Orienteringsstigen 6B, UMEÅ - Boporten
Orienteringsstigen 6B

UMEÅ, Berghem

Översikt
Beskrivning
Bilder
Område
Kontakt
UMEÅ, Berghem

Orienteringsstigen 6B

Bostadsrättslägenhet - 2 rok, 61.5 kvm

Fakta

Typ: Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift: 4 130 SEK (I avgiften ingår hushållsel, värme, vatten, bredband och kabel-tv.)
Rum: 2
Sovrum: 1
Boarea: 61,5 kvm
Våning: 2 av 3

TV- och internetanslutning

TV

Kabel-tv från Sappa.

Internet

Bredband från Bredbandsson ingår i avgiften.

Uppvärmning och el

Fjärrvärme

Bilplats

Föreningen har 12 st gästparkeringar.
Utöver det finns:
-P-plats med motorvärmarstolpe
-Flerbilsgarage
-Enskilda garage
-MC-platser

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 078 i Brf Umeåhus nr 9

Bostadens indirekta nettoskuldsättning

119 875 kr

Kommentar till nettoskuldsättning

Långfristiga + kortfristiga skulder - eget kapital x andel i årsavgift.

Förening

Andel i föreningen: 0,88 %

Andel av årsavgiften: 0,88 %

Övriga utrymmen

Till varje lägenhet tillhör ett varmförråd i källaren och kallförråd på vind.
I föreningen finns gym, bastu och ett hobbyrum. Det finns också en samlingslokal som fungerar som övernattningslägenhet. Grillplats och kolonilotter finns på innergården.

Bostadsrättsförening

Brf Umeåhus nr 9

Föreningen äger fastigheten Målet som ligger på adresserna Axtorpsvägen 5A-F, Orienteringsstigen 6A-D, 8A-C samt Rågången 1A-B.

Större investeringar:

I slutet av 90-talet utförde föreningen en stamrenovering samt byte av samtliga lägenhetsdörrar. År 2008 renoverades bastun, 2010 och 2011 byttes samtliga fönster i föreningen. Samma år gjordes en översyn i undercentralen där värmeväxlaren bytts ut. För att värmetillförseln ska bli ännu effektivare kommer samtliga termostater att bytas under 2013. Målet med dessa investeringar är att få ned kostnaderna för värme.

2011 föreningen rustat upp den gemensamma föreningslokalen som samtliga medlemmar kan hyra. Även tvättstugorna på Axtorpsvägen har renoverats och utrustats med nya maskiner. Under år 2012 har balkongerna på Rågången bytts ut och ersatts av nya, större balkonger.

Citerat från föreningens hemsida. www.umeahus9.se

Det finns 132 lägenheter i föreningen.

1994 Stambyte
» Byte lägenhetsdörrar
2008
» Renovering bastu
2010/-11
» Fönsterbyte
» Byte värmeväxlare
2011
» Föreningslokalen
» Tvättstugorna på Axtorpsvägen, nya maskiner
2013
» Nytt staket runt tomten
»Trapphusen Axtorpsvägen 5A-F
2014
» Avloppsrenovering
2015
» Ny gräsmatta, plantering av fler träd
» Radonmätt under gränsvärdet
2016/2017
Renovering av tvättstugor
Ombyggnation av överbyggnader trappnedgångar
2018
Takrenovering
Funtionskontroll av ventilation
Inom närmaste åren
Balkong renovering
2020/2021
Byte av lamparmaturer i allmänna lokaler till närvarostyrda LED-lampor.
Renovering av bastu.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Orienteringsstigen 6B!

Välkomna till denna underbara tvåa på 61 kvm på Orienteringsstigen 6B – denna lägenhet som erbjuder det bästa inom boendekomfort och stil.

Upptäck en bostad som kombinerar elegans och funktionell design, idealisk för den kräsne köparen. Med genomtänkta ytor och fina detaljer skapas en känsla av välkomnande och hemtrevnad från första stund.

Lägenhetens generösa ytor erbjuder en flexibel layout som passar olika livsstilar. Det stilrena köket har plats för matbord i alkoven. Sovrummet är generöst med goda förvaringsmöjligheter. Vardagsrummets många fönster med utgång till balkong i sydväst gör att lägenheten känns ljus hela året.

Läget är praktiskt med närhet till grönområden, Umeå universitet, bekvämligheter och kommunikationer. Här kan du njuta av en lugn omgivning samtidigt som du har stadens puls inom räckhåll.

Orienteringsstigen 6B erbjuder både komfort och bekvämlighet – välkommen till ditt nya hem.

Beskrivning

Rumsbeskrivning: Brf Umeåhus nr 9 finner vi de välskötta och trivsamma kvarteren på Berghem. När du stiger in genom dörren till lägenheten möts du av ett ljust klinkergolv som leder vidare in i köket. I vardagsrummet och sovrummet sträcker sig ett parkettgolv i ek. Allt är stilrent och enhetligt. Vid entrén finns plats för hatthylla, skohylla samt tre garderober för avhängning av ytterkläder och skor.

Till höger från hallen ligger det nyrenoverade köket med gråa luckor och lådor. Den ljusa bänkskivan från Silestone kompletterar skåpinredningen perfekt. Förvaringsutrymmena är generösa med stora lådor för tallrikar och kastruller. Köket är utrustat med inbyggd ugn och mikrovågsugn, kyl/frys, häll, fläkt och en diskmaskin dold bakom en av skåpluckorna. Fönstren ger ett trevligt ljusinsläpp och intill köket finns en rymlig matplats vid burspråket med utsikt över Berghems övre område.

Ifrån hallen passerar du vackra dubbeldörrar och kommer in i det rymliga sällskapsrummet. Här finns gott om plats för både soffa, elektronik och matmöblemang, och rummet erbjuder olika möbleringsmöjligheter. Från sällskapsrummet når du lägenhetens soliga balkong.

Sovrummet är rymligt med nymålade väggar i en fräsch, beige ton och parkettgolv. Stora fönster släpper in mycket ljus och det finns gott om förvaringsutrymme i garderoberna. Rummet rymmer en dubbelsäng, nattduksbord och ytterligare förvaringsmöbel/skrivbord.

Badrummet är helkaklat och fräscht. Det är utrustat med dusch, toalett, kommod och spegelskåp, och det finns förberett för egen tvättmaskin.

Är du intresserad? Varmt välkommen att kontakta mig för en visning!

Pris
2 195 000 kr
Intresseanmälan
Ansvariga mäklare
Teodor Morin
Fastighetsmäklare

Karta

UMEÅ, Berghem

Orienteringsstigen 6B

Visa karta

Område - Berghem

Berghem ligger i närheten av Gammliaområdet och Universitetet, ca 2 km från centrum. Området byggdes under 50-talet och domineras av småhus med äganderätt och bostadsrättslägenheter.

UTBUD
Berghems utbud är svårt att klaga på. Matbutiken stänger inte förrän 23.46 och dessutom kan du hitta pizzeria, kiosk, kvarterspub, cykelbutik och blomaffär - det är aldrig långt till det du behöver. Här finns även Sävargården, museum, flertalet restauranger, IKSU Sport samt Gammliaskogen och Stadsliden med belysta motionsslingor.

SKOLOR
Väl tillgängligt i området ligger förskola, grundskola, särskola och fritidshem samlat. Förskolan på Berghem är Umeås äldsta, verksam sedan 1966. Berghemsskolan (F-6), närmaste högstadieskola återfinns på Mariehem, mindre än fem minuters cykeltur bort och endast två minuter ned för backen, i riktning mot centrum, hittar du Maja Beskow gymnasiet (klart 2019).

Intresseanmälan