Översikt
Beskrivning
Bilder
Planritning
Område
Kontakt
Umeå, Öst på stan

Skolgatan 80

Bostadsrättslägenhet - 4 rok, 140 kvm

Fakta

Typ: Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift: 5 489 SEK (Det kommer finnas enskilda vattenmätare i varje lägenhet.)
Rum: 4
Sovrum: 2
Boarea: 140 kvm
Våning: 2 av 3

TV- och internetanslutning

Uteplats

Balkong på ca 9 kvm med bästa söderläge

Bilplats

5 parkeringsplatser.
5 carportplatser.

Ekonomi

Lägenhetsnummer: B1202

Övriga utrymmen

Det finns källarförråd och tvättstuga med torkrum. Det finns ett stort förråd till 140 kvm lägenheten.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Öst på stan 4:a på 140 kvm

I den här föreningen är det tillåtet att förvärva en bostad som juridisk person. Här finns nu en unik möjlighet att förvärva en bostadsrätt om hela 140 kvm i denna vackra och enastående fastighet i den nationalromantiska stilen från sekelskiftet. Det anrika hörnhuset har en unik utformning och pryder stolt hörnet av Skolgatan och Döbelnsgatan. Här har ni en våning med representativa ytor, vardagsrum och matrum i fil och hela våningen har högt i tak och höga fina fönster vilket ger härlig ljus och rymd.


Beskrivning

Välkommen till detta vackra trähus från sekelskiftet ett stenkast från stadens centrum. Huset ritades av CA Sandström 1915. Hela huset andas kultur med dess unika utformning och det är många fina originaldetaljer bevarade såsom högt i tak, höga fina fönster, höga vackra spegeldörrar, pigkammare och serveringsgångar är intakta. I huset renoveras och uppförs nu 4 bostadsrätter, varav två stycken på ca 140 kvm samt en mindre på 35 kvm och en på 68 kvm.

Vi stiger in i en välkomnande hall och vi hänförs direkt av den härliga takhöjden som ger ett ljust och luftigt intryck. Här ligger ett klinkergolv, golvvärme och väggarna är tapetserade eller målade i valfri kulör som ni väljer. I hallen finns gott om plats för avhängning av kläder och skor. Den inre hallen har ett vackert plankgolv i ek som löper vidare genom lägenhetens alla rum, vilket ger ett gediget och bra helhetsintryck.

Direkt till vänster från hallen når ni lägenhetens fina och ljusa kök, ljuset förstärks av den höga takhöjden samt de vackra fönsterna. Smakfullt kök, helt i stil med husets ålder. Köksluckor i valfri kulör i er smak med bänkytor i silcestone som matchas med snyggt kakel också efter ert val. Här finns gott om arbetsytor för den som gillar att arbeta i köket. Maskinparken består av hel kyl/frys, diskmaskin, spishäll med ugn och inbyggd mikro samt fläkt. I köket finns plats för matbord där ni kan njuta av mysiga och avslappnande middagar.

Från köket når ni ett sovrum/arbetsrum, även det inrett efter era önskemål.

Vägg i vägg med sovrummet har ni ett wc inredd klinker i valfri kulör samt helkaklade väggar i vitt. Här finns wc, tvättställ med skåp och spegel.

Lägenhetens stora rofyllda sovrum är även det med högt i tak och höga fina fönster. Här har ni rymlig garderob efter hela väggen med skjutpartier perfekt för all förvaring.

Badrummet är rymligt och smakfullt inredd med klinker i valfri kulör samt helkaklade väggar i vitt. Här finns dusch med glasväggar, wc och tvättställ med stilfullt skåp och spegel samt handdukstork. Här finns även kombinerad tork/tvättmaskin.

Vi stiger in till vardagsrummet via två höga fina dubbeldörrar i original. Här har ni två fantastiska rum i fil som ni kan disponera som ni önskar. Här slås vi av ljuset i rummen som förstärks med höga fina fönster och högt i tak. Rummen delas av med skjutdörrar i ett gott originalskick. Det ena rummet som säkert ursprungligen ändvändes som matrum har ni de unika hörnfönstren vilket ger rummet extra karaktär. Från vardagsrummet når ni balkongen i söder via vackra pardörrar.

Från matrummet når ni köket via en klassisk serveringsgång.

Pris
5 895 000 SEK
fast pris
Intresseanmälan
Ansvariga mäklare
Sara Stenlund
Fastighetsmäklare, VD

Bilder

Visa alla bilder

Planritning

Karta

Umeå, Öst på stan

Skolgatan 80

Visa karta

Område - Öst på stan

Öst på stan kallas östra delen av Umeås innerstad. Stadsdelen avgränsas av Ume älv, Östra Kyrkogatan och Östermalmsleden. Stadsdelen har fortfarande karaktären av ordnad villastad med trähus i en stadsmässig rutnätsplan, men villor och mindre hyreshus ersätts successivt med stenhus i kvartersformering.

INTRESSEANMÄLAN