Alfens allé 21, UMEÅ | Boporten
Alfens allé 21

UMEÅ, Tomtebo

Översikt
Beskrivning
Bilder
Område
Kontakt
UMEÅ, Tomtebo

Alfens allé 21

Bostadsrättslägenhet - 3 rok, 76 kvm

Fakta

Typ: Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift: 4 055 SEK (inkl. värme, vatten, nätet och nätavgiften betalas av föreningen och inkluderas i månadsavgiften. Föreningen har avtal med Umeå Energin Ume.net (stadsnätet) och via den portalen väljer boende själva hastigheten och internetleverantören o eventuell telefoni samt IPTV. Dessa tjänster betalar boende själva.)
Rum: 3
Sovrum: 2
Boarea: 76 kvm
Våning: 4 av 4

Renoveringar

2020 Uppdatering av värmeaggregat
2022 Byggt boulebana
2022 Byte styrventiler och reglercentral

TV- och internetanslutning

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Umenet.

Internet

Brf Lyckoslanten är ansluten till stadsnätet som ägs av Umenet. Föreningen har tecknat ett kollektivt
avtal på IP-telefoni/bredband/TV. IP-telefoni och bredband levereras av A3 med en hastighet på
100/100Mbit/s. TV tjänsterna står Viasat för. Dessa tre tjänster ingår i månadsavgiften tom 12.
november 2020. Därefter kommer vi ansluta oss till Umeå energis Umenet och portal där du kan
välja internetleverantör och TV-leverantör. Föreningen betalar bredbandsanslutning. Boende betalar
för internet och TV-utbudet.

Uteplats

Uteplats 1: Balkong, läge söder. Inglasad, öppningsbar. Uteplats 2: Balkong, läge väst/norr.

Uppvärmning och el

Fjärrvärme

Bilplats

P- plats med motorvärmare. 250 kr/mån.
Carport. 350 kr/mån.
Laddstolpe finns till alla platser.

Parkeringarna sköts av HSB

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 46 i Brf Lyckoslanten i Umeå

Driftkostnad

Övrig driftskostnad: ca 343 SEK/mån.

El: 343 SEK/mån.

Förening

Huvudsäkring 16 A. Elförbrukningen beräknas på Rörligt avtal hos Umeå Energi. 88,65 öre/kWh.

Andel i föreningen: 1,52 %

Andel av årsavgiften: 1,52 %

Bostadsrättsförening

Brf Lyckoslanten i Umeå

Brf Lyckoslanten är en bostadsrättsförening med hus byggda 2015 & 2016.

Det finns 71 st lägenheter i föreningen som består av både två- och fyrvåningshus, två våningshusen har egen solterass på ca 23kvm eller utplats, medans fyrvåningshusen har 1-2st balkonger per lägenhet

Föreningen äger tillsammans stor gemensam gräsyta med lekplats, en sittgrupp och grill.

Området ligger nära Nydalasjön, samt cykelavstånd till Universitetet och NUS. Det är ca 3-4 minuters gångavstånd till närmsta busshållplats där bussarna går ofta.

Det finns 71 lägenheter i föreningen.

Ingen avgiftsförändring beslutad.

2023 installation av nya ladd/motorvärmarstolpar på alla parkeringsplatser. Skillnaden från förr är att man då får betala för den el man förbrukar med sin laddstolpe. Men man får alltså möjlighet till att ladda elbilar.
2022 inga stora renoveringar gjorda. Under år 2020 och 2021 genomfördes 5-årsgarantbesiktning. Under september 2020 uppdaterades alla värmeaggregaten (varje lägenhet har en egen) för att minska värmekostnaderna och få jämnare värme i föreningen.
OVK genomförd i januari 2019. Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes 2017-11-16.
Husen är nybyggda och uppförda 2015-2016 och består av både två- och fyravåningshus.
Brf Lyckoslanten har en stomme helt i platsgjuten betong med isolering av cellplast. Lägenhetsskiljande väggar, golv samt tak är tillverkade av betong. Varje lägenhet utgör en egen brandcell, vilket gör att eventuell lägenhetsbrand inte kan spridas till närliggande lägenheter. Materialvalet ger en tyst inomhusmiljö samt gör att bostaden är energisnål. Byggherre Svenska hyreshus. Byggare NCC.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Alfens allé 21

Välkommen till denna 3:a i nyskick med dubbla balkonger.

Innan man stiger in genom dörren finns en unik, väl tilltagen entré/balkong om 12 kvm med öppningsbar inglasning som fungerar som ett extrarum. Med lägenheten på fjärde våningen kan du njuta av solens strålar fram till sen eftermiddag, därefter har du kvällssol på den andra balkongen.

Den stilsäkra lägenheten har en mycket välplanerad och tilltalande planlösning med generös takhöjd om 2,70. Med smakfull färgsättning, genomgående ljust ekparkettgolv och dubbla balkonger är det inte mycket som saknas i detta boende. Komplett utrustat kök, fullutrustat med gedigna arbetsytor och fullstor kyl och frys. Köket mynnar ut till det ljussprakande vardagsrummet som bjuder på härliga sociala ytor. Vackra fönsterbrädor i granit skapar ett praktfullt intryck. Två trivsamma och ljusa sovrum där det ena har utgång till ytterligare en stor balkong. I nära anslutning till hallen finns helkaklat och klinkrat badrum med underliggande golvvärme, tvättmaskin och torktumlare.

Området är populärt bland barnfamiljer och i närheten finns skola, dagis och mataffär. Ett stenkast bort ligger det nyöppnade gymmet Nordic Wellness, Nydalasjön med sitt natursköna område, Pizzeria Ruccola & Crosta, fina promenadstråk samt badplats. Dessutom bor du med cykelavstånd till universitetet, NUS och goda kommunikationsförbindelser finns till centrum.
Varmt välkomna till denna underbara lägenhet!

Beskrivning

Rumsbeskrivning:
Varmt välkommen till Alfens allé 21!

Högst upp i huset möts du av en mycket tilltalande inglasad uteplats i sydöst läge. Här kan du kan njuta av solens strålar under hela året. Balkongen fungerar som ett extrarum och här rymmer du möbelgrupp och exempelvis cykel/barnvagn. Under fötterna ligger ett trägolv.
Vidare in i lägenheten finner du hallen där det finns gott om förvaring i garderoberna till höger. Ett ljust ekparkettgolv löper runt hela lägenheten och ger ett trevligt helhetsintryck.

Rakt fram från hallen ligger vardagsrum och matplats i öppen planlösning mot köket. Generöst planerad golvyta gör att ni rymmer soffan, favoritfåtöljen och tv-bänken utan att offra plats för ett rejält matsalsbord. Smakfullt och ljust kök med vita skåpsluckor. Den gråa nyansen på väggen ger en fin kontrast till de vita skåpluckorna och köksbänkarna bjuder på en rejäl arbetsyta. Köket är utrustat med fullstor kyl/frys, diskmaskin, spis, ugn samt fläkt.

Från köket når du ett av sovrummen som präglas av ljusa väggar och samma ljusa ekparkett. Här finns utgång till balkongen där du kan njuta av kvällssolen. Ytterligare en dörr ansluter till det andra sovrummet som är av större storlek. Här är väggarna målade i grå kalkfärg i stil med resten av lägenheten och det finns två garderober. Intill rummet finns en stor och rymlig klädkammare som kan användas som förråd.

Trevligt badrum med vitkaklade väggar samt grått klinkergolv med härlig golvvärme. Utrustningen består av toalett, handfat, spegelskåp, dusch med glasdörrar, tvättmaskin och torktumlare. Bänkytor och skåp ger plats för förvaring och möjliggör smidig tvätthantering.

Varmt välkommen att kontakta mäklaren för mer info!

Pris
2 650 000 kr
Intresseanmälan
Ansvariga mäklare
Evelina Olofsson
Fastighetsmäklare

Bilder

Visa alla bilder

Karta

UMEÅ, Tomtebo

Alfens allé 21

Visa karta

Område - Tomtebo

Här blandas stiliga flervåningshus med lantliga villor vilket skapar en varierad, stadslik atmosfär. Som en liten bullerby i staden vilar här en känsla av gemenskap och lugn, samtidigt som Tomtebo utvecklas i rask takt. Här växer såväl nya barn som hus upp.

UTBUD
Äventyrslekpark, badplatser och spår för stavtag och löpsteg får Tomtebo att sjuda av aktivitet sommar såväl som vinter. Efter en dag full av aktiviteter kan man fylla på reserverna i områdets pizzeria och kiosk. Annars hittar du Ålidhems centrum på gångavstånd och det stora köpcentrumet Strömpilen bara några kilometer bort.

SKOLOR
Det stora antalet småknattar gör utbildning och barnomsorg till den viktigaste verksamheten inom Tomtebo. Flera förskolor finns i området och både skolor och förskolor huserar i moderna, ändamålsenliga lokaler. Sjöfruskolan (3-9) använder exempelvis hållbarhet som en central del av utbildningen. Byggnaden inrymmer även fritidsgård vilket leder till ett bra samarbete dem emellan. Intill Nydalasjön finns också Tomtebogårds skola som erbjuder utbildning från förskola till klass 2.

Intresseanmälan