Översikt
Beskrivning
Bilder
Område
Kontakt
Umeå, Sörmjöle

Storviksandsvägen 52

Friliggande villa - 4 rok, 70 kvm

Fakta

Fastighetsbeteckning: Sörmjöle 5:81
Typ: Friliggande villa
Rum: 4
Sovrum: 3
Boarea: 70 kvm
Biarea: 14 kvm
Tomtarea: 1844 kvm
Byggår: 1975
Byggnadstyp: 1-plan

Byggnadssätt

Grund: Platta på mark
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående träpanel
Takbeklädnad: Plåt
Fönster: 2-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt/enskilt sommarvatten, stenkista.
Uppvärmning: El och öppenspsi

Ekonomi

Driftkostnad

Driftkostnad: ca 12 070 kr/år.

El: 2 945 SEK/år.

Uppvärmning: 6 925 kr/år.

Övrigt: 2 200 kr/år.

Vägeföreningen är ca 1000kr/år och vatten är 1200kr/år

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde: 952 000 SEK (fastställt avseende år 2018).

Taxeringsvärde byggnad: 548 000 SEK

Taxeringsvärde mark: 404 000 SEK

Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Värdeår: 1975

Uteplats

Uteplats, inglasad

Tomt

Tomtarea 1 844 m² (friköpt). Tomten: naturtomt med havsutsikt.

Servitut

Planbestämmelser: (2008-03-19)

Rättigheter-förmån: Officialservitut Badplats Båtplats; Officialservitut Väg

Gemensamhetsanläggningar: Umeå Sörmjöle GA:18

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Stuga med fantastiskt strandläge!

Välkommen till Sörmjöle och denna charmiga och rejäla stuga vid havet med egen sandstrand! Mysigt uterum med öppen spis med högt i tak som förlänger sommarkvällarna långt in på hösten. Storstugan håller god standard och inrymmer 3 sovrum, badrum med dusch, kök med trivsam matplats i anslutning Ett ljust och rymligt allrum med öppen spis och fin utsikt mot vattnet. På tomten står även en tillbyggd gäststuga med sovplats för släkt och vänner. Ett sstenkast från stugan finns även en stor och fin badstrand.

Här bor ni lugnt och fridfullt med naturen runt knuten och i närheten av havets brus. I området finns fina havsbad, utflyktsmål och naturupplevelser. Sörmjöle har även egen matbutik och förskola/skola och är en levande by. Till Hörnefors med matbutik är det ca 10 minuter med bil och till Umeå tar det ca 15 minuter.

Beskrivning

Stig in till välkomnande hall med avhängningsplats. Här ligger ett vackert furugolv som löper vidare genom stugans kök och vardagsrum, vilket ger ett bra helhetsintryck. Väggarna är tapetserade i mönstrat grönt.

Direkt till vänster har ni stugans första och minsta sovrum som rymmer enkelsäng.

Till höger i hallen har ni badrummet som är inrett med vinröd matta på golvet och det ramas in av furupanel. Inredningen utgörs av separett wc, handfat, spegelskåp och duschkabin.

Rakt fram hittar ni sällskapsytorna, kök och vardagsrum i en öppen och trivsam planlösning. Här har ni stora inredningsmöjligheter med plats för matbordet och soffhörnan och det känns ändå luftigt. Härifrån har ni fantastisk utsikt över havet och tomten. Den fina öppna spisen blir stugan naturliga mittpunkt.

Innanför vardagsrummet finns ett sovrum i bra storlek med matta på golvet och furupanel på väggarna. Här rymmer ni en dubbelsäng och det finns en mindre klädkammare.

Köket är ett praktiskt arbetskök med furuluckor och kakel i brunt under skåpen. Det finns möjligheter och plats att bygga ut köket med praktisk bardel om så önskas. Maskinparken består av kombinerad kyl/frys, spis med mindre ugn samt fläkt. Från köket når ni även uterummet och får njuta av en fantastisk utsikt mot vattnet. Även här finns en öppen spis så ni kan förlänga sommarkvällarna.

Innanför köket har ni husets tredje sovrum med matta på golvet och träpanel på väggarna.

Fantastisk tomt med både naturtomt och gräsytor. tomten sträcker sig nästan ner mot vattnet men sista biten har ägaren servitut på och det finns egen sandstrand nedanför tomten. Stor del av träden som finns står på säljarens tomt. Det finns en gäststuga på tomten samt förråd. Här krävs dock renovering.


Pris
2 495 000 SEK
utgångspris
Intresseanmälan
VISNINGAR
Söndag 18 augusti 15:15-16:00
Öppen visning - Välkommen!
Ansvariga mäklare
Sara Stenlund
Fastighetsmäklare, VD

Bilder

Visa alla bilder

Karta

Umeå, Sörmjöle

Storviksandsvägen 52

Visa karta

Område - Sörmjöle

Sörmjöle ligger två mil söder om Umeå vid E4:an som går rakt genom byn. Här finns närhet till havet med flera barnvänliga badstränder med finkornig sand. Skogen med goda bär- och svampmarker lockar många under sommaren och på vintern närheten till skoterleder och elljusspår för längdåkning.

I byn finns en mycket aktiv förskola och skola upp till årskurs sex, bland annat känd för sitt omfattande pedagogiska miljöarbete som resulterat i en tv-serie tillsammans med barnen under namnet Miljöhjältarna.

Här finns en livsmedelsaffär, både gräs- och grusplan för fotboll, stor isbana och flera aktiva föreningar.

Läs mer om Sörmjöle på www.mjole.com

INTRESSEANMÄLAN