Kaptensgatan 7B, Umeå | Boporten
Kaptensgatan 7B

Umeå, Haga

Översikt
Beskrivning
Bilder
Område
Kontakt
Umeå, Haga

Kaptensgatan 7B

Bostadsrättslägenhet - 2 rok, 64 kvm

Fakta

Typ: Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift: 3 850 SEK (I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, internet och el.)
Rum: 2
Boarea: 64 kvm
Våning: 1 av 3

Renoveringar

2004 Stambyte i föreningen samt renovering av badrummen
2006 Dränering samtliga huskroppar
2012 Nya ytterdörrar
2012 Nymålade trapphus
2013 bastu och tvättstuga målas och fixas ytterligare
Under det senaste årtiondet har föreningen bytt tak, fönster och balkonger samt utökat antalet bilplatser till 55, varav 24 carport

TV- och internetanslutning

TV

Kabel TV Com Hem. Ingår i månadsavgiften.

Internet

Bredband. Ingår i månadsavgiften.

Uteplats

Balkong med trappa ned till markplan. Läge väster.

Uppvärmning och el

Fjärrvärme

Bilplats

P-plats med stolpe 125:-/mån separat kö
Carport 325:-/mån. separat kö
Alla bilplatser har motorvärmare.

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 13 i Riksbyggen BRF Flaggan

Förening

Andel i föreningen: 1,85 %

Andel av årsavgiften: 1,67 %

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör två källarförråd, varav ett större.

I föreningen finns tvättstuga och bastu i gårdshus.

Bostadsrättsförening

Riksbyggen BRF Flaggan

Brf Flaggan har funnits sedan 1945 och består av fem hus med totalt 54 lägenheter samt separat belägen tvättstuga och bastu. Under det senaste årtiondet har föreningen bytt tak, fönster och balkonger samt utökat antalet bilparkeringsplatser till 55, varav 24 är carportar. Ett stort projekt utgjorde byte av vatten- och avloppsstammar samt alla elledningar som avslutades 2004. I samband därmed nyrenoverades alla badrum.

Under hösten 2005 och våren 2006 genomfördes ett omdräneringsprojekt av alla husen som också medförde att utemiljön blev mycket trevligare med bl a plattor och nya buskplanteringar framför husen.

Föreningens centrala läge och goda ekonomi gör lägenheterna mycket attraktiva.

Det finns 54 lägenheter i föreningen.

Ingen avgiftsförändring bestämd i dagsläget.

2017 OVK

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Ljuvlig lägenhet på Kaptensgatan på familjära Haga!

Välkommen till Brf Flaggan och denna toppenfina 2:a i föreningens kanske bästa läge!
Här bor du i en ljus och mysig lägenhet försedd med bland annat öppen spis samt ett rymligt och socialt utbyggt kök med köksö. Det här är ett hem att trivas i, helt enkelt.

Den rymliga gavellägenheten, ombyggd från en trerummare, ligger på första plan (en halvtrappa upp) med nedgång från balkong till en stor gräsyta som skapar radhuskänsla. På baksidan är det västerläge där du kan njuta av den underbara kvällssolen.

Beskrivning

Rumsbeskrivning: I entrén möts du av en ljus hall därifrån du kan nå samtliga delar av lägenheten. I hallen ligger ett nytt ljust och fräscht trägolv med hög kvalitet från norrländska Baseco som sträcker sig ända in mot köket och sovrummet.

Det stora köket, som förstorats mot vad som tidigare var ett sovrum, rymmer såväl en köksdel med goda arbetsytor som ett spatiöst utrymme för matplats – perfekt för sociala middagsbjudningar. Centralt placerat i köket finns en köksö där du som är matintresserad kommer att stortrivas. Köket har ett strålande ljusinsläpp, stilrena grå köksluckor, ljust kakel som skapar lite av en bistro-känsla och utrustat med hällspis, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Som grädde på moset är det helt nya stenskivor från Löbe Granit.

Vardagsrummet, lägenhetens hjärta, är välplanerat och försett med en trivsam öppen spis som höjer mysnivån rejält. På golvet ligger en ekparkett och från vardagsrummet tar du dig ut till balkongen där du kan inta solens strålar ända fram till solnedgång. Genom en öppning i balkongen kan du ta dig ned till den öppna gräsytan på markplan.

Det charmiga sovrummet har en rymlig förvaring tack vare de två inbyggda dubbelgarderoberna. Du behöver inte oroa dig för brist på klädförvaring, med andra ord.
Mellan sovrummet och köket ligger det stilrena, helkaklade badrummet med golvvärme och gavelfönster. Givetvis är badrummet välutrustat och försett med bland annat tvättmaskin, handukstork, helt nytt handfat med kommod samt en helt ny takdusch.

Vackra stadsdelen Haga ligger bara ett stenkast från Umeå centrum och härifrån har du nära till allt – skolor, matbutik, gym, fritidsaktiviteter samt buss- och tågförbindelser. I området ligger också Hagaparken – en mysig oas perfekt för promenader och lugna stunder.

Pris
2 595 000 kr
utgångspris
Intresseanmälan
VISNINGAR
Tisdag 17 maj 15:00-15:15
Ansvariga mäklare
Jörgen Johansson
Fastighetsmäklare

Bilder

Karta

Umeå, Haga

Kaptensgatan 7B

Visa karta

Område - Haga

På Haga, som är en av Umeås äldsta stadsdelar, trivs man. Härliga, lummiga parker och närheten till centrum är anledningen enligt hagaborna. Eller förresten, från Haga är det inte bara nära till centrum, det är nära till allt.

UTBUD
Över hustaken ekar jublen från Gammliavallen när något av Umeås fotbollslag gör mål. Det är här på Haga som UIK hejats fram till sina sju SM-guld, något som inspirerat många unga lirare. Intill arenan återfinns också inomhushall för innebandy och basket samt elljusspårcentral. Förutom idrottsanläggningarna finns mataffär, restauranger och frisörer.

SKOLOR
På Hagaskolan (F-9) genomsyrar IT hela utbildningen. Skolan är även känd för sin utsmyckning. Det var nämligen här fredsbudskapet hyllades genom att ett peace-tecken sprayades på husfasaden gång på gång. Till slut beslöt sig kommunen för att uppmuntra budskapet, och efter att symbolen förevigats i sten kan den idag beskådas av förbipasserande E4-trafikanter.

Inom området hittar du också den kreativa och kulturrika Primaskolan (6-9) samt gymnasieskolan Midgård, som också har en kreativ och estetisk profil. Resursskolan Sandbackaskolan (6-9) och Sandalidens skola (F-3) ligger också i området, tillsammans med flera förskolor för de yngre.

Intresseanmälan