Långhelg, stora affärer och högsäsong | Boporten
Långhelg, stora affärer och högsäsong
Publicerat 2021-05-18

Vi fick några fantastisk fina dagar förra veckan med 22 grader värme och strålande sol. Så kul att många fick njuta av en ledig dag när det äntligen blev lite sommarvärme! Själv så tog jag en lång helg efter vi avslutade vår största affär i år och tog helt klart årets prisrekord i Umeå. Vi kommer att berätta mer om det inom kort då vi inte är redo att släppa all information ännu. Ni som läser min blogg kommer alltid att vara först på bollen om vad som händer på Umeås fastighetsmarknad. Vi firade med en härlig AW på Tonkas utesevering vid älven och sommarkänslan infann sig direkt. Jag rekommenderar verkligen er alla att prova Tonka - riktigt bra mat och världens härligaste servitör som gjorde vår kväll. Det är viktigt att stötta det lokala.

Även om det är långhelg för större delen av svenska folket så innebär det i vår bransch en jobbhelg då alla andra är lediga och kan gå på visning. Som mäklare är du alltid tillgänglig på telefonen även om det är helg. Vi älskar vårt arbete och självklart har vi behov att vara lediga ibland, men för det mesta är vi tillgängliga då vi vet att det är stora affärer för alla säljare och köpare. Långhelger innebär för oss i mäklarbranschen att veckan blir grymt hektisk då vi ska hinna lika mycket, fast på bara några få dagar. Vi är beroende av banker och besiktningsmän och deras tillgänglighet för att få vårt arbete att flyta på bra, så när bankerna stänger så är det svårt att göra affärer med de som inte har sina lånelöften klara. Det är alltid en kedja som vi måste ta hänsyn till.

Vi gillar dock när det är hektiskt - högsäsongen är den bästa tiden! Även om det är grymt stressigt mellan varven så är pulsen i arbetet motivationen och att göra många bra affärer är det som driver oss framåt, och får oss mer motiverade att göra ett ännu bättre arbete.

Mitt i högsäsongen så arbetar jag med våra två nybakade mäklare som jag lägger stor energi på just nu, så att de kommer i gång snabbt. Mitt mål är att de ska synas på topplistorna inom ett år. Känns så kul att vi nu är hela 14 stycken i vårt gäng på Boporten, och vi växer fortfarande. Vi kommer presentera fler kollegor framöver!

Min nya roll på kontoret behövs verkligen nu när vi är så många och när vi har så mycket arbete. Det känns kul att mina dagar är fullspikade. Förut hade jag inte en chans att hinna med något annat än mina egna försäljningar. Nu kan jag lägga fokus på företaget och att vi ger bästa servicen till alla säljare och köpare av både bostadsrätter, villor och fritidshus.

Parallellt arbetar vi med flertalet nyproduktionsprojekt som vi hoppas kunna släppa inom kort. Vi har två stora aktörer på Umeås marknad som valt att arbeta exklusivt med oss på Boporten vilket känns fantastisk kul. Det kräver dock en hel del förberedelser så att allt är optimalt när vi släpper ut det på marknaden.

Nu ska jag vidare till nästa möte!

Sara Stenlund, VD

← Tillbaka till bloggen