Björkvägen 3, Holmsund | Boporten
Björkvägen 3

Holmsund

Översikt
Beskrivning
Bilder
Planritning
Karta
Kontakt

Björkvägen 3

Holmsund
Friliggande villa - 5 rok, 300 kvm

Fakta

Fastighetsbeteckning: Klippan 7
Typ: Friliggande villa
Rum: 5
Sovrum: 5 (Kan göras om till 6)
Boarea: 300 kvm
Biarea: 120 kvm
Tomtarea: 1354 kvm
Byggår: 1939 och gårdshus 2004
Byggnadstyp: 2 plan med källare, gårdshus 1 plan.

Renoveringar

Huvudbyggnad:
Löpande reparationer och förbättringar under innehavstiden.
Flertalet fönster bytta under de senaste 10-15 åren.
Badrum på entréplan samt tvättstuga och pannrum renoverade för ca 5 - 6 år sedan.
Bytt stammar i kök.
Ny kyl och frys 2020.
Kompressor till bergvärmepump bytt 2021.

Byggnadssätt

Grund: Källare
Fasad: Trä
Takbeklädnad: Tegel (originaltak)
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Fönster: 2/3 glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmning: Bergvärme
Övrigt: Huset är ej omdränerat.

TV- och internetanslutning

Tv: Antenn finns monterad på taket.

Internet: Det finns inget bredband i huset.

Övriga byggnader

Gårdshus byggt 2003/2004 med carport, växthus, lekstuga, förråd och ett vedförråd. Garage under huvudbyggnaden.

Ekonomi

Driftkostnad

Driftkostnad: ca 39 300 kr/år.

Uppvärmning: 33 000 kr/år.

Renhållning: 1 300 kr/år.

Vatten och avlopp: 5 000 kr/år.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde: 3 292 000 SEK (fastställt avseende år 2018).

Taxeringsvärde byggnad: 2 693 000 SEK

Taxeringsvärde mark: 599 000 SEK

Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Värdeår: 2004

Pantbrev finns. Totalt belopp: 1 384 000 SEK.

Tomt

Fin uppvuxen trädgårdstomt med vackra planteringar och perenna växter. På tomten finns även en lekstuga, växthus, förråd och ett vedförråd.

Servitut

Planbestämmelser: Tomtindelning Stadsplan

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Holmsund - Friliggande villa med gårdshus - Totalt ca 300 kvm.

Välkommen till denna villa på en vacker tomt i Holmsund. Huset inrymmer härliga sällskapsutrymmen i form av ett fantastiskt vardagsrum som även går att dela av till ytterligare ett rum om behov finns. På övre plan finns lägenhet med sovrum, alkov, badrum, vardagsrum och kök att nyttja för egen del eller hyra ut och få en extra inkomst. På gården finns även ett gårdshus byggt 2003/2004 med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, badrum, inglasat varmbonat uterum med stora glaspartier och carport.
I Holmsund finns välsorterad matvaruaffär, vårdcentral, apotek, idrottsföreningar, simhall och skolor. Här bor du även med närhet till havet och goda kommunikationer finns till NUS, Universitet och Umeå centrum.

Beskrivning

Rumsbeskrivning: Rumsbeskrivning huvudbyggnad:

Bottenplan:

Välkomnande yttre hall med plats för avhängning i form av hatthylla och garderober till förvaring. Från hallen nås trappa till övre plan och även till källare. Inre hall med två inbyggda garderober. Köket har matta på golv och ljusa väggar. Ljusa luckor matchas upp med en Tresboskiva liknande vitt kakel, bänkskiva i laminat och en praktisk diskbänk i plåt. Vitvarorna består av kombinerad kyl/frys (2020), spis med plattor, fläkt, diskmaskin och ett kallskafferi. Här finns gott om arbetsytor och förvaring i skåp. Köket är i bra storlek och här finns möjlighet att dela av till ytterligare sovrum om behov finns. Ljuset flödar in från fönster i två väderstreck med utsikt över tomten

Vackert vardagsrum med parkettgolv i ek och fantastiska umgängesytor. Här finns plats för både matgrupp, större soffgrupp och övriga möbler. Den vackra kakelugnen ger extra mysfaktor till hela rummet. Även här finns det möjlighet att dela av rummet till ytterligare sovrum.

De två sovrum som finns på bottenplan har inbyggda garderober till förvaring, det ena med laminatgolv och det andra med matta. Här ryms en dubbelsäng, sängbord och övrigt möblemang.

Badrummet renoverades för ca 5 år sedan och har matta på golv med vattenburen golvvärme och kakel på vägg. Här finns wc, vikbara duschväggar i glas, dubbla tvättställ, väggskåp och här är det även förberett för handukstork.

Övre plan:

Övre plan inrymmer vardagsrum, sovrum med alkov, kök, badrum samt klädkammare. När du kommer upp till övre plan möts man av yttre hall med utgång till balkong. Den inre hallen fördelar lägenhetens övriga ytor på ett trevligt sätt. Köket har ljusa luckor och diskbänk i plåt. Där finns spis med plattor, fläkt, ett kallskafferi samt ett kylskåp.

Vardagsrummet har parkettgolv i ek och ljusa väggar. Här finns plats för både soffa och övriga möbler. Från vardagsrummet nås även en klädkammare.
Sovrummet är rymligt och har matta och ljusa väggar. På ena sidan i sovrummet finns det en sovalkov med inbyggda garderober.

Badrummet har matta på golv och våtrumstapet på vägg. Här finns tvättställ, wc och dusch. Badrummets dusch är ej i brukbart skick.

Källare:

Källarens hall har en liten snickeridel direkt till vänster, perfekt yta för hobbysnickaren. Vidare finns pannrum, matkällare och tvättstuga med kakel (delvis) på vägg och klinkers på golv. Här finns även dusch, bastu (ej använd på många år), tvättmaskin och en praktisk arbetsbänk. Matkällaren har goda förvaringsmöjligheter med flertalet hyllplan. I pannrummet finns bergvärmepump och utgång till garage som även nås via nedfart från utsidan av huset.

Rumsbeskrivning gårdshus:

Gårdshuset byggdes 2003/2004 och här finns det möjlighet att hyra ut för en extra inkomst, för företagaren eller varför inte ett generationsboende? Här möts vi av en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, härliga fönsterpartier och en generös takhöjd. Vackert genomgående laminatgolv i bok och skön komfortabel golvvärme i hela huset. Köket har vita luckor och mörkare bänkskiva i laminat. Här finns gott om både bänkytor och förvaring. (Köksön i köket följer inte med köpet.).Vitvarorna består av kombinerad kyl och frys, spis med plattor, ugn, fläkt och diskmaskin. Centralt placerad eldningsbar täljstenskamin som värmer upp kalla vinterkvällar.
Badrum med dusch, handdukstork, wc, och tvättställ.

Från vardagsrummet nås det vackra varmbonade uterummet med helglasad altandörr ut till gården. Stora fönster ger ett vackert ljusflöde och här finns möjlighet att sitta och njuta av naturens skiftningar året runt. Här finns utrymme för större matbord och övrigt möblemang.

Praktisk carport.

Välkommen på visning!

Pris
4 495 000 SEK
utgångspris
Intresseanmälan
VISNINGAR
Måndag 17 maj 16:00-17:00
Endast bokad visning. Boka via vår hemsida under "boka"
Boka
Ansvariga mäklare
Anna Persson
Fastighetsmäklare

Bilder

Visa alla bilder

Planritning

Karta

Holmsund

Björkvägen 3

Visa karta

INTRESSEANMÄLAN