat badrum med vitt kakel och grönmelerat klinker (med golvvärme). Här finns dusch med vikvägg i frostat glas, toalett, handfat med kommod samt spegelskåp.

KÄLLARPLAN

I källarplanet finns på höger sida ett sovrum med fönster, laminatgolv samt förvaringssystem på vänster sida. Rakt fram hittar ni en större gillestuga och vägg i vägg med den ett förrådsutrymme.

Här finns även en stor rymlig tvättstuga med såväl dusch som toalett. Tvättstugan är helkaklad med ljust kaklade väggar samt ett grått klinkrat golv med vattenburen golvvärme och ett tak med infällda spotlights. Här finns en stor arbetsbänk med tvättho samt tvättmaskin (-21) samt torktumlare (-21).

Pris
3 395 000 SEK
utgångspris
Intresseanmälan
VISNINGAR
Måndag 12 april 16:00-19:00
Endast bokad visning. Boka via vår hemsida under "boka"
Boka
Tisdag 13 april 12:00-14:00
Endast bokad visning. Boka via vår hemsida under "boka"
Boka
Ansvariga mäklare
Jörgen Johansson
Fastighetsmäklare

Planritning

Karta

Umeå, Ersboda

Ystarvägen 97

Visa karta

Område - Ersboda

Ca. 5 km norr om centrum finner du Ersboda. Hit vallfärdar umeborna för att handla mat, joggingskor eller en varför inte en bil. Här möts du av trädgårdar, ängar och hus av alla de slag.

UTBUD
I området hittas allt man behöver enligt ersbodaborna själva. Till din tjänst står Umeås största externa köpcentrum i väst med matvarubutiker, klädbutiker och ett flertal second hand-butiker. På Östra Ersboda hittar du bibliotek, Folkets hus, vårdcentral, tandläkare, matvarubutiker, frisörer, restauranger och äldrevård. För resten av dygnets vakna timmar kan du utveckla dina hobbys i antingen musik- och danshuset, hos Ersboda Sportklubb eller i de många andra föreningar som finns här.

För närkontakt med naturen rekommenderas att bara strosa runt längs områdets många gröna stråk, fiska i Tavelån eller besöka den årliga folkfesten Ersbodadagen på ängarna.

SKOLOR
Här hittar du tre skolor och åtta förskolor, alla med närhet till lummiga skogsdungar, lekplatser och fotbollsplaner. Ersängsskolan (F-9) har en natur- och kulturprofil samt inriktning mot idrott, media och scenisk produktion för de äldre årskurserna. Här hittar du också Ersdungens skola (F-5) och Östra Ersbodaskolan (F-5).

INTRESSEANMÄLAN