Toppar alla listor första kvartalet 2021 | Boporten
Toppar alla listor första kvartalet 2021
Publicerat 2021-04-19

Vilken fantastisk helg vi har haft här i Umeå med strålande sol och sommarvärme. Själv passade jag på att i sista stund åka upp till Hemavan. Det är få dagar på året som fjällvärlden bjuder på strålande sol, vindstilla och plus 10 grader, helt magiskt. I veckan lanserar vi mitt första blogginlägg och i fortsättningen kommer det en gång i veckan. Jag kommer att skriva om bostadsmarknaden i Umeå och även komma med mycket tips och idéer till både köpare och säljare. Vi har även Boporten inredning och kommer även här att ge lite inspiration i inredning.

Som ni många säkert vet har jag arbetat som mäklare i 17 år. Under majoriteten av dessa år har jag presterat på topp i alla kategorier i hela Umeå och Västerbotten. Det finns ingen annan mäklare i Umeå som ens varit nära att prestera som jag gjort under dessa år. Allt har dock sin tid och jag har planerat och grunnat på detta i ca två års tid. Vid årsskiftet tog jag det stora steget att sluta aktivt mäkla och inta rollen som VD för Boporten. Detta för att kunna driva bolaget framåt och coacha personalen att nå samma höjder som jag legat på. Samtidigt vill jag utveckla en bättre mäklartjänst för köpare och säljare så att vi Boporten blir det enda alternativet på marknaden. Mitt löfte till er är att skapa Umeås vassaste och mest dynamiska team som hjälper er att göra bästa fastighetsaffären och få det mysigaste hemmet som passar er bäst. Än så länge känns det som helt rätt beslut och fantastiskt kul.

Nu har det gått ett drygt kvartal med min nya roll och min belöning är att vi toppar alla listor första kvartalet. Vi sålde flest bostäder och till ett högsta värde och det viktigaste av allt var att vi fick flest rekommendationer med råge av mäklarna i Umeå. Så ni förstår att jag varit stolt som en tupp för årets första kvartal. Jag är så tacksam för de resultat mina mäklare visar upp – något som inte hade varit möjligt utan våra duktiga assistenter och ett fantastiskt bildteam med stylister och vår fotograf. Hanna vår inredare har också presterat på topp och lyckats knipa några riktigt spännande uppdrag som vi kan berätta mer om lite längre fram.

Lite kort om marknadsutvecklingen så har priserna stigit med nästan 10 procent första kvartalet, vilket känns helt galet. Det beror till stor del på utbud och efterfrågan och covid-19 har gjort att vi har betydligt fler köpare än vanligt. Köparna arbetar hemifrån och vill bo större och de reser inte som förut så de är beredda att lägga mer pengar på sina bostäder. Jag kommer att utveckla detta mer i ett inlägg längre fram. Ska ni sälja så är tiden inne att göra det nu.

Jag fick också förmånen att vara med om en grymt häftig upplevelse som finalist i finalen av EY Entrepreneur Of The Year som gick av stapeln på Grand Hotel i Stockholm. Vilken energiboost och inspiration att vara med dessa kompetenta och drivna människor. Jag har skapat ett nytt nätverk och fått så mycket inspiration till nya idéer och tankar kring hur jag ska utveckla Boporten.

Sara Stenlund, VD

← Tillbaka till bloggen