Paradisgränd 54, UMEÅ | Boporten
Paradisgränd 54

UMEÅ, Umedalen

Översikt
Beskrivning
Bilder
Planritning
Område
Kontakt

Paradisgränd 54

UMEÅ, Umedalen
Bostadsrättslägenhet - 4 rok, 101 kvm

Fakta

Typ: Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift: 6 854 SEK (i månadsavgiften ingår värme, vatten, kabeltv och Internet. Hushållsel tillkommer.)
Rum: 4
Sovrum: 3
Boarea: 101 kvm

Renoveringar

2010 - Nya innerdörrar genomgående i hela lägenheten.
2010 - Renoverat klädkammare.
2010 - Ny uteplats framsidan.
2011 - Trappan och väggar övre plan målat och tapetserat
2011 - Slipning av parkettgolv i vardagsrum.(hårdvaxolja).
2014 - Målat tak och väggar i vardagsrum.
2015 - Helrenovering av badrummen.
2017 - Nya trestavsgolv i kök och hall.
2018 - Väggar och tak målade nedre plan.
Föreningen planerar byta ut vindskydden på baksidan under 2022.

TV- och internetanslutning

TV

Via Com hem. Ingår i månadsavgiften.

Internet

Ingår i månadsavgiften

Uteplats

Fin uteplats vid entrén med kvällssol och på baksidan finns altan med morgon/förmiddagssol.

Uppvärmning och el

Fjärrvärme

Bilplats

P-plats med motorvärmare 190:-/mån (i dagsläget finns det en parkeringsplats med morvärmaruttag ledig. Kontrollerat 2021-02-23. Carport 300:-/mån (25 st i kö) och garage 400:-/mån (18 st i kö). Bilplatserna sköts av Riksbyggen 0771-860860. Här finns även gott om gästparkeringar.

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 212532001-0069 i Riksbyggen, Brf. Backenhus nr 2

Driftkostnad

Övrig driftskostnad: ca 270 SEK/mån.

El: 270 SEK/mån.

Förening

Andel i föreningen: 1,61 %

Andel av årsavgiften: 1,61 %

Övriga utrymmen

Till lägenheten finns ett kallförråd. I föreningen finns cykel och sparkförråd, förråd, bastu med relax, föreningslokal, övernattningsrum samt 2 tvättstugor med tumlare och torkrum och en grovtvättstuga. I föreningslokalen finns ett nyrenoverat övernattningsrum till uthyrning när man får gäster. Här finns också utrymmen för sammankomster med utrustning för 50 personer.

Bostadsrättsförening

Riksbyggen, Brf. Backenhus nr 2

Föreningen grundades 1992 och har totalt 78 lägenheter som är fördelade i två höghus med vardera 25 lägenheter och i ett antal gårdshus med totalt 28 lägenheter/radhus.

Det finns 78 lägenheter i föreningen.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Umedalen - Trivsamt välskött radhus i två plan med baksida mot skogsdunge i en stabil förening.

Trivsamt välskött radhus i två plan med baksida mot skogsdunge i stabil förening. Radhuset har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, tre sovrum och två kaklade badrum. Två fina uteplatser varav en på framsidan med kvällssol och även altan på baksidan mot skogsdunge. Barnvänligt område med lekpark finns på innergården. Här bor ni lugnt och bekvämt med naturen inpå knuten samt 3 förskolor, grundskolor, matbutik, skulpturpark, elljusspår och lyxiga IKSU Spa på behändigt avstånd. Bra bussförbindelser in till centrum. Perfekt område för barnfamiljen.
Varmt välkomna på visning!

Beskrivning

Rumsbeskrivning: Välkomnande entré med fin uteplats att sitta och njuta av solen från förmiddagen vid 11.00 fram till kvällen. Vidare kliver vi in i en välkomnande ljus, möblerbar hall som fördelar radhusets övriga utrymmen på ett trivsamt sätt. Ypperliga förvaringsmöjligheter tack vare separat avhängningsyta och dessutom en klädkammare/förråd under trapp. På golvet ligger ett vitlaserat parkettgolv som löper vidare till köket och ger ett fint rumssamband och väggarna är ljusa.

Ett av radhusets två badrum disponeras direkt till vänster i hallen. På golvet ligger en mörkare matta och väggarna har ljust kakel med en mörkare kakeldekoration i duschen. Inredningen består av wc, tvättställ med kommod, spegelskåp med belysning, duschväggar i glas och handdukstork. Badrummet är fackmannamässigt renoverat 2015.

Hemtrevligt kök med skåpinredning i vitt som harmonierar med vitt kakel och bänkskiva i laminat. Den maskinella utrustningen går i rostfritt och består av kombinerad kyl och frys, inbyggnadugn, häll, fläktkåpa, inbyggd diskmaskin i arbetshöjd (2019) och här finns även en lyxig kaffemaskin. Vackert vitrinskåp och belysning i form av spotlights under överskåpen ger extra belysning till arbetsytorna. Här finns gott om både förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Naturlig plats för matbord intill ljusalstrande fönster med utsikt över innergården.

Spatiöst vardagsrum med fint ljusflöde från större fönsterparti med utsikt över skogsdunge. Här finns även utgång till altanen på baksidan med morgon/förmiddagssol. Rummet möbleras utan problem med soffgrupp, tv-bänk, matgrupp och övrigt möblemang. På golvet ligger ett fint parkettgolv i ek som är behandlat med oljat hårdvax och som ramas in av ljusa tapeter.

Trappen leder oss vidare till övre plan vilket fördelar hela tre sovrum och helkaklat större badrum. Alla sovrum är i bra storlek och rymmer både säng och övrigt möblemang och förvaring finns i garderober. Det större sovrummet rymmer dubbelsäng och sängbord utan problem. Alla innerdörrar är utbytta.

Badrummet är renoverat fackmannamässigt 2015 med klinkers i grått på golv med golvvärme (el) och vitkaklade väggar med mörkare kakeldekoration i duschen. Här finns tvättmaskin (2015), tvättställ med grå kommod, spegel, väggskåp i grått, vikbara duschväggar i glas och handduksvärmare.

Här bor du i en aktiv och stabil förening med gemensamma städdagar och trevliga pubkvällar. Lekplats finns ett stenkast bort på innergården.

Välkommen på visning av denna pärla!

Pris
1 695 000 SEK
utgångspris
Intresseanmälan
Ansvariga mäklare
Anna Persson
Fastighetsmäklare

Bilder

Visa alla bilder

Planritning

Karta

UMEÅ, Umedalen

Paradisgränd 54

Visa karta

Område - Umedalen

Cirka 5 km väster om Umeå centrum ligger denna vackra kulturbygd med bär- och svampmarker in på knutarna.

UTBUD
I närområdet finns matbutik, bistro Le Garage, ICA Kvantum, IKSU Spa, skulpturpark och Hagabagarn. Här hittar du allt från hälsocentral med apotek, flertal förskolor/skolor, bibliotek, tandläkare, idrottsplats till kulturområdet kring Backens kyrka.

SKOLOR
I området finns ett stort antal förskolor och skolor att välja mellan. Backenskolan (F-6) lyfter fram natur, kultur och historia och har särskilda musikklasser för årskurs 4-6. Västangårds skola (F-9) jobbar med barn från ett till sexton år, och kan därför följa varje barn under lång tid.
Utöver de kommunala verksamheterna finns här flera fristående skolor med varierande pedagogiska inriktningar: Umeå Waldorfskola (F-9 och gymnasium), Umeå Montessoriskola (F-6) samt den kristna Hannaskolan (F-9).

INTRESSEANMÄLAN