Översikt
Beskrivning
Bilder
Område
Kontakt
Sävar

Rönnstigen 6

Friliggande villa - 6 rok, 170 kvm

Fakta

Fastighetsbeteckning: Sävar 61:80
Typ: Friliggande villa
Rum: 6
Sovrum: 4 (Kan göras om till 5)
Boarea: 170 kvm
Tomtarea: 1004 kvm
Byggår: 1970
Byggnadstyp: 1 - plans villa

Renoveringar

Nytt golv i hall 2019.
Nytt kök 2011.
Nytt golv i sovrum 2, 2019.
Nytt badrumsskåp och kommod 2019.
Ny täljstenskamin 2011.
Ny ytterdörr 2015.
Nya element i hela huset 2019.
Vinden blåsisolerad med lösull 2009.

Byggnadssätt

Grund: Platta på mark
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Takbeklädnad: Plåt (Originaltak)
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmning: Direktverkande el, luftvärmepump (2st), kamin
Övrigt: Fjärrvärme finns till huset men är ej inkopplat.

TV- och internetanslutning

Internet: Via Sävarnet 1.195:-/kvartal.

Övriga byggnader

Enkelgarage (varm) med carport och förrådsdel. Ytterligare förråd och vedbod bakom garaget. Friggebod.

Ekonomi

Driftkostnad

Driftkostnad: ca 31 350 kr/år.

Uppvärmning: 24 000 kr/år.

Renhållning: 1 350 kr/år.

Vatten och avlopp: 6 000 kr/år.

Säljaren förbrukar ca en halv kubik ved per år.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde: 2 213 000 SEK (fastställt avseende år 2018).

Taxeringsvärde byggnad: 1 713 000 SEK

Taxeringsvärde mark: 500 000 SEK

Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Värdeår: 1970

Pantbrev finns. Totalt belopp: 1 788 000 SEK.

Uteplats

Fin altan med tak

Tomt

Fin uppvuxen hörntomt med staket runt tomten.

Servitut

Planbestämmelser: Byggnadsplan

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Sävar - Större enplansvilla på hela 170 kvm i barnvänligt område.

Sävar - Större enplansvilla på hela 170 kvm i barnvänligt och lugnt villakvarter. Här bor du med promenadavstånd till förskola, närhet till ICA, fotbollsplan och idrottshall. Nytt kök 2011 med härliga ytor för umgänge och en värmande täljstenskamin ger hög mysfaktor till huset. I dagsläget finns det fyra sovrum men möjlighet finns till ytterligare ett sovrum om behov finns. Härlig altan under tak där solen finns under hela dagen.

Beskrivning

RUMSBESKRIVNING: Välkommen till denna rymliga enplansvilla på hela 170 kvm med gott om utrymmen!
Större hall med gott om förvaring i garderober och ljusinsläpp via fönster. Till vänster ligger badrummet med matta på golv och vägg med golvvärme, tvättställ med kommod och wc. Vidare från hallen finns tre av de fyra sovrummen. Sovrum 1 har björkparkett på golv och ljust grå väggar. Sovrum 2 är "master bedroom" har laminatgolv, ljusa väggar och förvaring i garderober. Här ryms både dubbelsäng och sängbord. Sovrum 3 är också rymligt och h även här ryms en dubbelsäng och övrigt möblemang. Mindre hall innanför sovrummen med klädkammare och ett mindre wc med matta på golv och målad våtrumstapet på vägg.
Till vänster från hallen öppnar husets "pärla", köket upp med dess fantastiska ytor och den eldningsbara täljstenskaminen som ligger centralt placerat i huset.
Köket har stora härliga ytor för umgänge och gott om både förvaring och arbetsytor. Svarta luckor matchas upp med en mörkare bänkskiva i laminat och ovanför bänkskivan är väggen målad med en vattenbeständig färg och väggen är då avtorkningsbar. Den praktiska köksön ger ytterligare arbetsyta och förvaring i lådor. Här finns induktionshällen och fläktkåpan placerat. Maskinparken består även av hel kyl och frys, inbyggd micro, inbyggd varmluftsugn med pyrorengöringsfunktion och diskmaskin. Flertalet fönster ger ett härligt ljus till hela köket. Här finns även balkongdörr ut till den överbyggda altanen med sol hela dagen. Tvättstuga vid köket med både tvättmaskin och torktumlare.
Vardagsrummet har heltäckningsmatta på golv och här ryms den större soffan och övrigt möblemang. Vidare kommer vi till ytterligare ett sovrum med parkettgolv i björk och ljusa väggar. Här finns även förvaring i garderob. Allrummet är praktiskt placerat bredvid detta sovrum och ger ytterligare umgängesytor. Perfekt som ett extra rum för tonåringen. Biosalongen har mörkare väggar och en heltäckningsmatta i grått på golv. Här infinner sig verkligen den riktiga biokänslan!
Trevlig uppvuxen tomt med vinbärsbuskar, hallonbuskar, äppelträd och syrenbuske.

Pris
3 195 000 SEK
utgångspris
Intresseanmälan
Ansvariga mäklare
Anna Persson
Fastighetsmäklare

Bilder

Visa alla bilder

Karta

Sävar

Rönnstigen 6

Visa karta

Område - Sävar

I norra delen av Umeå kommun, men fortfarande på cykelavstånd från stan, ligger det rofyllda Sävar. Mellan lummiga trädgårdar och susande skogar rinner ån som skänker hela bygden en fridfull atmosfär. Här omsluts du av grönska och kan njuta av närheten till både å, sjö och hav. Vintertid glider du istället fram med långfärdsskridskor på de blanka isarna som ofta lägger sig tidigt i Skeppsviks skärgård.
UTBUD
Mitt i samhället, alldeles intill ån, ligger det välbesökta centrumet som är mer än bara en plats för vardagens ärenden. Här finns både uteservering, bibliotek och simhall.
Här finns både ett riks förenings- och kulturliv. Kyrkan likväl som idrottsklubben erbjuder många möjligheter att engagera sig. Sävar IK tränar inte bara lagsporter som innebandy, handboll och fotboll utan även hopprep, racket mm.
Musik- och teaterföreningen sätter regelbundet upp föreställningar på den vackert belägna utescenen. Flera av Umeås musikaliska stoltheter har sina rötter i Sävar, däribland Isolation Years, Jennie Abrahamson och Two White Horses.
SKOLOR
På båda sidor om Sävarån finns flera förskolor samt ett familjedaghem, alla med närhet till grönområden och roliga lekplatser. På Sävarskolan (F-9) blandas Sävars högstadieungdomar med sina jämnåriga från de kringliggande byarna Täfteå, Bodbyn, Bullmark och Holmön.

INTRESSEANMÄLAN