Bofinksvägen 14D, Umeå | Boporten
Bofinksvägen 14D

Umeå, Mariehem

Översikt
Beskrivning
Bilder
Planritning
Område
Kontakt

Bofinksvägen 14D

Umeå, Mariehem
Friliggande villa - 6 rok, 153 kvm

Fakta

Fastighetsbeteckning: Fjäderskruden 21
Typ: Friliggande villa
Rum: 6
Boarea: 153 kvm
Biarea: 26 kvm
Tomtarea: 176 kvm
Byggår: 1967
Byggnadstyp: 2 plan

Renoveringar

Huset genomgick omfattande renoveringar 2011 då samtliga badrum, toaletter samt kök renoverades. Fönster nere och vid sovrum uppe byttes också.

Byggnadssätt

Grund: Källare
Stomme: Betong/lättbetong
Bjälklag: Lättbetong
Fasad: Trä/betong
Takbeklädnad: Papp
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmning: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

Tv: Kabel-tv, ingår i samfällighetsavgiften.

Internet: Fiber, ingår i samfällighetsavgiften.

Ekonomi

Driftkostnad

Driftkostnad: ca 44 515 kr/år.

El: 6 515 SEK/år.

Samfällighetsavgift: 38 000 SEK/år.

I samfällighetskostnaden ingår uppvärmning, vatten, sopor, bredband, kabeltv, garage i länga samt snöröjning och sandning vintertid.
Det finns undermätare på fjärrvärmen för fjärrvärmen och varmvatten. Det görs en avräkning/år.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde: 3 332 000 SEK (fastställt avseende år 2018).

Taxeringsvärde byggnad: 2 181 000 SEK

Taxeringsvärde mark: 1 151 000 SEK

Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Värdeår: 1967

Pantbrev finns. Totalt belopp: 1 745 000 SEK.

Uteplats

Uteplats, läge väster.

Tomt

Servitut

Planbestämmelser: Stadsplan Ändring Av Dp

Rättigheter-last: Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 24-IM1-67/1.1

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Umeå Fjäderskruden GA:1 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio-tv och/eller tele, Elledningar och/eller belysning, Garage och/eller parkering, Övrigt, Gemensamhetsanläggning: Umeå Fjäderskruden GA:2 ändamål: Radio-tv och/eller tele, Övrigt, Samfällighet: Umeå Fjäderskruden S:1

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Mariehem - Toppenfräscht radhus med utsikt över ängarna!

Välkommen till Bofinksvägen och detta mycket fräscha radhus på totalt 179 kvm. Här bor du i ett hus med stora härliga sociala ytor och många fina detaljer och lösningar. Huset har renoverat kök, helkaklade badrum samt en stor härlig bastu och relax med såväl dusch som jacuzzi. Totalt 4 sovrum samt ett allrum/gillestuga med kamin. Bör ses!

Beskrivning

Rumsbeskrivning: Entré till hall med praktiskt mörkt klinkergolv samt en rymlig skjutdörrsgarderob. Direkt till vänster om hallen finns ett av våningsplanets två sovrum. Här går väggarna i en ljust grön ton och på golvet ligger en ekparkett.

Hallen öppnar upp sig mot vardagsrum och kök med stora härliga sociala ytor och fina glaspartier som delar av mellan vardagsrum, matrum och hall. Vardagsrummet är rymligt och har två stora skjutdörrar med glaspartier vilket gör att man kan stänga igen mot matplats och hall. Golvet är av ekparkett och här finns stora ljusinsläpp i väster.

I anslutning till vardagsrummet finns det andra sovrummet. Rummet är bra planerat och har en rymlig skjutdörrsgarderob samt ekparkett.

Matplatsen har ett härligt burspråk som sticker ut från husets fasad och här rymmer du en större matgrupp. Mellan matplatsen och köket är det en öppen planlösning.

Köket har en mörk stilig inredning i valnöt och exklusiva bänkytor i svart granit. Här finns en maskinpark bestående av inbyggd ugn och mikro, diskmaskin, spishäll samt kyl och frys.

På entréplanet finns även ett helkaklat badrum med mörkt klinkergolv (med golvvärme) samt väggar i vitt kakel med svartmönstrat kakel vid badkaret. I övrigt hittar du här toalett, handfat med kommod samt ett tak med infällda spotlights.

SUTTERÄNGPLAN

Via trappan kommer man ned i mindre hall från vilken man når samtliga delar av bostadsplanet. Från hallen når man även ut till tomten och en uteplats.

På vardera sida om hallen når man de bägge sovrummen. Båda rummen är bra planerade och har förvaringsmöjligheter i skjutdörrsgarderober.

Allrum med mysig kamin som omsluts av en mörkt kaklad vägg. Från allrummet når man via en skjutdörr in till ett förrådsutrymme.

I tvättstugan ligger ett mörkgrått klinkergolv. Här finns utrustning bestående av tvättho, tvättmaskin samt torktumlare.

Mycket fräsch bastu/relax med gråmelerat klinkergolv (med golvvärme) och vitkaklade väggar. Här har såväl dusch med vikbara duschväggar som en rymlig jacuzzi. Mot bastun sitter ett trevligt glasparti. I övrigt hittar du här handfat med kommod, handdukstork och badrumsskåp. I taket sitter infällda spotlights.

I suterrängplan finns även en helkaklad toalett med vägghängd toalettstol samt handfat och kommod.

Pris
4 895 000 SEK
utgångspris
Intresseanmälan
VISNINGAR
Fredag 26 februari 12:00-14:30
Endast bokad visning. Boka via vår hemsida under "boka"
Boka
Måndag 1 mars 15:30-18:00
Endast bokad visning. Boka via vår hemsida under "boka"
Boka
Ansvariga mäklare
Jörgen Johansson
Fastighetsmäklare

Planritning

Karta

Umeå, Mariehem

Bofinksvägen 14D

Visa karta

Område - Mariehem

På gröna, sköna Marieområdet, ca. 4 km från centrum, ryms både Brännbollsyrans årliga spektakel, fågeldamm och vinterns skidturer. I en blandning av lugn och liv, asfalt och vatten, har barnfamiljer, pensionärer och studenter hittat sitt hem.

UTBUD
I Marieområdet finner du bland annat välsorterad och kvällsöppen livsmedelsbutik, apotek, pizzerior, frisör och en fritidsgård. Mariedals handelsområde erbjuder allt från sportartiklar, möbler och second hand-kläder till bowlinghall.

För den som gillar aktiviteter finns Mariehemsängarna och Nydala med gott om elljusspår, fiskebryggor, grillplatser och sportanläggningar. Intill sjön ligger det tempererade utebadet Umelagun som erbjuder både vattenrutschkanor och uthyrning av bastuflottar. Vintertid kan du sysselsätta dig med långfärdsskridskor, längdskidåkning samt pulkåkning och utförsåkning nerför Bräntberget.

SKOLOR
Marieområdet erbjuder ett stort utbud av skolor. Språkskolan (F-6) på Olofsdal färgar sin undervisning med engelska, tyska, franska, spanska, ryska och mandarin. Bräntbergsskolan (7-9) ligger alldeles intill den fina konstgräsplanen och vad kan då passa bättre än en profilering mot fotboll och ledarskap? För de yngre barnen finns Mariehemsskolan (F-6) och Mariebergsskolan (F-6) samt totalt nio förskolor.

INTRESSEANMÄLAN