Ågatan 2, Umeå | Boporten
Ågatan 2

Umeå, Teg

Översikt
Beskrivning
Bilder
Område
Kontakt

Ågatan 2

Umeå, Teg
Friliggande villa - 8 rok, 298 kvm

Fakta

Fastighetsbeteckning: Soldenären 7
Typ: Friliggande villa
Rum: 8
Sovrum: 5 (Kan göras om till 6)
Boarea: 298 kvm
Tomtarea: 1200 kvm
Byggår: 1965
Byggnadstyp: 1 ½ plan

Renoveringar

2013 Hela huset totalrenoverades
- Yttertak byttes och höjdes till bandtäkt plåt
- Fasaden gjordes om
- Elen byttes
- Golvvärme med nya golv i hela huset
- Nya 3-glas fönster
- Alla badrum renoverades med kakel och klinker
- Nytt kök och ny maskinpark.
- Poolen byggdes
- Garaget byggdes med plats för två bilar
- Ny groventré med tvättstuga
- spa avdelning byggdes med dubbla duschar och badkar.

Byggnadssätt

Grund: Platta på mark
Stomme: Betong
Bjälklag: Betong
Fasad: Puts
Takbeklädnad: Plåt
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft ftx
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmning: Fjärrvärme och öppen spis

TV- och internetanslutning

Internet: Umeå Energi Bredband

Ekonomi

Driftkostnad

Driftkostnad: ca 67 517 kr/år.

El: 24 666 SEK/år.

Uppvärmning: 35 551 kr/år.

Renhållning: 1 800 kr/år.

Vatten och avlopp: 5 500 kr/år.

Elpris 34,51:- /kWh. Huvudsäkring 35A 5578:-/år fast pris. Överföringsavgift & energiskatt 18,4öre +32,13öre x 22566 = 11283:-. Fjärrvärme 51524x 69,6 öre/kWh.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde: 7 137 000 SEK (fastställt avseende år 2018).

Taxeringsvärde byggnad: 4 419 000 SEK

Taxeringsvärde mark: 2 718 000 SEK

Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Värdeår: 1965

Pantbrev finns. Totalt belopp: 3 000 000 SEK.

Tomt

Servitut

Planbestämmelser: Tomtindelning Stadsplan

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Unikt tillfälle att förvärva ett av Umeås i särklass mest eftertraktade lägen!

Unikt tillfälle att förvärva detta stora inbjudande och påkostade hus med ett av Umeås i särklass mest eftertraktade lägen. Ett enastående exklusivt livsstilsboende på älvstomt med bästa solläget och enbart 5 minuters promenad till Umeå innerstad. Stolt presenterar vi ett fantastiskt hem med spännande design, inredning och formspråk av högsta internationella klass. Här erbjuds härliga öppna sällskapsytor med högt i tak, stora fönsterpartier som ger fint ljusinsläpp och konstant närhet till den vackra utemiljön. Representativa ytor ger er det perfekta huset för umgänge samtidigt som den privata delen är avskild. Vacker trädgård med belysning, flera terrasser och helgjuten pool. Huset erbjuder 5 till 6 sovrum, spaavdelning med bastu, elegant kök från Canadakök samt vitvaror från Gaggenau. Ett fantastiskt boende som ger ett synnerligen väl samlat intryck med sina raka putsade linjer, perfekt design och genomgående omsorgsfullt utvalda material av högsta kvalitet. Huset ritades ursprungligen av arkitekt Hillevi Callander och hela huset genomgick en omfattande renovering och ombyggnationen 2013 som skapades av arkitekt Olle Samuelsson. Unikt läge med magnifik utsikt över Umeälv och stad.
Beskrivning

Rumsbeskrivning: Entréplanet erbjuder generösa umgängesytor i såväl kök, matsal, bibliotek samt vardagsrum med unik öppen spis. Vidare finner ni arbetsrum/gästrum, kapprum, badrum och tvättstuga med groventré samt spaavdelning. Vackra och omsorgsfullt valda material som ek, sten och stora fönster. Huset har utgångar till olika delar av de omkringliggande trädäcken och en fantastisk utsikt från nästan alla rum i huset.
Förutom de väl tilltagna ytorna får man dessutom njuta av en rejäl takhöjd och fantastiskt ljusflöde, något som är genomgående för hela bostaden.

En vacker trappa i ek leder er upp till den mer privata övervåningen. Här disponeras Masterbedroom som även har utgång till takaltan, badrum med kar och dusch samt wc. Ytterligare tre sovrum och stort allrum som har utgång till balkong.

Vi stiger in till en välkomnande och rymlig hall som ger er en värdig entré till detta ståtliga hus. Under era fötter ligger ett keramik golv i ljus nyans som löper vidare in till köket vilket ger ett bra helhetsintryck. Hela huset har vattenburengolvvärme för skön komfort. Alla innerdörrar är i gedigen ek som skapar en varm och rejäl känsla till huset.

Från hallen når ni helkaklad wc i ljusa behagliga nyanser. Här finns wc, spegel, tvättställ med snygg kommod i vitt och valnöt.

Till höger från hallen disponerar vi det rymliga och praktiska köket med fönster i två väderstreck, med en hänförande utsikt över älven och Umeå stad. Här har ni gott om bänkytor och förvaring för den som gillar att arbeta i köket. Exklusivt Canada kök i klassisk grå nyans som matchas med vita stenskivor. Maskinparken är uteslutande från Gaggenau och består av hel kyl/frys, diskmaskin, ugn och mikro, vinkyl samt bred spishäll med frihängande fläkt. Köket erbjuder trivsam matplats med platsbyggd bänk, njut av den vackra utsikten över älven både vid matplatsen samt från den platsbyggda bänken.

Den inre hallen som leder oss vidare genom huset har ett gediget oljat ekgolv som löper vidare genom bibliotek, vardagsrum och matrum, de ljusa väggarna och vackra ekgolvet skapar ett fint helhetsintryck.

Här har ni spatiösa ytor med öppen plan mellan bibliotek och vardagsrum, matrum i fil som tillsammans med den makalösa utsikten skapar en obeskrivlig känsla av hela huset. Här får ni fantastiska ytor att umgås i med stora inredningsmöjligheter som binds samman av den magiska utemiljön. Den vackra murade öppna spisen ger rummet ytterligare karaktär och en skön plats att njuta vid. Matrummet ligger i fil och är perfekt för stora middagsbjudningar. Njut av middagar med familj och vänner framför det vackra fönstret med den hisnande utsikten.

Från vardagsrummet finns utgång till gården, här tar du dig till bryggan för ett morgon dopp i älven eller för att njuta av morgonkaffet till den sagolika utsikten. Vid andra delen av rummet finns en praktisk bardel med skåp för förvaring samt vatten och kylskåp, perfekt för enklare beredning. Här finns plats för skönt häng och i direkt anslutning har ni stora skjutpartier som öppnar upp till den mysiga och insynsskyddade innergården. Njut av sol hela dagen och ett svalkande bad i poolen. Här får ni den perfekta gården för umgänge, gott om ytor för mingel och mat , en snygg pool med praktiskt pooltak. I övrigt finns här både poolhus och ett härligt vinterbonat gästhus med stora glaspartier vilket ger ytor för stora middagar.

Från biblioteket når ni ett rymligt rum som idag används som allrum men kan fungera som sovrum om så önskas. Här har ni fönster mot inner gården och poolen. I direkt anslutning till allrummet har ni en "walk in closet" med snygg och praktisk inredning, här ryms allt ni kan önska er.

Vidare når vi en fantastisk spaavdelning med dubbla duschar, bubbelkar och skön bastu med glasväggar. Här kan ni njuta av den fina utsikten över innergården. Allt är inrett i snygg och sober kakel i ljus nyans med matchande mosaik. Här finns även ett separat badrum inrett med wc, dusch, tvättställ med kommod och spegel allt smakfullt inrett i ljust kakel. Från spaavdelningen har ni direkt access till innergården och poolen.

Huset har en praktisk groventré med gott om plats för avhänging av kläder och skor samt förvaring i form av garderober. Här finns tvättstugan med tvättmaskin och torktumlare samt gott om plats för förvaring. Vit skåpinredning med bänkytor samt tvättho. Från groventrén når ni även det rymliga garaget med plats för två bilar.

Den vackra trappen i ek och svart smide är en utsmyckning i sig, den leder oss upp till övre privata planet. Här vi når det trivsamma allrummet som överraskar med sin generösa takhöjd och ljusinsläpp från flera fönster samt den fantastiska utsikten från balkongen. Här ligger plankgolv i ek som löper vidare genom samtliga rum och ger ett fint rumssamband. Masterbedroom är rymligt, har fönsterpartier ut mot älven och staden med en riktig drömutsikt att vakna till. Här njuter man gärna av frukosten i sängen eller tar sig ut till den stora takterrassen som erbjuder både utsikt och sol från tidiga morgon till sena kvällen. Övre plan disponerar ytterligare två rofyllda sovrum samt ett mindre sovrum där alla har högt i tak och är inredda i ljusa nyanser.

Pris
21 000 000 SEK
Utgångspris
Intresseanmälan
Ansvariga mäklare
Helen Norrman
Fastighetsmäklare, Partner
Sara Stenlund
VD, Partner

Karta

Umeå, Teg

Ågatan 2

Visa karta

Område - Teg

Redan på Gamla bron, Umeås äldsta, märker du att Teg är en populär stadsdel. Ovan Umeälven möts gående och cyklister i en aldrig sinande ström. På väg genom området passerar du platsen där många gärna väntar i en timme på stans bästa pizza.

UTBUD
Maten handlar du på någon av de välsorterade livsmedelsbutikerna, en med en berömd chips- och popcornbuffé som tar fredagsmyset till en ny nivå. Det finns också apotek, folktandvård, hälsocentral, gym, idrottsplats för fotboll, hockeyarena, kyrka, bibliotek,
konst- och rambutik, handelsträdgård och en populär second hand-butik. Direkt närhet till IKEA och Avion Shopping.

SKOLOR
En av alla hemligheter på södra sidan älven består av Umeås äldsta skola. I ett bedårande rött trähus från 1887 bedriver Östtegs skola (F-6) sin verksamhet som präglas av trygghet och en inriktning mot musik. Varje vår avslutas läsåret med en uppskattad musikfestival. Musiken är också populär på Tegs centralskola (7-9), som samtidigt erbjuder profilering mot ishockey, bild och slöjd. Skolan erbjuder Norrlands största anläggning för spontanidrott, Qulan, byggd 2006. Självklart finns också ett flertal förskolor på området för de yngre barnen.

INTRESSEANMÄLAN