Totalentreprenad - när du vill renovera | Boporten
Totalentreprenad - när du vill renovera

Totalentreprenad - när du vill renovera

Totalentreprenad gör renoveringsprojektet enklare för dig – leverantören tar då ansvar för allt från första till sista spik. Som kund slipper du ansvaret som byggherre och all samordning sköts av platschefen hos den leverantör du har valt.

Ett tips är att ta in offerter från olika företag för att jämföra, ta in referenser och våga kontakta dessa! Fråga referenten vad företaget gjort bra och mindre bra samt varför dom ställer upp som referent. Be även om bilder på tidigare arbeten. Ett seriöst företag kommer att dela både bilder och referensobjekt med dig som kund för att du ska känna dig trygg. 

Övrigt att tänka på är att när du anlitar en totalentreprenad så kan dom i sin tur samarbeta med olika underleverantörer från andra företag såsom elektriker, rörmokare och målare. Här kan du dels kolla upp om dessa parter har samarbetat förut och hur väl det samarbetet fungerat. Annat som kan vara av intresse är vilken kvalificering dessa hantverkare har. Har elektrikern och rörmokaren de behörigheter som krävs för att utföra det arbete som efterfrågas? 

Ställ de frågor du behöver för att känna full tillit till den entreprenör du anlitat för just din renovering. Diskutera även med platschefen hur pass involverad du vill vara i de små besluten som dyker upp. På så vis kan du lämna detaljerna åt sidan och fokusera på annat medan du ser fram emot att din drömbostad snart ska stå färdig!

Behöver du hjälp – tveka inte att kontakta oss på Boporten Interiör.

← Tillbaka till stories